Ромите нападнали военния в гръб, ритали го в лицето

Гетата да бъдат премахнати, настоя министър Каракачанов
8 яну 2019 18:27,
114
Ромите нападнали военния в гръб, ритали го в лицето
Полицейското присъствие във Войводиново днес беше засилено. Снимка: БТА

Арестуваните за нападението над рейнджъра Валентин Димов братя от ромски произход Асен и Борис Пакетови на 21 и на 17 години са го нападнали в гръб.

За да не може да се защити, са обърнали якето му наобратно, докато е било на гърба му. Така са успели да "завържат" ръцете му.

След това го повалили с юмрук в главата на земята и започнали да го ритат в лицето. Това е разказал рейнджърът на министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, който два дни след побоя, го посети в болничната стая.

"Със средна телесна повреда е, в четвъртък ще го оперират. Притеснен е за семейството си, което е тук, в селото. Но както виждате, има засилено полицейско присъствие", каза военният министър в село Войводиново.

Още по темата

Малко по-късно той отиде и в ромската махала на селото, където обаче не бе останал нито един жител.

"Гетата в България трябва да бъдат премахнати. Да си наемат квартири срещу парите, които ще получават, ако се трудят. Така са бързали да избягат, че и кучетата си не са взели. Има една част от населението, които не желаят да учат, да се образоват, да работят, живеят си по свои закони на джунглата. Докога държавата ще финансира безразборната циганска раждаемост? Крайно време е държавата да покровителства грамотната раждаемост”, коментира Каракачанов.

"Нападателите са го удряли предимно в главата. Парадоксалното е, че циганите в България станаха изключително нагли. Преди няколко дни набиха полицай. Преди два дни бият военен. Това не може да продължава повече. Търпимостта на българското общество се изчерпа. Трябва да се направи програма за справяне с този цигански въпрос. Хората не могат и не са длъжни да търпят част от населението, което смята, че има само права и не иска да разбере, че има и задължения", каза вицепремиерът.

В селото до Пловдив той проведе среща с кмета на община "Марица" Димитър Иванов, с кмета на село Войводиново Димитър Тосев, шефа на РДВР Пловдив ст.ком. Атанас Илков и командира на 68-ма бригада „Специални сили” бриг.ген. Явор Матеев.

"Опасните незаконни къщи трябва да бъдат съборени веднага. Веднага. За всички останали ще се действа по процедурата. Как може 200 човека да живеят на декар и половина?", попита Каракачанов след срещата.

Още на 8 януари следобед в селото се събра комисия, която описа кои къщи от всички незаконни са опасни и трябва да бъдат на момента бутнати. Само 100 от ромите във Войводиново имат адресна регистрация в селото, но на други адреси, не и на истинските им в махалата. Всички къщи в махалата черпят ток от незаконен трафопост, стана ясно при посещението там.

Пребитият Валентин Димов е бил на три мисии в чужбина – две в Ирак и една в Косово. Под пагон е от 12 години, в които работи в 68-ма Бригада "Специални сили". Там е ефрейтор, парашутист. Няма нито едно наказание в досието си. За сметка на това е награждаван многократно, каза командира на бригадата бриг. ген. Явор Матеев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Радев обади се преди 5 години
Радев защо си мълчиЗащо не защити парашутиста сиИли го интересуват само ламарините на самолета
56
1
 
23
 
! Отговори
Коце преди 5 години
Паднал на земята човек, в безсъзнание или беззащитен, ако продължаваш да го налагаш си е опит за убийство!!! Трябват законови промени и това да се приключи. Всеки трябва да знае, че приведеш ли някой в такова състояние трябва да спреш да го биеш, ако ли не - опит за убийство!!! Малко се изисква от нашите законописци.. акъл имам предвид...
55
1
 
11
 
! Отговори
Абе, къде е батко... преди 5 години
Да попитам аз,къде са колегите десантчици на пребития ,,рейнджър"?Къде е войнската чест,другарство и взаимоппмощ,която беше в армията при Живков?Все повече изпитвам носталгия по времената на бай Тошо,имаше ред и дисциплина понякога налагани със сила!Така и трябва,свърши моркова идва ред на сопата! Къде си бай Тошо,къде си...
54
1
 
15
 
! Отговори
Стар кашик преди 5 години
Ба хти,две ци гнета да одерат дисанчик от специалните сили,мъж на 30 г.в разцвета на силите си! Представи си! Направо правя аналог с нашата армия и подготовката на войнишкия състав!Значи 10 рома могат с лекота да пребият ,,специалните" ни части! Срам и позор!Тази България не е моята България!Тази България е на циг.,на политици и крадливи бизнесмени!
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да
52
1
 
29
 
! Отговори
Някой съмнява ли се? преди 5 години
Тези нападат само в гръб и то при условие, че са повече на брой.Не се бият мъжки, а използват к/венски похвати.Удрят и ритат с неописуема жестокост, защото не са точно Хомо Сапиенс. И като такива трябва да ги третираме.Как да накараш да се държи човешки нещо, което не е точно Хомо Сапиенс?Нашите основни грешки:1. Опитваме се да ги очовечим.2. Разрешаваме им да гласуват.3. Не ги третираме със средства, които са им понятни и ги респектират.Не е късно да поправим грешките си.
51
0
 
12
 
! Отговори
До 42 преди 5 години
Любимите на Меркел бежанци си безчинстват в Германия както си искат, но само като чуят "***" и се на.с.ират. Съвсем наскоро имаше разказ за това как руски немец натрошил трима с детската бейзболна бухалка на сина си защото единия хванал жена му за ръката. И не е никакъв командос. Човекът казва бих ги с кеф, така съм се бил последно преди 30г. в казармата. А тук имаме командос, божем. За какво говорим?
50
1
 
15
 
! Отговори
modernoto преди 5 години
И в Модерно предградие има гето. Моля ви, г-жо Фандъкова наредете проверка на законните къщи в квартала и ги премахнете. Време е да се заемете с нещо по-сериозно, а не с ремонти за милиони на улици и закупуване на автобуси за милиони. Оправете жилищните квартали и осигурете спокойствие на обикновените хора.
49
1
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Трябва ли и на военните да се казва кое как да правят? В случая има престъпление срещу военен. Има военна полиция и военна прокуратура. Те трябва да имат право да изискат двамата побойници за разпит във военна прокуратура, а след това да си "поговорят" с тях, така че и те да влязат в болницата. Ще им е за урок. Така се пази честта на армията.
48
1
 
19
 
! Отговори
СС преди 5 години
Тумбак войвода защо не спрете парите,тока,водата и размножаването на индийците??? Псевдопатриот изгонихте децата ни в чужбина!!!
47
1
 
20
 
! Отговори
Бай Хой! преди 5 години
Войводино се освободи от цигаромите! Направете го и Вие!
46
0
 
28
 
! Отговори
Е. Е. преди 5 години
Ако беше станало обратното...военният да пребие ромите...Оха , отново щеше да има вой до небесата.
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самият министър трябва да бъде разжалван и въвдворен да живее 5 години в ромска махала и там да си дипли програмката
44
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пребиха на Коледа семейство в Свиленград. Пребиха Ноември в Айтос българи. Убиха Виктория. В Сливен нападнаха жандармерията пак Ноември
43
1
 
39
 
! Отговори
c4n0puS преди 5 години
Никаква прошка за етноса! Качиха ни се на главите и заради тези о трепки си патят и малкото читави *** в България!
42
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Борисов защо няма мнение по въпроса? Дали защото няма комисионни?
41
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СРАМ ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ НИ ЧАСТИ! Две подрастващи ромчета да пребият командос със 12 години служба. Кюфтета!
40
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете им помощите и ги задължете да работят за да се издържат тях и семействата им после сами ще отидат в Германия. Бързо, защото не се знае още колко ще изкара ЕС поне в този му вид.
39
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние чакаме тези командоси да ни пазят. Той с два рома неможе да се оправи. Новината трябваше да бъде , командос при самозащита прати двама в болница. Срам за бригадата , срам за подготовката , срам за пагона. Даже срам за НАТО. Паркетна армия , паркетни командоси. А някой на Русия се зверят. Руски командос живи ще ви одере бе Ей , цялата мала на облак ще стане.
38
1
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Народът ни е...казал:Кучето скача според...тоягата.Всичко друго са...алабализми на оядените ни политици.Така че внимавайте и действайте с...етноса,само когато сте сигурни че може адекватно да реагирате.