След боя – Войводиново се вдигна: Без незаконни ромски постройки!

Жандармерия спря хората да влязат в ромската махала
Обновена: 10 яну 2019 09:21 | 8 яну 2019 09:15, Петя Славова
343

Протест и напрежение в пловдивското село Войводиново, след като 33-годишен военен от спецчастите е с тежка черепно-мозъчна травма след сбиване с двама роми, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Над 300 жители на селото се събраха снощи пред местната църква с искане да бъдат съборени незаконните постройки на ромите, а жителите от малцинствата да напуснат населеното място.

Напрежението за кратко се повиши, когато част от протестиращите се опитаха да влязат в ромската махала, но бяха спрени от жандармерията.

Някои от недоволните хвърляха и пиратки. На протеста присъстваха и родителите на пострадалия мъж. По думите им му предстоят две тежки операции, след като бе нападнат от двама братя - на 17 и 21 години.

Инцидентът е станал пред очите на редица свидетели. По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.

След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на специализирани звена, които предотвратяват по-тежки сблъсъци.

Кметът на Марица Димитър Иванов увери, че днес експерти от общината и полиция ще влязат в ромската махала, за да установят незаконно пребиваващите там хора и опишат нелегално построените къщи.

До седем дни ще има издадени заповеди за събаряне на незаконните постройки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен полицая е извършил престъпление на база на етническа омраза, а не обратното. Той пръв ги е нападнал психически, а те са му отвърнали физически. Факт е, че в цяла Европа или Русия няма аналог мачкането, омразата и маргинализирането на всякакви малцинства от етнически българи. И не говоря само за роми, а и за турци, за евреи, за всякакви. Справка: прочетете коментарите под която и да е статия. Омразата витае във въздуха. И докъде ще я докарате така? До гражданска война и нова Югославия.
58
15
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Нищо такова не се е случвало. Поредното доказателство, че този гнусен сайт е източник само на фалшиви новини!!!
57
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите само на българи са смели. Смешна държава.
56
3
 
33
 
! Отговори
!!!! преди 5 години
Държавата не може дълго да издържи да храни тези ,обаче оня/бб/ се ослушва и не му дреме,защото чака да усвои последните европари и да го "свалят" като предния път.Време е обаче НИЕ ДА ИЗИСКАМЕ от *** Паша :1.Забрана на всички НПО-та 2.Без трудов страж - никакви социални придобивки и без право на безплатно медицинско обслужване включително и за малките 3.До 2 деца ,ако са повече и родителите нямат поне средно образование + работа -глоба4.задължително образование
55
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
протест пред НПО-та трябва, 1во тях да премахнем
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато аморфната тълпа излиза на протести спонтанно срещу всякаква престъпност, а не както в случая я организират срещу един определен етнос, то тогава тази тълпа ще се превърне в народ, а не както е казал поета...
53
3
 
21
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
НИКОГА в България не е имало, няма и сега командоси в армейския вариант. Имаше и има парашутисти с по-специално и по-натоварено обучение! Истински командоси имат 17 държави в света, не ми се изброяват! Нашите са доста далеч от това понятие!
52
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
шкембе войвода го боли за войника той комисионна от самолетите чака да вземе ама първо са ЦЦ и ББ и ако остане нещо за него!
51
1
 
32
 
! Отговори
До 117 преди 5 години
Незаконните постройки са единствено за разсейване от основния проблем, а именно найвно глуповатите ни закони, работещи изцяло в интерес на престъпниците и НПО хипи-гей курса, който ни учи да търпим, каквото и да се случи. Какво общо имат някакви бараки с факта, че тези хора колят и бесят, абсолютно безнаказано? Мародерството, тероризма и хулиганството са не просто законни, а се поощряват.
50
1
 
27
 
! Отговори
радомир преди 5 години
Я не разбирам нещо.Пострадалия защо се е обадил в полицията, а не на другарите си от бригадата? За тях щеше да е лека загрявка и никой нямаше да смее да раздухва случая за да не стане мазано. Щяха да ги покрият.
49
1
 
27
 
! Отговори
гого преди 5 години
къде е министъра патреот на отбраната да защити подчинения си, щото ако войника беше решил да се защити както си трябва, утре щеше да е уволнен дисциплинарно.
48
4
 
24
 
! Отговори
Край преди 5 години
Чета коментарите и се убеждавам в едно. За проблемите с ромите сме виновни НИЕ българите. Ние не можем да подредим държава. Идете в Одрин/Истанбул и ще видите население което в мнозинството по манталитет прилича на ромското обаче работи , не краде и не лъже.Това става със здрава държава. А държавата е все още българска.
47
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли кой да подкрепи хората във Войводино или ни е много студено и не ни се излиза навън?А ако утре и с вас се случи същото?
46
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпадал съм в подобна ситуация и да ви кажа мислите които ми преминаха през главата бяха - Какво ще стане като ги нараня ще ме осъдят.А те не мислят за това като те нападат мислят само да те бият.Карбовски даде в едно предаване един старец прострелял крадец в къщата си го осъдили да му плати 3000 лв.
45
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
едно нещо забелязвам,едва като се случи нещо,тогава забелязват,че има незаконни постройки,а дотогава всичко е ок.Защо?Не е ли време да изчистваме бг от криминални елементи,да се строят ако трябва нови затвори,защото прираста на криминалните е голям за разлика от българския,наглостта и простотията им също
44
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога властта ще търпи ромската престъпност.Докога ще убиват за 5 лева,изнасилват и ограбват възрастни хора,строят незаконно и не плащат нищо?Докога,бе,управници?
43
2
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Първо ми искаха 360 лв. Второ ми искаха 2000 лв.Трето ми искаха още 2000 лв.Е кажете ми, длъжен ли бях да им давам !?Естествено Не, обаче те не искат просто ей така ами заплашват, че ще ти направят мръсно. Ти трябва да си смел и да вярваш в господ, че няма да те наръгат и да умреш.Пребития също не е вярвал, че може да се стигне до тука заради една забележка.
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато се правим, че гетата не съществуват и не са проблем, всичко това ще се повтаря отново и отново.
41
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато има либерастки закони, изкарващи престъпниците жертви на които трябва да помагаме и съчувстваме, получаваме хаос и беззаконие. Какво смятате че ще е наказанието за побойниците? Едни "тежки" условни присъди, тоест нищо, утре пак са на линия, утре пак ще бият който им скимне.
40
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво като опишат бараките? Този филм сме го гледали. Не може през зимата да ги съборят, като мине зимата забравят за тях и така...