Четирима души загинаха при тежка катастрофа край Пазарджик

Няколко коли са се сблъскали рано тази сутрин
Обновена: 22 дек 2018 09:27 | 22 дек 2018 09:18, Александър Попов
73
Четирима души загинаха при тежка катастрофа край Пазарджик
Снимка: Булфото, архив

Почивните дни преди коледните и новогодишните празници започнаха с тежък инцидент. Четирима души са загинали при катастрофа край Пазарджик рано тази сутрин, в която са се ударили няколко автомобила, съобщи Нова тв, като се позовава на полицията. 

Катастрофата е станала на надлеза между пазарджишките села Звъничево и Братаница. Най-вероятната причина за тежкия инцидент е гъстата мъгла в района и неопесъчен участък.

Четирима души са загинали на място, а още един е в тежко състояние. Откаран е в пазарджишката болница.

Гъста мъгла и заледяване на пътя са причините за верижната катастрофа на пътя между селата Звъничево и Братаница, обясни Мирослав Стоянов, говорител на МВР - Пазарджик. По думите му към момента се установява самоличността на загиналите и ранените. Според него произшествието е станало заради намалена видимост в резултат от гъста мъгла и по всяка вероятност от заледяването на пътя. В катастрофата са участвали четири автомобила от марките "Лада", "Пежо", "Мердецес" и "Форд". Движението в участъка е затруднено и се регулира от полицията.

Движението по автомагистрала "Тракия" е интензивно. В района на Пазарджик, Пловдив и Стара Загора има гъста мъгла. Видимостта е намалена, от полицията призовават за внимателно шофиране.

Във връзка с очаквания интензивен пътникопоток преди, по време и след коледните празници е създадена организация за максимален брой полицейски екипи, които ще регулират движението, за да не се допускат образуването на автомобилни колони. В началото и края на почивните дни ще се осъществява засилен контрол на водачите с рисково поведение.

През останала част на почивните дни контролът основно ще бъде към скоростните режими и към водачите, управляващи след употреба на алкохол или наркотици, както и към неправоспособните водачи. Въведена е забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по натоварените направления. При рязко влошаване на метеорологичната обстановка ще бъдат въвеждани временни организации на движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
7
 
! Отговори
ели преди 5 години
До Анонименколко бързо може да кара една Лада.Да почиват в Мир.
57
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карат много бързо и обичат да се скупчват плътно автомобил до автомобил..Нямат култура на шофиране и не могат да мислят.И ето резултатът.
56
5
 
4
 
! Отговори
Хуй преди 5 години
Яко газ талибани
55
6
 
10
 
! Отговори
Прости, ама бързи преди 5 години
Ех,тази мъгла и този лед. Все се появяват зимата и когато температурата на въздуха е под нула градуса. Това е с цел да съсипят България. Естествено, че ще има мъгла и лед декември месец. Колко малко трябва да ти е сивото вещество, че да не можеш да проумеш тези две неща.Скоростта е в основата, а не мъгли,разлято вещество и лед. Набийте си го в кратуните!!!
54
0
 
1
 
! Отговори
ГОГО преди 5 години
До АнонименПиши на кирилица ,талибан!
53
0
 
5
 
! Отговори
Стефчо преди 5 години
Тъкмо ставах от сън . И се чува страшен трасък....Избягах до мястото , беше брутално една от жените беше със разтворен череп. Не го пожелавам на никой.
52
2
 
7
 
! Отговори
Столчето преди 5 години
Във района движението е под всякаква критика , мен лично много пъти са ме изпреварвали водачи на този мост !!!
51
2
 
16
 
! Отговори
Регулировчика преди 5 години
Във това време се Мисли !!! Ограничаване на скороста ! Спазване на дистанция...Ама нее давай по селски.....Със това ли ще зарадвате близките си за коледа ?
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TYP MATRQL ZAD VOLANA TE VI REZULTATA
49
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TUK NA ZAPAD V GRADOVETE SAMO 30 KM V CHAS AKO SCHTESCH NA OPASNITE UCHASTYCI PO PYTQ PAK 30 KM ZAKON NAUCHETE SE DA KARATE MATRQLE
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
O, ama i zaludiavane li imalo?
47
4
 
5
 
! Отговори
Statistika Yspeh преди 5 години
A kolko broiki nevredimi i jivi sa preminali po traseto v bg republika po zemiata, nebeto, vodata, pod zemiata pri vse maglata i lajite v mediite?
46
7
 
25
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
абе ако *** бяха карали с 30 км-колкото и да е мъгливо или да няма пясък немаше да се смачкат като мухи.Бе тъпо та вдлъбнато.Простотията ходи по хората.А може и да не са хора ,ами от ония с посинелите венци -ромулите.Лошото е че са толкова некадърни та убиват и нормални хора с купените си книжки.Да си говорим истината.
45
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдички карат на участъци между села поне с 120 км/ч. Има малко движение даже почти не и всичкото е състезател от Формула 1.
44
9
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш преди 5 години
Я,затова по празници си седим у назе!
43
8
 
6
 
! Отговори
до 45 преди 5 години
До Анонимен 45,абе я не наричай тези 5 из.рода човеци,че обиждаш човешката цивилизация,5 паразита по-малко
42
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко струват три чувала пясък? Пет жертви. Пет човешки съдби...Кой не си е свършил работа, като вчера имаше предупреждение за мостове и надлези???
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки трябва да внимава през зимата и да не кара с максималната позволена скорост да спазва голяма дистанция. На надлези трябва да има големи табели за предупреждаващи за заледяване.
40
4
 
12
 
! Отговори
Koly kucia преди 5 години
Катаджиите да не следят за глоби,но да видят къде и как се подържа пътя.....
39
8
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Не може да бъде! Даже и КАТ признават, че причината е неопесъчен участък, а не лепват дежурното несъобразена скорост. Разбира се и това не пречи на онези 80% да обвиняват пак шофьорите.