В последния почивен ден – спират камионите по пътищата

АПИ: Шофьорите да карат внимателно и да спазват правилата
25 дек 2018 10:30,
3
В последния почивен ден – спират камионите по пътищата
Снимка: БТА

Утре - 26 декември, от 14.00 ч. до 20.00 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на петте почивни дни за Коледа, съобщават от АПИ.

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимните условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

АПИ апелира шофьорите да карат разумно и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, отбелязват от агенцията.

Забраната за движение на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари /ADR/.

За улеснение на трафика през Владая и за повишаване на пътната безопасност през светлата част на денонощието ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 /Е-79/. Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовището "Драгичево". По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Cc преди 5 години
Защо ги спирате, движи се с 40км ли, плаща си застраховка, винетка, данък.....
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете оригиналното заглавие.........Голямото завръщане !!!Не се срамувайтИ .
1
6
 
8
 
! Отговори
ПРОДАВА преди 5 години
ВАЗ 2103 - лада. Уригинални гуми. Карборатор от обикнавенна жугула. Седалките са с тапицерия. Радио с касетофон. Щорички на задния прозорец. Със газова оретба. Цена 2900 лева. С. Рупци, Видинско. Гаража на Цано всекиме знае. Имам вечи оферти