Богоявленски бой на селски път. Роми срещу 33-годишен

Жителите на Войводиново този вечер излизат на протест
7 яну 2019 13:15,
100
Богоявленски бой на селски път. Роми срещу 33-годишен
Снимка: архив "Булфото"

Жителите на село Войводиново ще излязат тази вечер на протест след нападение от роми над военнослужещ.

Двама младежи от ромски произход са нападнали снощи 33-годишен мъж, който се прибирал от ваденето на Богоявленския кръст в Пловдив, съобщава TrafficNews.bg.

Още по темата

Инцидентът е станал пред очите на редица свидетели. По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.

След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на специализирани звена, които предотвратяват по-тежки сблъсъци.

От МВР заявиха, че двама младежи, на 17 и 21 години, са били задържани заради нанесен побой над 33-годишния мъж. Той е бил откаран в болница и след преглед е бил освободен за домашно лечение.

Срещу двамата побойници е започнало досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда  по хулигански подбуди .

Протестът е насрочен тази вечер от 18:00 часа пред църквата в селото.

"Искаме ромите, които всички живеят в незаконни къщи да бъдат изселени оттук! През годините те станаха страшно много. Ако допреди 15 години бяха 10-20, в момента са стотици! Страх ни е за децата ни", каза жена от селото, която се готви за протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
40
 
! Отговори
Богоявленско преди 5 години
вадене на кръста е ритуал-символ на мъжката сила на българите.Армията е един от стожерите и символите на държавата.И точно на Богоявление, когато млад военен се връща именно от този ритуал, двама пр..ош..ляци, изхранени с пари от нашите данъци, го пребиват, защото иска да им развали кефа - те са решили да си постоят точно на пътя, построен с парите на данъкоплатците, а представителят на Българската армия, вместо покорно да ги изчака с часове да си стоят там, е поискал да мине по този път!
18
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до преди години нападаха само обикновени хора, нямаше никаква реакция, сега започнаха да бият и военни и полицаи. Очаквам скоро да натаковат някой депутат в работното му място и току виж му влезе идея да се помисли за ситуацията.
17
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОбединениВече сме писали стотици пъти:Спиране на всякакви помощи за хора, на които може да бъде посочено работно място.За неосигурявани - детски надбавки и майчински само за едно дете.Никакви помощи за лица под 16 г., които живеят на семейни начала и създават деца. За такива на възраст 16-18 г. - помощи и детски, само ако са започнали работа и се осигуряват.Така бюджета ще спестява по няколко милиарда годишно и освен това,ще се пресече и гнусният похват да цв..ъкат деца-банкоматчета
16
0
 
29
 
! Отговори
Спас преди 5 години
Няма и да се разбере , колкото медиите показаха реално протестите. Всичко се контролира и бай Тошо " ряпа да яде" при новото управление.Няма спасение за българите. Бог да ни е на помощ. С ц...я вот се управлява България от шепа мародери, които мачкат и ритат всичко по пътя си независимо от коя институция са.
15
0
 
22
 
! Отговори
Съдържа фейк преди 5 години
В други сайтове съобщиха, че състоянието на пребития не е розово и ще се наложи операция.
14
0
 
45
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Това е чист опит за убийство.Предотвратен .Какви са тези глупости -телесни повреди ,все едно плесница са му ударили ...
13
0
 
34
 
! Отговори
Обединени преди 5 години
Българи използвайте социални мрежи и се обидинявайте, изградете фонд за подпомагане на български семейства за да има повече раждаемост, изискайте закон за спиране на социалните за семейство с повече от 2, българи подпомагайте българи
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите имат общо около 1млн избиратели, вижте последните 5 избори парламентарните, общинските и за европарламент от 6 млн избиратели.От този 1 млн 600 000 са ромеи и 400 000 държавни чиновници и семействата им. Това води до извода че ако не са ромеите те ще имат 6% подкрепа! Така че българите във Войводиново нямат шанс.
11
5
 
26
 
! Отговори
Пародия на държава преди 5 години
Крайно време е да се премахват инвалидните пенсии които са кражба от пенсиите на реално осигурените.
10
0
 
39
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Дошли с брадви и колове,ми по колите и мачкайте на ред бе.
9
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е българите да бъдат обявени за защитен вид на Територията. С цел запазването на вида за бъдещето. С цялата защита на закона, ако трябва, с преференции, защото все пак сме защитен вид. От другите вече има предостатъчно. И да наблегнем на качеството на материала, а не на количеството електорат. Знам, че феновете на Сорос и на Главната Мутра на Републиката няма да ме разберат и ще ме обявят за нетолерантна. Но аз съм загрижена за изчезващия вид.
8
1
 
47
 
! Отговори
размножаване преди 5 години
4-5 деца в едно ромско семейство. социални-помощи, здравеопазване безплатно-но накрая много злоба.
7
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знайно защо, официалните медии в България гузно прикриха новината, че първото дете на новата година отново е да кажем, от недосегаемите нови българия. Статистиката за демографията вече я разбрахме. Но отново никой не казва българите колко сме. Не материалът, не новите българи, а само българите. Няма и да ни кажат, за да може в будна кома да преживеем агонията и смъртта на българския народ. Да сме последните българи, след което от нас да остане само спомен в историята.
6
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах днес репортажа по Бтв. Нито се разбра, че биячите са шведи, нито се каза за последвалото развитие със стотици шведи... Държавна политика за българоубийство!
5
2
 
39
 
! Отговори
БХК преди 5 години
Нищо няма да им направят,докато гласуват за Бойко.Все пак те да важни за партията.А другите - д.г.д.
4
2
 
47
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
А това е на един хвърлей място от Пловдив. "Новите българи" завземат нови и нови територии, под благият поглед на Бащицата Боку, да се свети името му и да иляди;)))
3
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да спрат социалните помощи и да почнат да строят затвори.
2
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжалението това очаква цялата ни страна!Жалко за България!
1
2
 
62
 
! Отговори
Az преди 5 години
Все по - страшно става .