Бих продавал… познайте какво? — Надежда. Надежда за всички!

Магазинче в Пазарджик дарява храна на бездомни. Не само по Коледа
26 дек 2018 12:30,
44

Ако можех да имам едно
магазинче със две полички,
бих продавал… познайте какво?
— Надежда. Надежда за всички.

 „Купете! С отстъпка за вас!
Всеки трябва надежда да има!“
И на всеки бих давал аз,
колкото трябва за трима.

А на тоз, който няма пари
и само отвънка поглежда,
бих му дал, без да плаща дори,
всичката своя надежда.

Джани Родари

"Вие сте хора и заслужавате нещо добро. Моля, влезте в магазина, за да си вземете сандвич и вода. Няма да ви задаваме въпроси".

Магазинче в Пазарджик раздава безплатна храна на хора в нужда. Не само по Коледа.

Собственичката Гергана Василева радва бездомните в града, но това не и тежи, всеки ден при нея се отбиват няколко души, за да си вземат храна, вода и добра дума.

"Хората не живеят само по Коледа и Великден, те живеят през цялата година", споделя Гери и посреща поредния бездомник.

А те никога не искат нищо, гледат право в очите и очакват… усмивката на Гери, разказва "Дойче веле".

Трябва да бъдем добри, не всичко е пари, защото: Кой е беден, ако е обичан?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СОЦАВзе си чисто нов Москвич ама друг път. Първо дори и за Москвич се чакаше 2-3 години с направен депозит от 1500 лв в ДСК. Второ огромна лъжа е че ДСК е давала кредити за купуване на кола. На такива русофилски хибридки могат да се хващат само хора които никога не са живяли при социалицма. ДСК даваше кредити до 12000 лева само за жилища и то след набиране на достатъчен брой лихвоточки което означаваше личен депозит в ДСК от няколко хилади лева и чакане с години.
18
2
 
2
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
До СОЦАНе ми разправяй глЮпости освен ако не си бил завеждащ склад на Кремиковци или дете на активен борец. Заплатите ни беа 110-170 лева. Само работещите у Кремиковци взимаха 700 лв бе ей!При активните борци уредени за партийци заплатите бяха 670 лв! Ама ха!
17
2
 
4
 
! Отговори
СОЦА преди 5 години
Соца беше Социален - аз лично бях на 18 години , отидох в тогава ДСК , взех 5 000 лева безлихвен заем и си купих Чисто Нов Москвич - пичове , може да е Москвич ама беше с Найлони и чисто нов набор инструменти в Багажника .Заема го изплатих за 3 години - без Лизинг , ГО , ЗО , ДДС , ЧПФ , Винетка и ,,,,
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца нямахме скутерчета да ходим в Австрия да си купуваме дънки и маратонки нике а днес при демокрацията българинът върти западна кола и магазините са пълни с дънки маратонки нике.
15
2
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Обаче през соца в същото време в Югославия тийнейджъри и младежи ходеха със скутерчета през ГКПП Триест в Италия както и в Австрия и си пазаруваха каквото пожелаят докато в нашето НРБ пеехме възхвала на партията съставена от набурсучени гномове и отбрани людоеди които имаха права само те да ядат шоколадчета Милка и Тоблерон и ние подсмърчахме през витрините на ,,Кореком,,-***
14
0
 
2
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
Демо Крацията е Версия за преглеждане какво има в Магазините .
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При социализма хората живееха в землянки а магазините бяха празни и не даваха безплатна храна на безземлянниците.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости пълни, благодарение на които вече 2 хилядолетия ни управлява елит, съществуващ под една или друга форма. Сълзливи истории за хора без гръбначен стълб. Да помагаш на едно болно общество е като да даваш болкоуспокояващи на раков пациент. Ако искате да се излекува обществото, вземете и се интересувайте от това което се случва около вас - корупция, слугинаж, олигархия. Народа си е извоювал правата само чрез протест и чрез нищо друго.
11
0
 
6
 
! Отговори
месара преди 5 години
бе тва дойче веле нещо много почна да ни информира какво се случва в държавата ни!
10
4
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Ние едно време при соца не сме си представяли да ядем вносна храна от запада,тогава беше мечта. Тоблерона ни беше голямата мечта както и шоколада Милка. Но панелния диктатор държеше само неговата лична преторианска гвардия съставена от людоеди да могат да притежават такива шоколадчета.....
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да при социализма всички бяхме така - бездомни с вечна мечта.
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основният проблем на България сега са либерастите, които хранят бедните. А требе да се изчистиме от либерастите и да ни дойдат едни яки капиталисти които не хранят бедните - койт не работи не трябва да яде. Като е беден и не иска да работи - няма храна за него, но либерастите ги хранят, и те мързелуват на наш гръб, затова ние българите требе да се изчистиме от либерастите които хранят бедните.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работите в ЕС върват на зле, Брекзит, жълти жилетки, кризи, протести. Засега полицията крепи демокрацията с палки, сълзотворен газ и пожарникарски струи вода срещу неудачниците, но това не може да продължава вечно. 2019 година много хора ще останат без работа и ще се окажат на улицата без средства за препитание.
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И каква е поуката от историята - не се напъвайте, не учете, не работете, няма проблем дойче веле и секта либерастите ще ви нахранят. С глобален мързел и простотия към земния рай, нали така розови пеперудки? Това е най-деградантската възможна практика, вместо да ги храни тези търтеи, да ги научи да работят.
5
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При демокрацията умните и кадърните са добре, карат лъскави коли, имат дом и богата празнична трапеза а само мързеливците и некадърните *** са бедни и просят по улиците. Ако някой утре го уволнят от работа и се окаже на улицата, да знае, че е *** и мързелив неудачник който не може да се адаптира към демокрацията.
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на Тодор Живков нямаше тоалетна хартия и банани а днес при демокрацията имаме тоалетна хартия и банани и чистак нови 40 годишни ф-16 за 2 милиарда!
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
История за ревливи кухи *** - никога не бих нахранил мързеливи ***. Който не работи не трябва да яде - народна мъдрост и основен природен закон!
2
4
 
9
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
по времето на панелния диктатор Тодор Живков,хората нямаха какво да ядат,дори кафемелачките бяха кът и трябваше си яки връзки да се купи. А пък за печките ,,Мечта,, трябваше да се намери връзка чак в Вакарел и оттам с човек до завода или до магазините с подкупче...
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еееех, добре че дойде демокрацията да отворят магазинчета да дават храна топла супичка на бездомните за да могат и те да се нахранят.