Богоявленски бой на селски път. Роми срещу 33-годишен

Жителите на Войводиново този вечер излизат на протест
7 яну 2019 13:15,
100
Богоявленски бой на селски път. Роми срещу 33-годишен
Снимка: архив "Булфото"

Жителите на село Войводиново ще излязат тази вечер на протест след нападение от роми над военнослужещ.

Двама младежи от ромски произход са нападнали снощи 33-годишен мъж, който се прибирал от ваденето на Богоявленския кръст в Пловдив, съобщава TrafficNews.bg.

Още по темата

Инцидентът е станал пред очите на редица свидетели. По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.

След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на специализирани звена, които предотвратяват по-тежки сблъсъци.

От МВР заявиха, че двама младежи, на 17 и 21 години, са били задържани заради нанесен побой над 33-годишния мъж. Той е бил откаран в болница и след преглед е бил освободен за домашно лечение.

Срещу двамата побойници е започнало досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда  по хулигански подбуди .

Протестът е насрочен тази вечер от 18:00 часа пред църквата в селото.

"Искаме ромите, които всички живеят в незаконни къщи да бъдат изселени оттук! През годините те станаха страшно много. Ако допреди 15 години бяха 10-20, в момента са стотици! Страх ни е за децата ни", каза жена от селото, която се готви за протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
Александър Павлов преди 5 години
До АнонименНа кое Викаш Паток бе
58
1
 
12
 
! Отговори
Тото преди 5 години
А Бойко обикаля из държавите и разправя колко добре си живеем тук.
57
3
 
21
 
! Отговори
ом преди 5 години
В такива случай искам да стана скинар и да дера като викинг кожи,черни гнусни кожи няма ли българи в тази страна искам да се включа в инициатива за възпитание на черникожи!
56
1
 
17
 
! Отговори
sid преди 5 години
На това законност ли му казвате,да пазите побойниците,изнасилвачите,измамниците?Плюя на Вашия закон,плюя на цялата ви съдебна система,плюя на подкупната ви полиция.Вие всички сте една празна нула.Държава на престъпниците,защитава престъпниците.Държава на ***.
55
1
 
19
 
! Отговори
sid преди 5 години
Защо ги пази полицията?Защо?Оставете един път уж случайно да ги намлатят българите,че да знаят друг път да не вдигат ръка.Каква е тази държава да пазим насилниците ро.ми .Какво е това поклонение пред тях,какво от това ,че обръщат изборите с техния кебапчен глас.Докога ще търпим да ни мачкат и да ни се подиграват.Сега го скриха дълбоко в махалата побойника и ние пак ще се примирим.Махнете полицията от там покажете им ,че се намират в България.Крайно време е да си научат мястото.
54
1
 
9
 
! Отговори
дядо Иван преди 5 години
Не са виновни ***.Първо трябва да се подкарат политиците и НПО-тата.Те са тези които създадоха чумата.После спиране на всички помощи и човекоподобната *** рязко ще намалее.
53
2
 
24
 
! Отговори
Дойде време за тояга преди 5 години
"На ти, на ти, на ти, ти ли ще ми се периш?" - това е ревял единият пи..тек, докато е удрял с юмрук военния, а другият чмо..ве..коподобен го е ритал в главата!Ето това казват в момента по телевизията и ни съобщават, че МИКРОБУСИ С ЖАНДАРМЕРИЯ пазят ромската махала И НЕ ДОПУСКАТ БЪЛГАРИ ДА ВЛЯЗАТ ТАМ! НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ, ЗА ДА ПАЗЯТ ТЕЗИ!
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно тази новина как изчезна от нюзфийда, едва я намерих... Не са удобни тези новини за държавната политика, ще вземе да се събуди този обречен народ и ще вземе да потърси сметка, а това не е добре.
51
1
 
30
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
"...Ще се окажем гости в собствената си държава, ако продължаваме да си мълчим..."Грешка! Ние вече сме гости в собствената си държава! Работи се по въпроса да станем емигранти в собствената си държава...
50
2
 
34
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Гиганите обичат да бъдат бити,за тях това означава,че ги забелязват и зачитат .Ако някой с тях се държи либерално и лигаво,те го смятат за слаб и не го броят за фактор, и могат да си правят какво искат.Гиганин да нападне военен по време на соца беше немислимо.Но след като те се превърнаха в любимата избирателна маса на всички партии и бяха обгрижвани от различни неолиберални и демократични организации,но с една обединителна черта-до една антибългарски те инстинктивно разбраха,че са недосегаеми
49
23
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Така е като не са представени във властта не могат да си прокарват циг.анс.к.ите закони и да живеят добре. Една треса от населението на бг са а нямат никакво представяне във властта , какво очаквате да правят много ясно че ще са агресивни.
48
1
 
28
 
! Отговори
РРР преди 5 години
Ще търсим ЧочоолуКойто не разбира, да се порови в нета
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48 ?Ами ако ромуланеца е обърнал шосето на масаза банкет, кво да му каже?
46
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Войводиново всъщност е квартал на Пловдив-на 6км от международния панаир. Т.е. не става въпрос за селски тормоз а за нападение над военнослужащ по религиозни и нацистки причини на християнски празник.
45
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повдига ми се от българските овце, ти я деряш, те си мисли за лянта подстрижка!?
44
1
 
55
 
! Отговори
Ck преди 5 години
Хора, крайно време е да покажем на кратуните които ни управляват, че не може вечно да търпим тоя двоен стандарт между българи и роми. Ще се окажем гости в собствената си държава, ако продължаваме да си мълчим...
43
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радвам се, че полицията ги е регистрирала.Нека ги задържи сега на топло и нахранени за 24 часа и кой от къде е
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като сме *** ще не мачкат розбира се. С турчин и през ум не им минава да се закачатОфтси!!!
41
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Греб си къта еректората!
40
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все ми се струва че тези скоро ще скачат да вадят кръста, с парче бетон.