Историята на младоженците Таня и Фахри. Той в гроба, а тя?

Младият мъж се хвърли преди дни с колата си в яма и се удави
4 яну 2019 07:20, Златко Желев
13
Историята на младоженците Таня и Фахри. Той в гроба, а тя?
Два дни водолази от Пловдив и полицаи от Казанлък претърсваха Мътното езеро край казанлъшкото село Розово, докато успеят да извадят колата с трупа на Фахри от водата. СНИМКА: 24 часа

На 8 януари младото семейство Таня и Фахри Мехмед от казанлъшкото село Кънчево трябвало да лети обратно за Германия, където живеело в последно време.

25-годишният мъж, чийто труп бе открит във водна яма, работел по строежите там, а момичето, което е от Сливенско, отишло при него тази пролет, щом завършило училище.

Върнали се у нас през декември и преди 2 седмици вдигнали изискана и желана сватба в къща за гости в друго село.

Жителите на село Кънчево в сряда изпратиха Фахри в последния му път. Религиозния ритуал в местната джамия извърши дядото на покойника, който е ходжата на Кънчево.

Още по темата

"Трябваше да го изпращаме в Германия, виж сега къде го изпратихме", проплака чичото на Фахри.

Фахри Мехмед изчезна през нощта на 30 декември, на 1 януари водолази от Пловдив и полицаи от Казанлък извадиха колата му "Опел Вектра" от водоем край съседното село Розово, наричан от местните Мътното езеро. На шофьорската седалка бил трупът на удавения Фахри, в колата нямало други хора.

"За полицията това е пътнотранспортно произшествие със загинал", обобщи пред "24 часа" началникът на РУ на МВР в Казанлък Стойчо Крачолов. Това е и основната версия, по която ще работи следствието.

Така Крачолов разсея слуховете, че може би младият мъж е посегнал зрелищно на живота си, хвърляйки се с колата в една от водните ями, останали по поречието на река Тунджа от времето, когато в района имало пясъчна кариера. За тези пълни с вода изкопи местните разказват, че на места били дълбоки по 7-8 метра. Край тях минава черен път, по който се стига по-бързо до Казанлък, ако няма много кал и е проходим.

Тъкмо по този път с мръсна газ поел с колата си през нощта срещу 31 декември Фахри. Преди това двамата със съпругата му били на дискотека в Казанлък. Прибрали се в Кънчево с такси, вероятно защото мъжът бил пил, макар в родното му село да разказват, че бил пълен въздържател. У дома младоженците се скарали за нещо.

"Каквото и да е било, отнесе го със себе си", казаха на погребението почернените му роднини. Но мъжът бил толкова афектиран, че изведнъж изскочил от вкъщи под предлог, че излиза по малка нужда, метнал се на зеления "Опел" и потеглил с мръсна газ. Тази нощ той повече не се върнал.

На 31 декември младата му съпруга подала сигнал в полицията, че мъжът ѝ е изчезнал. Дори насочила разследващите към водните ями от някогашната пясъчна кариера - преди време двамата пак се били сдърпали за нещо, но точно там се сдобрили. Може би някакъв сантиментален мотив накарал Фахри пак да поеме натам, а може и да е пожелал да се върне за нещо в Казанлък.

Посоката се оказала вярна, но следите на автомобила стигали до водоема, известен като Мътното езеро. По-късно той изцяло оправдал името си - два работни дни били необходими на водолази и полицаи да открият и извадят колата с удавника. Първо се натъкнали на огромен дънер, после и на автомобила.

Новогодишната нощ била най-кошмарната в живота на младата съпруга Таня и на другите близки на Фахри - издирването на 31 декември било без резултат и водолазите отложили претърсването на езерото за 1 януари, за да работят по светло.

Докато другите празнували, в Кънчево стискали палци да стане чудо и Фахри да се върне жив отнякъде. Тази надежда изгаснала около обяд във вторник, когато разследващите извадили колата с трупа на Фахри.

Най-вероятната причина за трагедията е, че афектираният от разправията вкъщи млад мъж е карал с твърде висока скорост по черния път, не е успял да вземе лек завой и "Опел"-ът паднал във водата. Възможно е и да е поднесъл от калта. Образуваното досъдебно производство трябва да даде отговор и на други въпроси, включително и на този дали взетите от удавника кръвни проби за алкохол и наркотици ще се окажат положителни.

На разположение на разследващите е и автомобилът на загиналия, който е заключен в подземен гараж на сградата на Пътната полиция в Казанлък. След задължителната в такива случаи аутопсия тялото на мъжа бе предадено на близките му за погребението в сряда.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Необразовани хора с нисък интелект, новите бели роби, това е 98% от населението на съвременна България... Факт
7
7
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
таня е бълг име Фахри турско господ не е съгласен с тази мешавица
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мед ми капе
5
1
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Етноса масово кара без книжка и убива хора на пътя ,след това заради демократичната ни съдебна система се допуска да избягат при родата из западна Европа ;) !!!
4
4
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Тя ще поплаче, ще поплаче и ще се поогледа. Млада е животът е пред нея и ще продължи пътя си с друг. Това е житейската истина. Мир на праха на загиналия, съболезнования на близките! Мюсюлманите около Стара Загора, Карлово, Батак , Перущица носят на плещите си много тежка карма.
3
1
 
6
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 1 година
Стига писахте про.сто.тии, каква глътка въздух е за вас, че хората не са могли да се приберат в Германия!!
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...Възможно е и да е поднесъл от калта. ..

Пътища, България, Германия явно липса на селективност къде, как се кара!
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес е още 4.януари. За коя година става въпрос? 75376