След боя – Войводиново се вдигна: Без незаконни ромски постройки!

Жандармерия спря хората да влязат в ромската махала
Обновена: 10 яну 2019 09:21 | 8 яну 2019 09:15, Петя Славова
343

Протест и напрежение в пловдивското село Войводиново, след като 33-годишен военен от спецчастите е с тежка черепно-мозъчна травма след сбиване с двама роми, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Над 300 жители на селото се събраха снощи пред местната църква с искане да бъдат съборени незаконните постройки на ромите, а жителите от малцинствата да напуснат населеното място.

Напрежението за кратко се повиши, когато част от протестиращите се опитаха да влязат в ромската махала, но бяха спрени от жандармерията.

Някои от недоволните хвърляха и пиратки. На протеста присъстваха и родителите на пострадалия мъж. По думите им му предстоят две тежки операции, след като бе нападнат от двама братя - на 17 и 21 години.

Инцидентът е станал пред очите на редица свидетели. По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.

След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на специализирани звена, които предотвратяват по-тежки сблъсъци.

Кметът на Марица Димитър Иванов увери, че днес експерти от общината и полиция ще влязат в ромската махала, за да установят незаконно пребиваващите там хора и опишат нелегално построените къщи.

До седем дни ще има издадени заповеди за събаряне на незаконните постройки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
46
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Никакви помощи, никаква милостиня за просене, да им се спре кранчето от всякъде. Като почнат да крадат, директно в пандиза без оправдания и полека лека за 20 години ще се интегрират (ще започнат да учат и да работят) или ще емигрират. И трите варианта ни устройват. Реално никой не може да ни съди, че сме нехуманни, можем да спрем помощите на база неходене на училище, неграмотност, те не могат да попълнят документ.
78
1
 
30
 
! Отговори
Тъмнозелените преди 5 години
стават все по-нагли и вече се чувстват велики и недосегаеми. Това е проблема.
77
2
 
28
 
! Отговори
Харпунджията преди 5 години
А, и да не забравите да им вдигнете помощите,това е ,,бъдещето''.
76
1
 
28
 
! Отговори
КУЧЕТО СИ ЛАЕ... преди 5 години
"До седем дни ще има издадени заповеди за събаряне на незаконните постройки."ДОБРЕ, А ПОСЛЕ КАКВО? НИКОЙ НЯМА ДА СИ СЪБОРИ ДОБРОВОЛНО ПОСТРОЙКАТА И ДА РАЗЧИСТИ ОТПАДЪЦИТЕ - ТОВА ЩЕ Е ПРЕДПИСАНИЕТО НА ДНСК. СЛЕД ВРЕМЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ УГОДНО ЩЕ ЗАБРАВЯТ ДА ПРОСЛЕДЯТ СЛУЧАЯ ДО КРАЙ И ЩЕ Е КАКТО ОБИКНОВЕНО - КУЧЕТО СИ ЛАЕ, КЕРВАНА СИ ВЪРВИ. И един друг въпрос - КЪДЕ Е СПАЛО ДНСК ДО МОМЕНТА? Тези незаконни постройки не са от днес и от вчера!
75
1
 
30
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Дела трябват а не думи!Така е викал Левски навремето,ама не сме народ а.....
74
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Били са го 30 души,спрете да пишете за двама!Арестувайте и другите!
73
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко чудо за три дни.Ще озаптят протестиращите,на ромите нищо няма да направят,а те ще продължат да си вилнеят,да се размножават и да завземат незаконни територии,да не плащат за нищо и да се смятат за недосегаеми.Държавата е срещу народа и за това някой трябва да си плати!
72
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че държавата е стабилна и сина на президента е участвал в някаква си младежка свада!
71
2
 
32
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Ето виждате ли! Веднага ченгета им пратиха, частна охрана! Държавата си пази електората!
70
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога няма да се интегрират, защото не искат. Така им е по- лесно- крадат, лъжат и се размножават. Издържат се от детските надбавки и учат децата си да живеят като тях. Създават престъпници.Тези, които учат и работят, са изключение. Българите са прекалено търпеливи.
69
3
 
19
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Аз след ОБИРА които ми спретнаха майсторите на покриви и отговора които получих от Прокуратурата се обучавам в самоотбрана и не ми пука как ще ме осъдят като ги набия. Яд ме е само, че пак ще трябва да им давам пари този път с съдебно решение!
68
2
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Ще пошумят 5 дена и това е! Глад, корупция и безсилие!
67
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах в един репортаж една жена очевидец каза, че той си е тръгнал към колата а те са го настигнали и повалили на земята! Хора стигнете ли до конфликт с такива бъдете твърди и не отстъпвайте това ги озверява още повече мислят си, че са по силни и стават по нагли.
66
2
 
23
 
! Отговори
Прокуратурата преди 5 години
Еми няма престъпление! Те са го ритали той им е позволил! виж ако беше стрелял по тях щеше да има престъпление.
65
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде на протест и в Стара Загора. Там един българин закла жена си. Да се провери законноста на постройките.
64
4
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Аз лично предпочетох да им дам парите които искаха вместо да ме бият а Полицията предпочиташе да не съм им дал и да ме бият за да може да отчетът дейност!
63
3
 
6
 
! Отговори
До 151 преди 5 години
Точно така, ако не се бяха поддали на провокацията братята нямаше да внесът такова напрежение в селото и страната. Така, че ако ще ми говориш за толерантност, нека да е двупосочна. Не може само едната страна да търпи, нали знаеш как е при едно семейство, този, който търпи има синини.
62
1
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
От 7 месеца се опитвам без резултат да разпространя моята история по медиите за да предпазя други хора да не станат жертви на престъпниците като мен. Има забрана да се пише за престъпленията които извършват защото така ще им спрат бизнеса с купуването на гласове. Казват било същото като телефонните измами за които се пишело непрекъснато .Не е същото да ти дойдат на крака да се пазарят с тебе за ремонт на покрива и да те излъжат с малко пари а после да ти искат 12 пъти повече и да те заплашват .
61
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не обиждайте на етническа основа,никога!Така само давате излишни поводи за конфликти,никому ненужни конфликти!А управляващите и журналистите да престанат да смесват криминални проблеми и да ги назовават етнически!Физическото нападение и въоръжени групи са криминални деяния!
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кмета на Войводино е от НФСБ !!!