След боя – Войводиново се вдигна: Без незаконни ромски постройки!

Жандармерия спря хората да влязат в ромската махала
Обновена: 10 яну 2019 09:21 | 8 яну 2019 09:15, Петя Славова
343

Протест и напрежение в пловдивското село Войводиново, след като 33-годишен военен от спецчастите е с тежка черепно-мозъчна травма след сбиване с двама роми, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Над 300 жители на селото се събраха снощи пред местната църква с искане да бъдат съборени незаконните постройки на ромите, а жителите от малцинствата да напуснат населеното място.

Напрежението за кратко се повиши, когато част от протестиращите се опитаха да влязат в ромската махала, но бяха спрени от жандармерията.

Някои от недоволните хвърляха и пиратки. На протеста присъстваха и родителите на пострадалия мъж. По думите им му предстоят две тежки операции, след като бе нападнат от двама братя - на 17 и 21 години.

Инцидентът е станал пред очите на редица свидетели. По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.

След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на специализирани звена, които предотвратяват по-тежки сблъсъци.

Кметът на Марица Димитър Иванов увери, че днес експерти от общината и полиция ще влязат в ромската махала, за да установят незаконно пребиваващите там хора и опишат нелегално построените къщи.

До седем дни ще има издадени заповеди за събаряне на незаконните постройки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
20
 
! Отговори
Кмета преди 5 години
Щом са незаконни ще ги узаконим, избори идат.
18
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До sidАми като пребиеш рома, и цялата му рода се изсипе пред блока ти-много логично е и твоето семейство да го пази жандармерията. Не гледайте толкова едностранчиво и не си вадете глупави заключения. Полицията не е отишла там да пази някой си щото така и изнася, а да предотврати сблъсъци и саморазправи. Щото ако ги нямаше полицаите днес щяхме да четем новини за масови погроми и да броим труповете от двете страни.
17
0
 
25
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
А защо трябва да пребият някой за да се раздвижи общината ?Нали получават заплата?!
16
7
 
6
 
! Отговори
до 46 преди 5 години
Казваш България вън от ЕС...? И минута разговор по GSM - 5 лв,.....
15
2
 
17
 
! Отговори
до43 Съда е виновен! преди 5 години
Грешиш ***! Не е виновно властта, защото полицията ги е арестувала, както и при всички всички случаи на ... престъпления до сега досега, ноо съда след това ги пуска с пробация, условна присъда или някакви смешни ефективни присъди и то за умишлени убийства! БСП и Първанов през 1996 г направиха реформа в съдебната с-*** и то такава, че сложиха свой хора по на ръководните постове после ги направиха недосегаеми и неконтролируеми! Когато Цветанов ги притисна те пишеха писма до Брюксел че се бъ
14
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако българин открадне 100 лева ще бъде шум до небето и ще лежи в затвора..Управляващите от ГЕРБ и оп крадат милиони ама не те виждам да вдигаш шум...
13
2
 
18
 
! Отговори
Край преди 5 години
Големият проблем е че в условията на наложената в ЕС либерална демокрация държавата не може да наказва подобни хора. В затвора на тия им е по-добре от вкъщи. глобите са нищо.В страни в който има подобно население има БОЙ има глад има и принудителен тежък труд. Ром демокрация не го лови.Единствения изход е България вън от ЕС или заедно с Румъния и Унгария да променим ЕС.
12
1
 
33
 
! Отговори
V преди 5 години
Висчки имаме права, но имаме и задължения и отговорности! Учим, работи, плащаме данъци, опитваме се да живеем добре и законно. Щом искаме права трябва да дадем и нещо от себе си! Никой не е длъжен на никого! Ако ще сме равни да бъдем равни на 100% а не само когато ни изнася да говорим за "правата на малцинствата" и да се преструваме на защитници на онеправданите. Няма наказание в тази държава освен за българите. Ако българин открадне 100 лева ще бъде шум до небето и ще лежи в затвора.
11
2
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
обратно към индия не знаят бълг език незаконни къщи на чужда земя не плащанена данъци нямат образование и занаят и полицията ги пази а нас кои да ни пази
10
3
 
28
 
! Отговори
Паралела с чеченците преди 5 години
Паралелът с чеченците е много точен. Те са били изселени и когато се връщат макар и по-малко на брой започват систематично да бият и избиват руснаците. Една рускиня много добре го описваше - ние учим нашите деца, че е лошо да се бият и убиват, чеченците ги учат точно на обратното. Победителят е ясен, абсолютно като в нашия случай
9
0
 
11
 
! Отговори
агата преди 5 години
Като стане въпрос за Анадола, нали много ги защитавате, ето ви демокрация и на вас
8
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото което може да направи всеки един е да си закупи законно оръжие. Все пак по добре в затвора, отколкото в гроба. А и след като започне да се стреля при самозащита, естествено и нападенията драстично ще намалеят. Другото...да се чака на полиция, единение, протести, вече се доказа, че не работи и няма как да стане.
7
4
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 5 години
Ти или не си в ред, или си с феноменално ниска обща култура! Чеченците са си живели там от от много време и не са искали насила да остават в състава на РФ. Какъв паралел със ситуацията във Войводиново правиш?
6
3
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
И на изборите, пак си сложете Бойко, Тумбака, Винкела и Бялата ***;)))
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой пък вярваше на Валерката и патрЕотарите тия лъжеха,за да се докопат до власта!И бяха избрани със същите гласове от гетото!
4
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има решение !Но първо трябва да се вкарат в затвора всички корумпирани кметове,които целенасочено ги оставят незаконно да си строят къщите,защото същите тея после гласуват за тях.А като се случи нещо,ги пазят.Това се отнася и за кмета на това село!!!Той е главният виновник.Къде е жандармерията като ходят да крадат и убиват хората по домовете им??
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една баба по тв каза, че докато са го ритали са минали много коли, но никой не спрял. Няма вече мъже. Битката е изгубена. Въпрос на време е да се въоръжат и да избухне гражданска война, в която българския страхлив и изнежен етнос няма шанс. Това вече се е случило в Чечня. Руснаците са били много повече, но не са били единни. Може да боли, но това е истината.
2
4
 
21
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Нямаш 11 клас 5000 евро по сметка и връша гражданството... Само изселване от страната
1
6
 
91
 
! Отговори
Като преди 5 години
се разкарат жандармеристите, да се съберат момчетата от 68-*** бригада специални сили и да действат!