Пловдив – европейската столица на културата, но в транспортен хаос

Заради ремонтите покрай предстоящото събитие движението се отклонява и се образуват тапи
2 яну 2019 12:40,
95

Транспортен хаос и затворени улици в Пловдив през първия работен ден от новата година. Движението през централния бул. "Цар Борис III Обединител" беше спряно частично преди празниците, а трафикът се пренасочваше към малките улици и успоредни булеварди.

Причината е решението на общината да се издигне кула с височна 30 метра точно на централния булевард, а поводът е откриващото събитие, на което Пловдив официално ще поеме щафетата и ще стане Европейска столица на културата тази година.

Започва и изграждането на огромна сцена, което допълнително ще усложни трафика в града. Именно на тази сцена на 12 януари ще бъде даден старт на годината, в която Пловдив е Европейската столица на културата заедно с италианския град Матера.

Проблеми се очакват и в движението на градския транспорт. Временната схема удължава маршрутите с повече от 7-8 километра, без за целта да са отделени допълнителни финанси. Като контрамярка трите частни превозвача, които обслужват линиите в града, намалиха колите наполовина.

"Категорично подготовката на Пловдив започна още преди 5 години. Имаме над 300 проекта, които ще се развиват тази година. Броят на реализираните проекти е безпрецедентен за България. Голяма част от тези проекти са били извън полезрението на Община Пловдив. Чакаме 12 януари с нетърпение. До юни месец ще бъдем готови", заяви кметът на града Иван Тотев пред Bulgaria ON AIR.

Никога не е било в плановете на общината да строи концертна зала, уточни той и добави, че Пловдив има прекрасни сцени.

Тотев определи 2018 година като успешна за Пловдив и прогнозира, че през 2019 г. ще бъдат направени още крачки напред в промяната на града. По думите му развитието на Пловдив вече се усеща.

"Пловдив има претенции да бъде впечатляващ град и точно това ще направим. Пловдивчани и гостите на града имат привилегията да присъстват на такова събитие. Най-важното е да запазим тази възходяща тенденция в развитието на Пловдив", каза още Тотев за зрителите на "България сутрин".

Той обаче отказа да даде конкретен отговор на въпроса дали ще се кандидатира за нов кметски мандат и подчерта, че е важно как ще се представи ГЕРБ на изборите за Европейски парламент през юни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Чочоолу преди 4 години
Заповядайте в "Европейската столица Пловдив" , само в нея може да видите най-голямото гето на Балканите ... https://fakti.bg/bulgaria/234100-voennoto-polojenie-v-stolipinovo
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тотев, фани се под ръчичка с Фандъкова и ходете на ***** си *******
72
1
 
5
 
! Отговори
87 преди 5 години
Цялата държава се води от не лигитимни кккопелета барабар с опозицията
71
2
 
6
 
! Отговори
само един преди 5 години
Този ли е кметът с памперси за кучета :D
70
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вместо да плюете по другите градовевземете си изберете един истински кметникой не ви е виновен че града прилича на бардакпа и зопарк ще си имате до гребната база та да ви умирисва хубаво разходкитеправилно го е измислил кмета ви па си е и прибрал паричките а на вас само миризматаайде хаирлия плюйте на воля точно тези дето не са ви виновни
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се наложи визов режим на софиянци за пловдив.много от тях обиждат с присъствието си източна румелия.стига сме ги хрантутили.време е да се прехранват сами по техните чукари
68
3
 
15
 
! Отговори
ert преди 5 години
Пловдив се управлява от незаконно избран кмет и обкръжение. Млад, амбициозен, с много пари, дошли от мама неизвестно откъде.Основно го интересуват парите.Пловдивчани третира като досадници, които му пречат да си реализира глуповатите идеи. Културата я разбира по свой начин, като я бърка с халтурата. Града се води стремително надолу.
67
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пловдив, София и Варна са вмирисаното кюпче от *** б***рд***ци от близкоизточен тип, но с претенции да са изключителни цьентрувье. Истината е, че дори някои от западналите малки градове имат повече дух от тези коптори.
66
0
 
4
 
! Отговори
Ужаса България преди 5 години
Не трябва да има такова разделение, но се налага Софиянци да бъдат научени на правилното отношение и манталитет защото поради някаква причина не им идва отвътре. Същото нещо което трябваше те да започнат да правят по отношение на т.на селяни преди 20 или колко години и досега щяха да бъдат приобщени към по градско поведение, и щеше да е по-лесно за всички. Но поради някаква причина вместо това от десетилетия слушаме страшно грозни и понякога смайващо пропити с низост нападки. От десетилетия!
65
5
 
13
 
! Отговори
Ени преди 5 години
Тази година грозотата в Пловдив е повече от впечатляваща. Новата сграда, която се построи от софийска строителна фирма на 5 метра от Централна гара, може да се окачестви единствено като голям, грозен куб, засенчващ тотално изключителната сграда на Гарата, построена в МИНАЛИ времена. Няма поставена дори миналогодишната новогодишна украса върху дърветата на Главната, която беше доста добра и създаваше романтично настроение. Какво ще видят гостите на града - навсякъде недовършени ремонти и грозот
64
0
 
8
 
! Отговори
Plovdiv преди 5 години
не е редно такова разделение пловдив софия, всеки от двата града има своята история, своите плюсове и минуси както е и навсякъде по света. но най важното е, че и двата са българия, родината за всеки един от тези градове.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ш о пите трябва да вземат визи за пловдив.п р оверка преди костенец.за софиянките ама убави може и компромисно
62
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука в България никога нищо не е правено както трябва ! - ще затвориш най - натовареният булевард в Пловдив до 17януари и хората ще чакат на светофарите по 2-3часа на отиване и връщане от работа,електронните винетки са тотал щета и тока спира на връх Нова година.Европейска столица на културата за кой век ????
61
4
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Ванкааааа;))) спри да пиеш!;))) С тия торбички под очите не мязаш на културен европец;)))Но, така е, щот немаше свинско, а само винско;))) Думах ти аз;)))
60
3
 
9
 
! Отговори
Животното666 преди 5 години
Софиянци знаете ли колко сте европейци и колко културни като половината ви ден ви минава в оплюване на провинцията, все едно това изтъква някакви извисени ваши качества. Мислите се за виенчани ама в Европа или си уважават провинциите, или ги оставят да си гледат работата, функцията и го нямат тоя проблем да разберат че са част от една държава и такава омраза е немислима, да не говорим че там хората просто не им се налага да живеят в такива напомпани фантазии за собственото си величие като Софиян
59
3
 
7
 
! Отговори
ех преди 5 години
кажи им да ти плащат вредни за изхабените нервни клетки. няма европейски облик града, не е удобен за жителите с тези ремонти.
58
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Амм май не стеАха да де, кажи кажи кое е в ремонт освен тунела под пощата (които скоро ще свърши)? Дали ако имаше другаде ремонти нямаше да се видят и ти нямаше да ги напишеш?? Вместо неясния коментар за клюките в градския трансорт на Пловдив? Нима не помниш предните години и ремонтите? Нима нямаше лято с 3 затворени булеварда за ремонти? Хората може си въобразяват всичко, но фактите са, че тази година няма предвидени затваряния за ремнти...а това, че сцената им пречи е друг въпрос...
57
2
 
13
 
! Отговори
До Амм май не сте преди 5 години
нещо май сънуваш или ти плащат добре, за да пишеш глупости. всички имат очи, тотев да се повози в градския транспорт и да чуе мнението на хората, да почака на някоя спирка заедно с хората, за да научи истината, защото явно не я знае.
56
1
 
11
 
! Отговори
не преди 5 години
за да придобие европейски облик тотев имаш > да ремонтираш автогара юг, там ще пристигат с автобуси чижденците и гостите, да поставиш табела тип/карти на града с точка вие сте тук/, табели в каква посока е центъра и не на български, а на поне два чужди езика, на спирките разписание на чужд език. инфо/център още на автогарата и жп гарата. и много други неща има за оправяне, не всички ще спят на хотел, някои ще спят при баба, на диванчето на някой от онази интернет платформа знаеш я и тн
55
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"пловдив е в блокиран от ремонтите на тотев, които се правят в последния момент, "Амм май не сте от Пловдив??В последните 6-7 години за първа година не се предвижда затваряне за ремонт на булевард, пътна артерия или важна отсечка!!! За първа година от поне 6-7 години бре, сега за една сцена за 20 дена оревахте, че било транспортен хаос. Има ремонт на едни 500 метра тунел, който и той е пред завършване и 500 метра над него, но булеварда отгоре е готов и ще е отворен след демонтаж на сцената!