"Непослушни" врачански селяни кътат: Пистолети, пушки...

Оръжията и боеприпасите за тях са иззети от полицията
27 дек 2018 10:52,
19
"Непослушни" врачански селяни кътат: Пистолети, пушки...
Снимка: Reuters

На 26 декември 2018г., при проверка в частен дом в село Софрониево, община Мизия, служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" са намерили и иззели незаконно притежавани оръжия и боеприпаси.

Още по темата

3 пистолета, 2 пушки, 370 ловни и бойни боеприпаси от различен калибър се намирали в дома на хората от селото. За акцията съобщиха от МВР-Враца.

Образувано е досъдебно производство. В хода на процесуално-следствените действия е извършен обиск и в друг частен имот в селото.

Намерени и иззети са 2 пистолета, 2 пушки, ловни патрони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Цецо Борисов преди 5 години
ГЕРБ ни притискат с данъци, такси и репресивни органи и действия: т.нар. таен арест,отнемане на имуществото без санкция на съда, а по заповед на Пл.Георгиев и спецпрокурорите на Гешев; престъпници и крадци ръшкат, крадат и делят откраднатото с местните полицаи, съдът отсъжда не в полза на жертвите, а на престъпниците и олигарсите. Див гербаджийски терор и безправие.Селяните, поучени от горчивия опит на бащите и дедите се въоражават: я по някое диво прасе и пъдпъдък да стрелят, я по нещо друго.
13
0
 
2
 
! Отговори
Цецо Борисов преди 5 години
До привет от ГерманияМай че не си от Германия, а някой шебек от МВР или от служба КОС. От освобождението на БГ от турско робство (освободили са ни Боко от Банкя и онзи с месестия нос от годечките села) до средата на 20-те години на миналия век хората са имали право да носят оръжие без разните му там разрешителни и крадец не е припарвал. След терора през 1925 г. носенето на оръжие е забранено,което не е попречило на четите да се стрелят с полицаите и стражарите. Сега ситуацията е сходна/следва
12
0
 
2
 
! Отговори
Обяснение преди 5 години
Ами въоръжават се хората. Смятат, че ще има ново Септемврийско въстание. Този път срещу ненаситните и алчни ГЕРБ начело с Цуци от годечките села и пожарникаря Боко от Банкя.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега преследваха спонсорите на БСП. Сега почнаха и нелегалните им.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Просто бракониери. Не е за самозащита.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко, че не съм въоръжен.
8
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В този край ако нямаш оръжие си загинал. Ако имате път някой ден натама обърнете внимание каква пустош е. Останали са само хора над 60 години. Полиция няма никаква. За разлика от едно време когато милиционер имаше и в най затънтеното селце. Колко убииства и грабежи станаха през последните 25 години в този район но на никой не му дреме на шмайзера. Особено на управниците които освен да крадат за друго не мислят. Прави са хората да се запасяват с оръже. Без оръжие са обречени на грабвж или убити.
7
1
 
28
 
! Отговори
Пълни глупости преди 5 години
ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ НАПРАВИ, ПУШКА И ПИЩОВ.ИМА ВЕЧЕ СХЕМИ И В ИНТЕРНЕТ!ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ПРОБЛЕМ!МВР--САМО ОЧИТАТ ДЕЙНСТ!
6
1
 
55
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Съвсем нормално е човек да предприеме мерки за самосъхранение, при условие, че държавата не го пази... за съжаление, такава е реалността!
5
4
 
26
 
! Отговори
Само толкова ли? преди 5 години
Преди повече от 30 години имах съученик от Софрониево! Той ми е разправял, че там са яко въоръжени най вече с оръжия от ВСВ! Даде пример как двама съседи се напили, скарали се и единия извадил картечен пистолет шмайзер МП 40 и започнал стрелба по керемидите на комшията! Той отговорил с картечница MG по същия начин!
4
8
 
11
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 4 Ааа, не обиждай съселяните на Корнелия. Нали ще я правим премиер.
3
1
 
43
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Ако не са криминално проявени или шведи на какво са противодействаме. Звучи ми като акция за разчистване на терена за крадци и бандити.
2
1
 
54
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
няма защо да ги изземват на място да се узаконяват при тази престъпност всекитрябва да е въоръжен
1
20
 
19
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
Ударната група на Корнелия. Ще свалят Бойко.