След боя във Войводиново: Протест срещу ромите в селото

Подстъпите към махалата са преградени от жандармерия и полиция
Обновена: 8 яну 2019 20:11 | 8 яну 2019 19:16,
62
След боя във Войводиново: Протест срещу ромите в селото
Снимка: БТА

Над 200 жители протестират в с. Войводиново след случая с пребития военнослужещ от Специалните сили на 6 януари от двама братя роми.

Още по темата

Хората се събраха пред църквата на селото и се отправиха към ромската махала, предава "Фокус".

Подстъпите към махалата са преградени от кордон на жандармерия и полиция, за да не се допуснат ексцесии. На място е и директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков.

Хората носят знамена, скандират „Българи юнаци“ и хвърлят бомбички. Според тях още вчера голяма част от ромското население е напуснало селото. Те се заканват да протестират всеки ден.

Протестът е срещу ромските своеволия, които зачестяват, и бездействията на държавата.

Жителите на с. Войводиново започват и подписка с искане за максимално наказание за двамата роми, пребили военнослужещия. Това обяви по време на протеста кметът на селото Димитър Тосев.

Първоначално Тосев не бе сред протестиращите, но със скандирания "Къде е кметът" той се появи и обяви, че в общината ще се постави тетрадка, в която хората да се подписват.

Кметът обяви, че в селото е минала комисия и е разлепила предупредителни протоколи на постройките, които подлежат на бутане след изтичане на законовия срок.

Днес и вицепремиерът Красимир Каракачанов се обяви за това гетата в България да бъдат премахнати.

"Има една част от населението, които не желаят да учат, да се образоват, да работят, живеят си по свои закони на джунглата. Докога държавата ще финансира безразборната циганска раждаемост? Крайно време е държавата да покровителства грамотната раждаемост”, коментира Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
10
 
! Отговори
Че Гевара преди 5 години
При държава абдикирала от задълженията си, политици само говорещи празни приказки колкото да не им пада рейтинга и полиция пазеща повече престъпниците отколкото порядъчните граждани да се правят подписки и мирни протести е БЕЗСМИСЛЕНО .
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Постановка!Няма брат, от специалните сили, с когото да допуснем, така да се гаврят. И няма значение роми ли са, мутри. или други.
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете им помощите и ги задължете да работят за да се издържат тях и семействата им после сами ще отидат в Германия. Бързо, защото не се знае още колко ще изкара ЕС поне в този му вид.
3
28
 
11
 
! Отговори
Циник до Анти преди 5 години
Глупости!Съдбата на България ... приключи!На 9 IX 1944Така и до днес!Посткомунистическа...разграбена от тях .. Свършена!
2
1
 
28
 
! Отговори
V преди 5 години
Махалите не са България .Става въпрос за друга държава ;) С други правила .И с много адвокати и права .Всичките ни съдят за нещо .Все намират начин да измислят нещо .И адвокатите ни се маргинализираха покрай тях за ченгетата да не говорим .Адвокат като види ром се усмихва до уши .И рома почва да му обяснява как ще излъжат у съда и ще си делят едни пари .
1
9
 
16
 
! Отговори
Циник преди 5 години
200 ... другите българи - са пред телевизора!Истината боли...даже и мен - на 2200км от вас!