След боя – Войводиново се вдигна: Без незаконни ромски постройки!

Жандармерия спря хората да влязат в ромската махала
Обновена: 10 яну 2019 09:21 | 8 яну 2019 09:15, Петя Славова
343

Протест и напрежение в пловдивското село Войводиново, след като 33-годишен военен от спецчастите е с тежка черепно-мозъчна травма след сбиване с двама роми, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Над 300 жители на селото се събраха снощи пред местната църква с искане да бъдат съборени незаконните постройки на ромите, а жителите от малцинствата да напуснат населеното място.

Напрежението за кратко се повиши, когато част от протестиращите се опитаха да влязат в ромската махала, но бяха спрени от жандармерията.

Някои от недоволните хвърляха и пиратки. На протеста присъстваха и родителите на пострадалия мъж. По думите им му предстоят две тежки операции, след като бе нападнат от двама братя - на 17 и 21 години.

Инцидентът е станал пред очите на редица свидетели. По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.

След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на специализирани звена, които предотвратяват по-тежки сблъсъци.

Кметът на Марица Димитър Иванов увери, че днес експерти от общината и полиция ще влязат в ромската махала, за да установят незаконно пребиваващите там хора и опишат нелегално построените къщи.

До седем дни ще има издадени заповеди за събаряне на незаконните постройки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари