Ромите нападнали военния в гръб, ритали го в лицето

Гетата да бъдат премахнати, настоя министър Каракачанов
8 яну 2019 18:27,
114
Ромите нападнали военния в гръб, ритали го в лицето
Полицейското присъствие във Войводиново днес беше засилено. Снимка: БТА

Арестуваните за нападението над рейнджъра Валентин Димов братя от ромски произход Асен и Борис Пакетови на 21 и на 17 години са го нападнали в гръб.

За да не може да се защити, са обърнали якето му наобратно, докато е било на гърба му. Така са успели да "завържат" ръцете му.

След това го повалили с юмрук в главата на земята и започнали да го ритат в лицето. Това е разказал рейнджърът на министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, който два дни след побоя, го посети в болничната стая.

"Със средна телесна повреда е, в четвъртък ще го оперират. Притеснен е за семейството си, което е тук, в селото. Но както виждате, има засилено полицейско присъствие", каза военният министър в село Войводиново.

Още по темата

Малко по-късно той отиде и в ромската махала на селото, където обаче не бе останал нито един жител.

"Гетата в България трябва да бъдат премахнати. Да си наемат квартири срещу парите, които ще получават, ако се трудят. Така са бързали да избягат, че и кучетата си не са взели. Има една част от населението, които не желаят да учат, да се образоват, да работят, живеят си по свои закони на джунглата. Докога държавата ще финансира безразборната циганска раждаемост? Крайно време е държавата да покровителства грамотната раждаемост”, коментира Каракачанов.

"Нападателите са го удряли предимно в главата. Парадоксалното е, че циганите в България станаха изключително нагли. Преди няколко дни набиха полицай. Преди два дни бият военен. Това не може да продължава повече. Търпимостта на българското общество се изчерпа. Трябва да се направи програма за справяне с този цигански въпрос. Хората не могат и не са длъжни да търпят част от населението, което смята, че има само права и не иска да разбере, че има и задължения", каза вицепремиерът.

В селото до Пловдив той проведе среща с кмета на община "Марица" Димитър Иванов, с кмета на село Войводиново Димитър Тосев, шефа на РДВР Пловдив ст.ком. Атанас Илков и командира на 68-ма бригада „Специални сили” бриг.ген. Явор Матеев.

"Опасните незаконни къщи трябва да бъдат съборени веднага. Веднага. За всички останали ще се действа по процедурата. Как може 200 човека да живеят на декар и половина?", попита Каракачанов след срещата.

Още на 8 януари следобед в селото се събра комисия, която описа кои къщи от всички незаконни са опасни и трябва да бъдат на момента бутнати. Само 100 от ромите във Войводиново имат адресна регистрация в селото, но на други адреси, не и на истинските им в махалата. Всички къщи в махалата черпят ток от незаконен трафопост, стана ясно при посещението там.

Пребитият Валентин Димов е бил на три мисии в чужбина – две в Ирак и една в Косово. Под пагон е от 12 години, в които работи в 68-ма Бригада "Специални сили". Там е ефрейтор, парашутист. Няма нито едно наказание в досието си. За сметка на това е награждаван многократно, каза командира на бригадата бриг. ген. Явор Матеев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За командоса разбрахме, че в гръб е нападнат, сега кажете в Ст.Загора оня в гръб или в гърди е мушнал с ножа жена си.
16
0
 
34
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Кога ще им раздавате безплатните климатици???Българите - ще поемат разноските за тях ... и за електроенергията!Те свикнаха!
15
4
 
41
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Конфликт на интереси!3 000 000 *** - от тях 2 000 000 ухажвани гласоподаватели!И ся кво праим?
14
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гетата да бъдат преместени на Марс или на Сатурн.
13
0
 
58
 
! Отговори
АРЕ БОРИСОВ преди 5 години
обясни моля ти се как така за всички нас тока се увеличава за твоите избиратели е безплатен. Трябваше да пребият български военен, че да стане ясно, че в половин България тоя проблем стои. Всеки ден пишат за пребити и ограбени старци Изнасилени млади българки и захвърлени деца , родени от животинската любов на млади ромки 15-годишни. Всички ц-ни са с ТЕЛКОВЕ, баби на 30 години с потомство 20-30 малки цига-та
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми трябват бъртвежите на шкембето! Искам да имам право да притежавам оръжие. От там сам ще се пазя от ***.
11
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събаряи бе какво сте седнали да умувате и пиказвате вече там трябваше да са минали 2 танка и ромите да бъдат бити с камшик докато кажат де е всичкото ромско злато събрано за купунане на булки щото търговията на хора в ЕС май е забранена.
10
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам, в коментарите, както винаги обикалят големи мъжаги. По принцип, във форумите и коментарите са най-големите мъжаги, които бият по двайсет човека, огъват арматура с голи ръце, правят заварка с плюнка и като стиснат камъка, той пуска вода. Странно обаче, тези супер-мъжаги никога не са забелязвани навън. Може би са срамежливи супер- мъжаги?
9
0
 
28
 
! Отговори
V преди 5 години
Конфликта е абсолютно неизбежен и е въпрос само на време .А тия са хитри ориенталци .В Германия се правят на българи ,а тука се правят на турци .А истината е че са индийци ;)Обаче Турция знае че може да разчита на тях при избори и в един момент няма да може да си набавим части за ф16 ките ;) Те отвътре ще воюват а Турция само да ни притисне и ще ни победят ;) Аз съм писал отдавна за проблема ,ама политиците искат да ни приспят
8
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изяснете как точно му са се озовали в гръб като той ги застига на пътя и то в кола.
7
0
 
44
 
! Отговори
TAKAAA преди 5 години
А как така има незаконен трафопост и ЕНЕРГОТО не знае. Та нали ако един не си плати сметката идва съдия изпълнител. Ц-то сами ли са поставили тоя трафопост или седи си там за електората на ЦЕЦО
6
1
 
49
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Като са избягали - пускайте Фадромите!Или ви е страх от БЦК ( Българскоциraнския комитет)?
5
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали е бил в кола, за да го нападнат в гръб значи ги е возил на задната седалка.
4
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви гета бе това е война срещу българският етнос колят журналисти и бият и убиват това е терор по-страшен и от ИД.
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как така в гръб? Нали той се е приближавал към тях на пътя? Заднишком ли е вървял или е имало и други действия преди побоя които ни спестявате?
2
7
 
16
 
! Отговори
V преди 5 години
Войната започна .Сега е важно ква позиция ще заеме Турция ;) Военните ни вече се бият ;)
1
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Всички къщи в махалата черпят ток от незаконен трафопост, стана ясно при посещението там."За герберите без пари