Новогодишен урожай! 38-годишна даде на апаши 30 бона

Подмамена била да съдейства в "полицейска операция"
4 яну 2019 14:00,
29
Новогодишен урожай! 38-годишна даде на апаши 30 бона
Снимка: Dnes.bg

38-годишна жена от Гоце Делчев е станала жертва на телефонна измама със сумата от 30 000 лв, съобщиха от ОДМВР – Благоевград.

Сигналът към полицията е подаден на 3 януари около 12:50 часа от потърпевшата.

Тя съобщила, че непознато за нея лице, което се е представило за полицейски служител ѝ поискал по телефона пари като съдействие за залавяне на телефонни измамници.

По случая е образувано досъдебно производство.

МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги заблуждават.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Тончо преди 5 години
Аз като ви казвам,че народът в тази *** е тотално изпростял,някои казват"Ами те възрастни хора,не са с акъла си". Сега какво ще кажете за 38 годишната. Ами просто зомбита.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от гоце Делчев?....ами ако е от тези, дето слушат само новините от 16.10 часа следобед по БНТ......иначе в БГ новините постоянно повтарят - искат ли ви пари, не давайте.
21
2
 
4
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 5 години
МЪКИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ЗА ГЛУПАЦИТЕ .ОТ ТЯХ---ТЕ СТАВАТ ПО-УМНИ!!!!!
20
1
 
5
 
! Отговори
АМА , НЕМА ЛОШО ,БЕ преди 5 години
КОЙТО ИМА ......НЕКА , ДАВА ..!ДАЛЕЧ ПО-ДОБРЕ ОТ ТОВА ДА МУ ГИ ВЗЕМАТ .....И ДА ХОДИ ДА СЕ ЛЕКУВА ПОСЛЕ!ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА!!!!
19
1
 
10
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Интересно защо МВР не иска да ги хваща такива, явно си плащат някаква застраховка за да ги оставят на мира.
18
1
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Счупила е *** тази женица. Ще има кебапчета, кюфтаси и бира в махалата.
17
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 5 години
По едно време нали даваха по телевизията как някаква баба помогнала за залавянето на измамници, като съдействала на МВР.. Именно тези акции се използват от измамниците за да сътворяват нови, все по-реалистични схеми за измама. Прави ли ви впечатление, че престъпниците са винаги една крачка напред пред органите на МВР? Така се получава, когато има някакви пари за крадене... Паричната система е основната причина за злоупотребите, измамите, и кражбите в световен мащаб. Няма по-бързо ликвидна с-ка
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази я познавам, тя няма и 30 стотинки в джоба си. Сигурно лъже, с надеждата от полицията да и върнат "откраднатите" пари.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа бедства, умира от глад!първо пенсионерите с 200лв пенсиика започнаха да мятат хилядарки през балконите, сега и работещите бедни се включват с все по-сериозни суми.Няма ли *** *** да дойде на власт, за да престанат тези бедни българи да дават толкова пари на измамници?Бойко *** си !
14
2
 
4
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Самата схема е много реалистична, хората затова се връзват.... Човек трябва винаги да проверява дадена информация, преди да вземе каквото и да било решение, още повече когато става дума за пари...
13
4
 
3
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До ТеоТе не искат директно пари, правят го малко по-завоалирано.... Първо се обажда служител от МВР, като се представя с името си(най-вероятно фалшиво, или пък взето от някъде в интернет реално име). Искат се някакви даннни, телефони и тем подобни глупости, уж за връзка с тях, когато измамникът се обади по стационарния телефон да те заплашва и да ти иска пари. След известно време се обажда измамника, който свършва своята част от работата, а ти уж после се свързваш с "МВР", но тел. е хакнат...
12
2
 
18
 
! Отговори
малко по-сериозно преди 5 години
Ако си изработил с много труд тези пари на първия който ти е звъннал по телефона ли ще ги дадеш?Ей, така да съдействаш на полицията.Да не би пък да ги е изхарчила някъде и да се оправдава пред роднините с измама?А иначе всеки ден почти се казва за подобни случаи и как МВР от никой не иска пари за полицейски акции.Само тя не разбрала.Измами има и в нета как да переш пари на някакви по имейл и даже имаше някакви дето се бяха хванали и съответно стават обект на данъчните.Иска се мислене за всичко
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво правят 30 бона в толкова прос човек? Това е въпросът.
10
1
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Най-лесно се лъжат хората, които се мислят за много умни, а за останалите казват, че са невероятно прости....
9
2
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Много рядко пишат за случаите, при които измамените са млади хора и така внушават погрешната представа, че излъганите са само възрастните. Реалността е, че повечето измамени са млади хора и много от тях даже не се оплакват в полицията от срам, че така са ги преметнали.
8
2
 
15
 
! Отговори
анонимна преди 5 години
не са заблудени, а невероятно прости.....
7
5
 
21
 
! Отговори
истина или преди 5 години
На 38 години с акъл на 70.Дали не е фалшива новина?Чак толкова заблудени хора ли има?
6
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щи ривети за соца *** демократични.
5
10
 
10
 
! Отговори
Доналд Дък преди 5 години
Поредната фалшива новина...
4
1
 
12
 
! Отговори
до Тео преди 5 години
Абе не е баш така да не искат, виж Младостката кметица как я хванаха, даже младият бизнесмен Ваклин ходил да тегли кридит за да помогне на МВР-то със сумата!