Ромите нападнали военния в гръб, ритали го в лицето

Гетата да бъдат премахнати, настоя министър Каракачанов
8 яну 2019 18:27,
114
Ромите нападнали военния в гръб, ритали го в лицето
Полицейското присъствие във Войводиново днес беше засилено. Снимка: БТА

Арестуваните за нападението над рейнджъра Валентин Димов братя от ромски произход Асен и Борис Пакетови на 21 и на 17 години са го нападнали в гръб.

За да не може да се защити, са обърнали якето му наобратно, докато е било на гърба му. Така са успели да "завържат" ръцете му.

След това го повалили с юмрук в главата на земята и започнали да го ритат в лицето. Това е разказал рейнджърът на министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, който два дни след побоя, го посети в болничната стая.

"Със средна телесна повреда е, в четвъртък ще го оперират. Притеснен е за семейството си, което е тук, в селото. Но както виждате, има засилено полицейско присъствие", каза военният министър в село Войводиново.

Още по темата

Малко по-късно той отиде и в ромската махала на селото, където обаче не бе останал нито един жител.

"Гетата в България трябва да бъдат премахнати. Да си наемат квартири срещу парите, които ще получават, ако се трудят. Така са бързали да избягат, че и кучетата си не са взели. Има една част от населението, които не желаят да учат, да се образоват, да работят, живеят си по свои закони на джунглата. Докога държавата ще финансира безразборната циганска раждаемост? Крайно време е държавата да покровителства грамотната раждаемост”, коментира Каракачанов.

"Нападателите са го удряли предимно в главата. Парадоксалното е, че циганите в България станаха изключително нагли. Преди няколко дни набиха полицай. Преди два дни бият военен. Това не може да продължава повече. Търпимостта на българското общество се изчерпа. Трябва да се направи програма за справяне с този цигански въпрос. Хората не могат и не са длъжни да търпят част от населението, което смята, че има само права и не иска да разбере, че има и задължения", каза вицепремиерът.

В селото до Пловдив той проведе среща с кмета на община "Марица" Димитър Иванов, с кмета на село Войводиново Димитър Тосев, шефа на РДВР Пловдив ст.ком. Атанас Илков и командира на 68-ма бригада „Специални сили” бриг.ген. Явор Матеев.

"Опасните незаконни къщи трябва да бъдат съборени веднага. Веднага. За всички останали ще се действа по процедурата. Как може 200 човека да живеят на декар и половина?", попита Каракачанов след срещата.

Още на 8 януари следобед в селото се събра комисия, която описа кои къщи от всички незаконни са опасни и трябва да бъдат на момента бутнати. Само 100 от ромите във Войводиново имат адресна регистрация в селото, но на други адреси, не и на истинските им в махалата. Всички къщи в махалата черпят ток от незаконен трафопост, стана ясно при посещението там.

Пребитият Валентин Димов е бил на три мисии в чужбина – две в Ирак и една в Косово. Под пагон е от 12 години, в които работи в 68-ма Бригада "Специални сили". Там е ефрейтор, парашутист. Няма нито едно наказание в досието си. За сметка на това е награждаван многократно, каза командира на бригадата бриг. ген. Явор Матеев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
14
 
! Отговори
6666 преди 5 години
Дано да се оправи :(
36
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Командоса да бъде разжалван и изгонен от невероятните специални морско-въздухарско-пешадски извънземни сили!Срам за българския войн,пардон рейнджър,да бъде пребит от две ци.ганета!
35
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гошо...*** Прав си,всеки от нас,когато излезе от дома си,трябва да е "екипиран",като Лара Кроф,най-малкото,да върви с повишено внимание,на къси прибежки,прикривайки се зад всеки ъгъл,озъртайкки се,премятайки се,заечайки стрелкова поцизия... и тогава да продължи по пътя си.Защото всеки момент,може на някой недоспал ром,да му хрумне ,да го обере,пребие,или изнасили жена му,която е отишла да тича в парка.
34
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Командос заплатаджия . При реални бойни действия боят ориключи бързо бързо. Да си правят сметка другите командоси за бойните си качества. Двама роми , без бойна подготовка го спукаха от бой, сега ревем. Ми 12 г га взема заплата да се готвиш за срещата си с ромите кво прави бе , само кюфтета ли яде.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен до 33 преди 5 години
Обърка малко градовете ама няма нищо в Пазарджик стана тази случка. Да обаче за да се случи това сега трябва разрешение от парламента а ГЕРБ никога няма да разрешат.
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пасмина която паразитира на гърба на българския данъкоплатец,си позволява да избива,краде,изнасилва безнаказано,докога?!Бърза промяна на закона и строги наказания за нападение,грабеж,изнасилване,не плащане на сметки,непосещаване на основно училище,включително и с отнемане на детски и социални помощи.Забрана на мароретни да раждат,а ром преспал с валолетна-в затвора.Законите са за всички.Не е вярно,че ромската престъпност не е по-голяма от тази при нероми.
31
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми каквато държавата такива и командосите.Тоя за 12 г служба даже да се бие не се е научил. А като неможеш да се биеш що слизаш от колата да се саморазправяш , че и с ***.Толкова по случая. Тренирайте за среща с примитив. Като ви мързи си натискайте парцалите при среща с тях и им давайте път , умният винаги отстъпва. А за раждаемостта няма да говоря,българката като роди едно дете и си мисли че стига, даже забравя за секс с мъжа си. Виж с шефа или колегата може.После оправдания с държавата
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да отидат като преследвани при Меркелица, тя ще ги приеме на драго сърце.
29
1
 
13
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Клоуна се и оправдава ...май му е ясно колко е нелеп ...като цялата армия ...представям си .свързочниците в каква форма са...иначе министъра е Батка.....
28
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не пишете глупости за командоса! А стотиците насилени, пребити и даже убити безпомощни баби по селата - и те ли са се правели на мъже и са си го търсили?! Ромите не могат да живеят в човешко общество, трябва някъде да бъдат изолирани и да си живеят както искат, ако щат да се самоизяждат, никой не им е длъжен с нищо!
27
2
 
25
 
! Отговори
Мразя патраджани преди 5 години
Не пипайте електората на ГРОБ ей. Избори идат. Сега ще се говори три дена за това и после пак старата песен на нов глас и накрая няма да стане НИЩООО. Не вярвам, че ще им съборят незаконните къщи, както и не вярвам, че ще бъдат осъдени тези ***. Те имат само права и са гласоподаватели на ГРОБ и поради това могат да бият когото си поискат лекари, полицаи, военни и т.н.
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питайте родителите си едно време кво направи Чочоолу с пловдивските ромеи танковата дивизия как прагази махалата
25
0
 
24
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
той от командос стана рейнджър за един ден..?що да не направим тези двама побойника опитни командоси ако им се отдава толкова много ръкопашния бой и да ги пратим на мисия в конфликтен район за да се справят ръкопашно със терориститезащо кметът на това село е позволявал до сега незаконното строителство и кражбата на ток? първо трябва да се смени кметът с находчива личност на която да и се работи за ред и правилно изпълнение на кметските си задължения
24
1
 
17
 
! Отговори
йокин преди 5 години
Без туй няма казарма,да ОГРАДЯТ,гетата с бодлива тел,да ходят,де се учат на стрелба.
23
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Братята" роми 30 години крадат и носят на кметове, милиционери и т.н. Сега ли се сетихте Другарки, че са прекалили? По изборите им се мазнят всички дупетати от всички партии а народеца им плаща тока, водата и децата! За разстрел сте всички!!!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анон преди 5 години
До АнонименЛичи си че говориш от личен опит, за това сега си мъж из коментарите.
21
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не оправдавам ромите,но съм виждал турбогъzари полицай и военни които си мислят ,че света е техен и обществото им е длъжно!Струва ми се ,че случая е такъв ,военият не е очаквал нападение!Язък му за мисийте !Не знаели ,че при всеки спор с по примитивни хора има голяма вероятност да се стигне до бой!Явно гордоста му го е заслепила!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анон преди 5 години
До ГербаджияЗа съжаление знаем отговора.
19
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е съвсем друга. Никой не го е нападал в гръб. Просто е спрял автомобила и се е направил на мъж. Започнал е да псува и да се тежкари. Познавам много такива които се мислят за големи а всъщност като им биеш един шамар и почват да плачат като бебе. Ако си беше карал автомобила и им беше свирнал да направят път за да не ги сгази всичко щеше да е в реда на нещата. Така че никой не му е виновен.
18
1
 
28
 
! Отговори
Джапуня преди 5 години
Ако бяха напънали маалъта всичко щяха да си изпеят команчите. Вие, ако смятате тая пасминаа за държава, аз главата си режа.