Момчета от интернат крадат кола, обират магазини...

Били са четирима, полицията издирва двама от тях
28 дек 2018 17:00,
17
Момчета от интернат крадат кола, обират магазини...
Снимка: архив "Булфото"

В навечерието на Коледа 4 момчета от Възпитателното училище в град Завет са избягали и извършили серия от кражби.

Откраднали автомобил, обрали два магазина и заплашили продавачка. Едно от момчетата вече е върнато в интерната, друго е в ареста, а останалите две все още се издирват, разказва БНТ.

Още по темата

Във Възпитателното училище в град Завет има близо 20 момчета с противообществени прояви на възраст между 14 и 18 години. Младежите са на свободен режим и с тях работят специалисти.

В момента в интерната са останали само 4 момчета. Останалите за празниците са пуснати да се приберат по домовете си. Четирите момчета избягали още на 23 декември, откраднали кола, но я зарязали в покрайнините на Завет, разбили магазин и взели 90 лева, а по-късно в Разград обрали друг магазин и прибрали телефона на продавачката.

Хората в Завет казват, че момчетата често нарушават правилата. Според тях трябва да има по-строг контрол, а може би и различен подход, за да има наистина промяна в поведението им.

От полицията в Разград казаха, че няколко дни по-рано тези младежи са откраднали друг автомобил, който е обявен за национално издирване. А в основата на тези противообществени прояви са три от тях, които увличат и други.

От училището отказаха коментар, защото по случая се води следствие, но обясниха, че с момчето, което вече е върнато в интерната, работи психолог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
Още има ли ТВУ та ??? А защо не ги пращат в Сибир ? Нали е възпитателно училище .Другите училище не са ли възпитателни ??? А значи в обикновените училища не възпитават ;)
11
0
 
8
 
! Отговори
Мюмюн Шабри Шабан преди 5 години
Кой тук си позволява да ползва моето име, и да пише глупости?! Ше яде рязаната карабина без вазелин...А, сега за статията: -Без бой, те няма да се оправят! Тези евротолерастни възпитателни методи, да си ги слоложат джендърите отзад!
10
0
 
12
 
! Отговори
Пурко преди 5 години
Аз когато бях там през далечната 93г.това не можеше да се случи....И тогава излизахме само градски отпуски но бягства и кражби бяха изключение......Завет е турски град.....и много проблеми си имахме от местните.....Но имахме учители като Керснски лека му пръст,Балушев също не е за подценяване.....колко бой сме яли но поне хора станахме.....говоря за себе си....
9
1
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Демокрацията ги създаде тези ,това са любимите гласоподаватели на евроатлантическите партии ;) !!!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мюмюн"брадчеда"Пише се "браТовчед", думата идва от "братово чедо".Поне да го беше написал грамотно...
7
0
 
7
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
До 9Абе брадчеда, поне да го беше написал грамотно.
6
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mom4etata sa dobri no gladni iskat i te da se kato dezata ba zezo boiko i dr gerberi koito sa ugoeni s skapi drehi hendita laptop i te sa deza
5
0
 
19
 
! Отговори
РадиоЕреван отговаря преди 5 години
Може да ги оправи единствено Б.Б. ( Бой и пак Бой).
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си отгледаш престъпници е изкуство.
3
1
 
17
 
! Отговори
Индиана Джоунс преди 5 години
Тези са мои ора не ги спирайте.
2
0
 
23
 
! Отговори
Макаренко преди 5 години
По мое време тия щяха да си дойдат на мястото.Но сега имат права.
1
1
 
26
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Уволнете този специалист дето работи с тях, явно не си върши работата. Между другото 20 камшика на голо много помагат, вкарваш ги в правилния път за отрицателни време.Между другото съм 100% сигурен че са от цикламената партия и с тях няма оправия. Гледайте им сеира след 10г като станат изпечени и ще са осъждани с присъди но на свобода.Държава цирк.