Жандармерия във Войводиново заради бития командос

В селото протестират срещу ромите, заселили се в незаконни къщи
Обновена: 7 яну 2019 20:03 | 7 яну 2019 19:54, Веселина Йорданова
199
Жандармерия във Войводиново заради бития командос
Снимка: архив, БулФото

Пловдивското село Войводиново е блокирано от полиция и жандармерия, след като там се създаде напрежение заради пребития на Богоявление Валентин Димов, който служи в Бригада специални сили.

Още по темата
Той бил нападнат от двама местни роми за това, че им направил забележка да не вървят по пътното платно, тъй като създават опасност за движението.

Двамата братя Асен и Борис, на 17 и 21 г., започнали да обиждат командоса и се нахвърлили върху него, предаде "24 часа".

Той е получил комоцио и множество наранявания по главата и лицето. След инцидента в социалните мрежи се появиха призиви да се изселят ромите от Войводиново, които обитават там незаконно построени къщи.

Тази вечер в селото се провежда протест.

"Няма опасност от ескалация на напрежението и безредици, взели сме всички необходими мерки, за да осигурим реда", увери директорът на пловдивската полиция Атанас Илков. До безредици не се стигна.

Пострадалият военнослужещ е бил е прегледан в УМБАЛ "Св. Георги" и освободен за домашно лечение.

"В момента отново е в болница, тъй като състоянието му се е влошило. Може да се наложи и операция", заяви кметът на Войводиново Димитър Тосев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
0
 
! Отговори
Илия преди 5 години
след като е бил предизвикан и псуван е трябвало да извика полиция а не да слиза от колата да се саморазправя при положение че са повече от него
128
1
 
1
 
! Отговори
неразбираш преди 5 години
Командос от Специални сили пребит от двама младежи на 17 и 21г???
127
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналия месец един кюрд затри 6 и рани 10 ербап аскера на Турция,така че турските *** да не злобеят!А да си гледат Диарбекирските драми!
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицията пази за спазването на закона тези, които са нарушили закона и заради смешни закони най-вероятно няма да получат справедливо наказание. Каква ирония, но какво да очакваш, като са гласоподаватели...
125
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 5 години
По време на войната в Косово , техните роми са правели доста изпълнения , и затова косоварите ги обявиха за сърби и ги натириха всичките !
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АмериканДа и завиждаме??? Ти наред ли си?
123
13
 
5
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До Анонимен 140:Ти гледаш новинитте, често фалшиви, ама аз гледам отблизо. Полицията си е в гетата, няма нужда от големи групи - винаги при повикване отиват 2-3 коли, навсякъде. Рядко има размирици, обикновено подстрекавани от екстремистки групи като антифа и джендерофилите-"демократи". . Америка ще я има силна и след 50-60 години, независимо колко и завиждате..
122
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Племенника на Гала го застреляха само защото замахнал с нож към полицай, а се е виждало, че е пиян и не действа адекватно.КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ВЗЕМЕМ ПРИМЕР В ТОВА ОТНОШЕНИЕ ОТ НОВИЯ "ГОЛЯМ БРАТ"?
121
11
 
16
 
! Отговори
мнение преди 5 години
голем смех български командос ял бой в българия това само в българия може да се случи
120
2
 
47
 
! Отговори
мак преди 5 години
Положението е изтървано отдавна, свикнаха, че никой не ги закача за нищо, щото ще бъде обявен за расист или 200 тумби ще се нахвърлят и ще го пребият. Строят незаконно с години с любезното съдействие на общините, тока и водата пак незаконни. А зулумите им понасят живеещите в съседство, но не и кмета или нЕкой общински съветник. Пожелавам на ранения да се оправи, на биячите - адекватно наказание (за последното обаче не съм сигурен). Колко безпомощна е държавата спрямо тях, не е за вярване просто.
119
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АмериканОт това което се вижда по новините или документални филми е че полицаите влизат в гетата само на големи групи. Вярно от време на време стрелят и убият някой, но после има големи размирици. След 50-60 години популацията на африканците ще е много голяма и тази държава ще е на ръба на дезинтеграцията.
118
4
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Бой и за командоса, и за гендърмерията!
117
3
 
24
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Защо такива нагли нападения не се случваха по времето на бай Тошо?Как така им дойде смелост и наглост на ..?!
116
1
 
25
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Сега от общината да съборят незаконните къщи в ромската махала, това поне могат да направят. Така ще покажат на живеещите там, че подобни изпълнения няма да им минават безнаказано.
115
3
 
0
 
! Отговори
Ром преди 5 години
На мене са ми се правили в махалата да ме бият. Но тейко ми ми и братята ми дойдеха и си тръгнаха. 40 хора !
114
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може две да пребият командос,и после чакай този командос да ни пази,боже,боже...какво доживяхме...
113
1
 
32
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Едно време не им скачаха 30 роми с брадви, защото цялата махала беше затваряна, а и самите ромчета бачкаха по 3 години в строителни войски!
112
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като всички натовски войници и нашите станаха дебели и със слаби мускули. Е затова ще ядат бой къде, кой ги хване. Даже "командосите". Едно време, да дойде войник бит от отпуск, никога!
111
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смели младежи, не търпят провокации на комнадос-агресор. Виждаэсе колко ни струват спец частите щом двама тинейджъри са го набили. Ромите са задруэни и не търпят български произвол. Знаят че скоро ще са мнозинство.
110
2
 
13
 
! Отговори
Знаете ли че: преди 5 години
1950г. Индия има 370млн.жители ,а 68 год.по-късно 1 370 млрда.,и до 40-45год.се очаква да стане 2млрда и чак тогава,да се стабилизира и даже да намалява!Представете си какво да очакваме от наште роми!