Шуменски квартали на нож срещу винетките

1500 души живеят в разбунтувалите се "Макак" и "Мътница"
7 яну 2019 22:24,
39
Шуменски квартали на нож срещу винетките
Снимка: архив "Булфото"

Жителите на шуменските квартали "Макак" и "Мътница" заплашват с гражданско неподчинение, ако се наложи да пътуват до Шумен с винетка, съобщава БНР.

И в "Макак", и в "Мътница" хората са разтревожени от положението, в което ги поставят от Агенция "Пътна инфраструктура". Те са готови да блокират пътища, ако проблемът не се реши до 15-и януари.

Пламен Михайлов от "Макак" заяви: "Накрая, спираме кръстовището и толкова. На кръговото горе, спираме кръговото и край. Няма смисъл".

В "Мътница" живеят около 800 души. Жителите на "Макак" са близо 750. И в двата квартала няма училище, няма общопрактикуващи лекари, а повечето хора работят в Шумен.

33-годишната Таня, която живее в "Мътница", всеки ден кара детето си на училище с личния си автомобил и се чувства обидена заради неравнопоставеността с жителите на останалите шуменски квартали: "Примерно от "Боян Българанов" да стигна до "Тракийския", трябва да плащаме винетка. Нали сме квартал на Шумен? Все пак си водим децата всеки ден на училище в града и това да имаме до Шумен винетка не го одобряваме". 

"Плащането на винетка ще бъде непосилна финансова тежест за пенсионерите", каза главният специалист на квартал "Макак" Елка Александрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който има брада си има и гребен. 100 кинта ли са ви проблема. Сигурно и гражданска не плащат. И карат пияки, ама на село е така.
23
2
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Винетка трябва да има САМО ЗА МАГИСТРАЛИ както е по всички нормални държави.Във другите европейски държави нормалните пътища са безплатни.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кефи ме как се протестира срещу винетката, а срещу Го-то което ще е 350+ лева няма нищо.
21
1
 
5
 
! Отговори
До Animal Planet преди 5 години
До Animal Planet Името на квартал "Макак" произлиза от Маково поле, а не от вида маймуни Макак/Магот!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами когато за едни може а за други не може така ще е.
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Харчиш хиляди левове за покупка и подръжка на лека кола , а 97 лв. за годишна винетка е непосилна тежест. Това са 8лв. на месец или 26 стотинки на ден. Това ли е непосилната тежест. Пълни глупости и Андрешковци . Смешници.
18
3
 
4
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Нали преди седмица описаха качеството на пътищата, докато не приемат тя да се плаща само за пътища в добро състояние никой няма да има стимул да ремонтира и подобри проблемните участъци.
17
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе бунтове, протести, все го сваляме а после...? После си го избирате, и в Шумен, и в Мътница, и във Варна, ив София.....Извинете, но вие мазохисти ли сте?
16
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако нещо може да свали герберушките това ще са глупостите които могат да натворят срещу ракията, колата или футбола на ***. Иначе *** ще си трае поне още 5 века :)
15
2
 
15
 
! Отговори
Американ преди 5 години
"Наказаните" сигурно не са гласували за когото трябва...
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Варна е пристанище на Шумен, редно и до Варна да няма винетка! Сега разбирам защо презастроиха градовете - да не се плаща винетка, който иска на спокойствие и чист въздух в квартал покрайнините града - винетка или жилище в града!
13
14
 
16
 
! Отговори
Agent 07 преди 5 години
Всеки притежател на кола трябва да плаща за винетка ако ще я кара по пътищата на България/само трябва да му сменят името.. да се казва пътен данък и да е за абсолютно всички коли било служебни, депутатски, полицейски, линейки,пожарни и тогава няма и за 4-5години България ще се гордее с пътищата си/това е формулата....
12
1
 
24
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Защо само 2 шуменски кватрала, а не ВСИЧКИ?
11
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, гласувайте пак за ГЕРБ и чакайте възход (на простотията)!
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А мога ли да попитам защо, при отчуждаването на земите за нищо пари, не ни казаха че ще си плащаме за преминаване? Собствениците на земи от точно тези квартали ли да ви плащат винетка бе, мутро-пирати?
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко *** как?! Бойко *** как?!
8
6
 
36
 
! Отговори
Трол преди 5 години
А бе за Шумен не знам ама за глупавите шопи ше има винетки! От вчера има нови знаци за винетка не само по северната тангента, но и в участъка Ломско шосе- кв. Люлин на самото околовръстно. Честито столични простатутки стойте си още на топло и ще ви наковат табели и в центъра на София. Боко е велик шаман, свали ви бензина с 20 ст., но ви вдигна тока, водата, пътните такси и кой знае още какво.
7
5
 
0
 
! Отговори
до 6 - ум преди 5 години
Пък ний само да те питаме.Квай тази "регистрация" на автомобила дето плащаш всяка година и лепиш по номера? Щот ний кат по-глупави в България таквоз не плащаме.
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво плащат хората данъци за колите и други превозни средства?За черните ви очи ли?Нали затова плащат данък за превозните средства,защо ги натоварвате и допълнително със винетки и СВИНЕтки?да не са милионери хората,само за вашите свинетки и данъци да работят!
5
3
 
25
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Държавата цирк.Само да ви кажа че днес си платих регистрацията на автомобила за 1г и ми излезе $46. Всичко става онлайн, изпращат стикера по пощата. Залепял на номера и си готов за година.Поздрави от САЩ.