Е-винетките – между държавата и общините?

Не всички общини могат да се откажат от тях
8 яну 2019 14:15, Петя Славова
14

На 2 януари стана ясно, че няма да ни е необходима винетка за Северната скоростна тангента в София. Премиерът Борисов обяви, че общините в страната могат да поискат освобождаване от винетна такса за пътищата си. Те обаче трябва да поемат ангажимента да поддържат съответните пътни участъци.

Още по темата

"Кметът на Варна поиска същото да се случи с част от Републиканската пътна мрежа, която води до гробищата. Същото поиска и кметът на Пловдив за пътя до Асеновград. Започна лавинообразна реакция. Не всички общини могат да се възползват от тази възможност. 260 общини в страната не могат да си го позволят", коментира кметът на Кърджали Хасан Азис пред Bulgaria ON AIR.

В контекста на предстоящите евроизбори и изборите за местна власт Хасан Азис каза, че сега е време на решения, които да се харесват повече на гражданите, а не на ясно определени държавнически решения.

"Приоритет за нас в момента са европейските избори. Поставили сме си много ясната задача да запазим политическата позииця, която имаме в момента в Европейския парламент - 4 плюс", подчерта зам.-председателят на ДПС.

Хасан Азис посочи още, че в ДПС върви процес на организационно заздравяване, докато в конкурентната ДОСТ е започнал "листопад".

Вратата е отворена за всички, подчерта той, запитан конкретно за Лютви Местан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
До Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... преди 5 години
Дядо ти Тодор не ходи на гробищата, защото не му се пие кафе на центъра днес.
11
1
 
11
 
! Отговори
Аз на улицата пред преди 5 години
вкъщи асфалт нямам,не е имало никога,а живея почти в центара,няма да казвам на кой град. Като завали става като трасе за оф роуд XD и си плащам всичко с "удоволствие" и "гордост" в сърцето.
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже през соца данъците бяха към 30%. Плащаше се и данък за колата, и пътен данък. И никой не смееше да се оплаква.
9
11
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 5 години
До ОН ЩЕДРИЯАма пък вие искате да ви поддържат пътя безплатно, нали. Безплатно и през соца нямаше, другарю. Ама тогава смееше ли да мрънкаш срещу държавата. Тогава за критика или не дай си боже виц срещу Бай Тошо, се влизаше в дранголника.
8
5
 
7
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... преди 5 години
И правилно! Като не щат общините винетки - пътят става ваш, поддържайте си го! Зарад дядо ти Тодор, който ползвал колата си само за да ходи до гробищата на Тополи и никъде другаде, сега пътят до тополи ще тежи на общинските данъци на варненци. Благодаря, Дядо!
7
4
 
14
 
! Отговори
ОН ЩЕДРИЯ преди 5 години
бил готов да хариже пътищата на общините, ама пари за тях да не дава. Това се казва умно решение. Сигурно му го е подсказал другия ГОЛЕМ УМНИК в ГЕРБ Горанов
6
4
 
16
 
! Отговори
ПЪТЯ ДО БАНКЯ преди 5 години
не е пътя на БЪЛГАРИЯ. Там, където ни е повел ТОЯ НЕСРЕТНИК няма бъдеще за нас
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви винетки - всичко става безплатно. Държанност се прави с принципи, а не с компромиси. Почнат ли компромисите, - уйде коню и реката, сиреч (went hors to the river).
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им *** ****та мафиотска.....
3
1
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ+ДПС преди 5 години
Няма никакво "ЕВРОПЕЙСКО" бъдеще за нас. Няма пътища, няма винетки, само данъци и КАТаджии, дето те спират и питат КВО ПРАИМ СЕГА....
2
5
 
20
 
! Отговори
българин преди 5 години
Борисов! Вървете си вече! Стига експерименти с народа ни! От вас "управници" НЕ СТАВА! ЯЛОВИ ОПИТИ ВЕЧЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ!? ДО КОГА? Тази година.Ще ви "помогнем" Да си тръгнете! Време ви е!
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече няма да плащате никакви данъци на герберското правителство в София.