След боя – Войводиново се вдигна: Без незаконни ромски постройки!

Жандармерия спря хората да влязат в ромската махала
Обновена: 10 яну 2019 09:21 | 8 яну 2019 09:15, Петя Славова
343

Протест и напрежение в пловдивското село Войводиново, след като 33-годишен военен от спецчастите е с тежка черепно-мозъчна травма след сбиване с двама роми, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Над 300 жители на селото се събраха снощи пред местната църква с искане да бъдат съборени незаконните постройки на ромите, а жителите от малцинствата да напуснат населеното място.

Напрежението за кратко се повиши, когато част от протестиращите се опитаха да влязат в ромската махала, но бяха спрени от жандармерията.

Някои от недоволните хвърляха и пиратки. На протеста присъстваха и родителите на пострадалия мъж. По думите им му предстоят две тежки операции, след като бе нападнат от двама братя - на 17 и 21 години.

Инцидентът е станал пред очите на редица свидетели. По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.

След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на специализирани звена, които предотвратяват по-тежки сблъсъци.

Кметът на Марица Димитър Иванов увери, че днес експерти от общината и полиция ще влязат в ромската махала, за да установят незаконно пребиваващите там хора и опишат нелегално построените къщи.

До седем дни ще има издадени заповеди за събаряне на незаконните постройки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
20
 
! Отговори
Пич преди 5 години
До ВасилевПич, много филми си гледал. Като е от специалните части, да не е Джон Рамбо? Може да е експерт по комуникации, може да е логистика, а дори да е командос това не го прави супер мен. Двама млади мъже ако те изненадат и си мъртвец. А 20 души с колове и брадви да не говорим. Багата като е голям боец какво му се случи по дискотеките?
38
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В това село половината български постройки също са незаконни. Тях ще ги бутаме ли?
37
0
 
18
 
! Отговори
boko bo преди 5 години
Това е само началото. Новите българи. Партиите си ги пазят. Това е техният електорат след като българите не гласуват псувайки. Днес са там, а утре и в големите градове, а когато се сетят и да си направят тяхна партия това ще бъде краят.
36
2
 
28
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Това е безумно. Значи за да се спазват законите от братята , трябва да се случи някаква трагедия. Да бъда пребит някой или убит. Тогава започваме да "описваме незаконните постройки", и да "сабаряма по предписание до 7 дни". Ама преди това години наред няма такова нещо като "незаконни постройки"? С една дума сега като наказателна акция ще им събаряме колибите, защото са пребили един човек. Така ли работи една нормална държава?!
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Войводино или Войводиново последно?
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 90Властта която вие избирате постоянно от Герб,БСП и дпс ще ги търпи до тогава докато спрете да гласувате за тези партии и хванете сопите както във Франция.
33
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметът на Марица Димитър Иванов не знаел колко незаконни къщи имало там и тепърва щели да ги описват и събарят,евентуално.Влкастта на всички нива нехае за тези проблеми с малцинствата,а това е бомба със закъснител.Ромите стават все по-нагли и жестоки.Местния градоначалник признава,че те не плащат ток,вода,за данъци да не говорим.ДОКОГА ВЛАСТТА ЩЕ ТЪРПИ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА НА ТОЗИ ЕТНОС???
32
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе не разбрахте ли че ромовете са главните избиратели на гербавите, вижте резултатите в Столипиново и Факултета това са 600 000 гласа и без тях герб щяха да имат 6% подкрепа.Така че вместо да протестирате са хващайте за работа че тези ромове не искат да работят, а гербавите трябва да ги хранят. А да попитам къде се изпокриха Сидер и Шкембе войвода, великите борци срещу ромовете, нали гласувахте за тях за да се справят с ромската престъпност!?
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На.пал.*** ще свърши хубава работа. Тази държава потъва с висока скорост и скоро ще остане само София. НЕ МЕ ИЗТРИВАЙТЕ, МОЛЯ!
30
2
 
28
 
! Отговори
Край преди 5 години
Сега ще похарчат 2милярда за 8 самолета. С които да се прави парада на 6май.С тези пари 100 хил. български момчета могат да минат военно обучение на стойност 20 000 лв. всяко. И България да има армия.И не ми разправяйте че няма кой да ни напада щото вече сме нападнати и доста превзети. До 20г. ще сме малцинство в собствената си държава.
29
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами кмета досега защо дряма,сега ли разбра,че има незаконни постройки?
28
0
 
30
 
! Отговори
Да ги преди 5 години
Да им издадем документи, че са сирийци и ги пращаме на Меркел.
27
0
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Войводино-- име на село - име на войводи - балканци хайдути- име на гордост- и сега някакви двама сополанковци - безделници и неграмотници лежащи по цял ден - завиждащи на работещите българи- запалиха искрата на омразата- Искрата за пореден път ежеседмично случваща се навсякъде в БГ - победиха войводите- победиха хората в село Мечка- побеждават навсякъде - а Политическите войводи обиждат кресливите жени и се потупват по шкембетата за поредната сделка за милиарди
26
2
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Мен ме обраха миналата година!Дойдоха двама с предложение да ми правят покрива на гаража и изолация казах си дошли са да работят не да крадат!Договорихме се за цената и преди да почнат работа ми искаха пари да купят бира!Дадох му и отиде взе 3 бири пихме все едно сме стари приятели и започнаха работа. В един момент идва стария и ми вика ако някои пита кажи, че си дал 60на40 лв. за квадратен метър малко след това мина леля ми а той гледаше какво ще и кажа !
25
0
 
28
 
! Отговори
Тая преди 5 години
сутрин кмета на селото и управникът на общината обясняваха как щели да пишат актове за незаконните постройки...Голям майтап! Да чакат пари от роми за платени актове!? Оправиха ми настроението!
24
0
 
25
 
! Отговори
Арлин Антонов преди 5 години
До шефовете на момчето: Вземете и почерпете опит от по-старите колеги,бивши барети докато не са измрели, как да реагирате в такива ситуации, че това си е живо предателство!!!
23
1
 
12
 
! Отговори
Перко Изперков преди 5 години
Видими резултати...
22
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във връзка с убийството на журналистката Виктория Цветан Цветанов го оправда като каза и единия етнос и другия вършат престъпления! лично го видях как го казва по телевизията
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
министър на правосъдието e Цецка Цачева от ГЕРБ какво искате да има правосъдие!
20
0
 
14
 
! Отговори
Мецка Мачева преди 5 години
Правосъдната реформа е завършена