Един генерал срещу "циганския произвол"

11 януари, 18:00 часа пред църквата на Войводиново
Обновена: 9 яну 2019 14:30 | 9 яну 2019 14:30,
295
Един генерал срещу "циганския произвол"
Снимка: Facebook

"До всички парашутисти елате да се съберем на 11 януари 2019 г. в 18:00 часа пред църквата на село Войводиново да подкрепим нашия брат Вальо и семейството му. Да кажем не на циганския произвол. С българските знамена и синята барета"

Това призова във Facebook бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков.

Още по темата

Повод за организацията е побоя, станал на Богоявление, над командоса Валентин Димов. Военнослужещият се прибирал от Пловдив във Войводиново, където живее. Там двама роми препречели пътя на колата му, а след като натиснал клаксона да се отдръпнат, го напсували. Това го провокирало да спре, за да разговаря с тях. Избухнал скандал, който прераснал в побой над командоса.

Призивът на ген. Шивиков предизвика разнопосочни реакции - някои подкрепиха генерала, а други го упрекнаха.

"Генерале, всички заедно ще бъдем в петък във Войводиново. Чест ви прави позицията ви. Имате моето уважение", написа под поста му Дарина Гочева.

"Браво, генерале", "Браво! Подкрепям Ви Генерале!", "Браво! Все от някъде трябва да се започне! С удоволствие ще участвам в подкрепата!", гласяха някои от коментарите.

Малко по късно Шивиков отвърна на коментарите: "Аз призовах за колегите парашутисти първо, защото от 1982 година съм такъв; второ бях помолен от моите колеги да направя този призив от тяхно име, за да си нямат проблеми включително от Вашите колеги; трето всеки е добре дошъл и четвърто идеята на това мероприятие е да се покаже, че не може циганите да се чувстват недосегаеми и ненаказуеми и да правят каквото им скимне и последно легитимните държавни структури е крайно време да действат решително и по този начин да им вдъхнем кураж, че хората са с тях".

Бившият шеф на 61-ва Стрямска бригада беше изправен на съд за това, че е отслабил боеспособността на поделението, като е раздал черпаци и тави за кетъринг в Клисура, където чествали годишнина от Априлското въстание.

Беше обвинен, че карал войници да му ремонтират апартамента в София, както и че отглеждал кокошки, патки и петли в подразделение на бригадата. Така нанесъл щети на Сухопътните войски, които претендираха за близо 70 000 лева.

13-те обвинения срещу бившия командир на Карловската бригада ген. Димитър Шивиков паднаха до едно в Пловдивския военен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
10
 
20
 
! Отговори
Родолюбец преди 5 години
Социална политика на Манолова и Радев означава грижа да бедните. Грижа за бедните означава грижа за ромите- не за Българите.
146
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** НЕ са българи!!! Запомнете това! Тия *** НЕ са българи! Ако искаме да имаме мир в нашата Родина бЪлгария - трябжва да се готвим за война! ***.те ( черни под.ч.о.ве.ци) са обявили война на българите ( бели хора и европейци)!Че.р.ни.л.ки.те са обявили война на белите хора и народи!
145
9
 
12
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Оставка на така наречения министър на отбраната!Престъпността няма етнос!!! Престъпността се наказва с прилагане на ЗАКОНА!Самооправството, подклаждането към разправа също е престъпление!Наказание за виновниците за побоя, но в никакъв случай отмъщаване на етнически принцип! Защото прилагането на закона трябва да важи за ВСИЧКИ! Включително за ограбените пенсионни фондове, КТБ, общ. поръчки и т.н.
144
8
 
1
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
До до Народна Просветаи по тоя повод го изгониха от армията с почести, а тоя не осъди държавата в страсбург за 1 уазка евраци. пробай да четеш освен днесбеге и други информационни ресурси, чисто профилактично. или *** питай местните нищо не остава скрито-покрито.
143
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е и равенството на комунизма- риначите от сметището са равни на генералите,та ако ще те да са президенти!
142
7
 
11
 
! Отговори
Родолюбец преди 5 години
Това е социалната политика на Бе-еее-сепе: който й харесва резултатите,нека още гласува за нея!
141
3
 
7
 
! Отговори
До 158 преди 5 години
Да, прав си, това е въпрос за консултативния съвет. Всички управляващи да се съберат и бързо да решат и да тушират напрежението. А ние, обикновените, да помним, че и малкото камъче може да обърне каруцата, а обърне ли я, никой не знае. Дайте да искаме всички институции да си вършат работата. Професионално и компетентно.
140
8
 
17
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Каракачанов трябва да знае как трябва да говори един български министър. Той не е на партийно събрание, дето колят и бесят всички, които не са с тях. Мил ми е министърът, но по-мила ми е държавата, най-мил ми е мирът. Хора, опомнете се. Бърза присъда на съда и да си изтърпяват наказанието престъпниците. Правосъдие, а не беззаконие чакаме и искаме.
139
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз очаквам действия и от един друг генерал - не е Борисов, той не става за нищо.. Очаквам от генерал Радев, настоящ президент, да свика Съвета за национална сигурност и заедно с лидерите на всички партии и силовите министри да се реши ромският въпрос. Защото това в момента е въпросът, който най-пряко касае националната ни сигурност, просто изпускаме държавата, предаваме я в ръцете на едно индийско племе! Изстребители, магистрали, хъбове - всичко се обезсмисля!
138
7
 
16
 
! Отговори
Анти -герб -1 преди 5 години
А колкото до сегашното положение няма смисъл да се оплаквате вземете нещата в свой ръце убивайте палете и гонете до дупка както са правели дедите-истинките Офицери преди 1944-година не вярвайте на *** политици от Герб и милиционерите на Цвъки-*** ..те са там против народа и неговата воля ...на истинките Патриоти и Българи пожелавам една нова успешна хогодина и здраве ....!!
137
14
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
всички военослужещи от командния състав край време злоупотребяват с други военослужещи на срочна служба от край време със сигурност и този незнайно как достигнал звание генереал е злоупотребявал със служители да му ремонтират колата,къщата,и това оноваедва ли истински български генерал с достойнство би използвал подобен език или приканил към подобни дейности
136
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше истински генерал, щеше да пита: я какъв е тоя гигантски кратер, за каква махала ме питате, тука винаги си е имало кратер.Тоя обаче не никакъв генерал.
135
13
 
11
 
! Отговори
до Анти -герб -1 преди 5 години
ти нормален ли си бе, дивия запад ли искаш, Сирия на балканите. Дуржава и ред има и трябва да се държи този ред от силовите и структури.
134
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 60 години съм бивш командос и инструктор по СРБ преди месец имах спречкване с трима такива хубавци и тримата ядоха ритници и юмруци...тез сегашните младоци какви командоси са да се оставят да ги бият просто незнам...
133
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Генерала. А на амебите на Сорос, дето заработват под статията им пожелавам скоро да са безработни.
132
1
 
28
 
! Отговори
до коки преди 5 години
дааа битов скандал, то и журналистката в русе битово я убиха и изнасилиха погавриха по точно ...и пак от ромите
131
7
 
8
 
! Отговори
Анти -герб -1 преди 5 години
колко от така наречените "командоси"е борец или боксьор или се е бил на улицата с други хора от малцинствата ....!!!-никой ама никой няма сърце да излезе и да поведе боя ..защото и тиквата и цецо-лайнрцо и шивиковци и пишльовци нямат мъжкото в себе си ...това е а всичко друго е пропаганда и наливане на масло в една предизборна пропаганда за след 2-месеца ...
130
18
 
5
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Това е битов скандал и побойниците трябва да си понесат отговорността със цялата строгост на закона. Както и тези с незаконните постройки. Това е. Иначе сега всеки си прави реклама и ромовете и турците и българите. Тъпо. Да не говорим каракачанов, тази м... ръсна свинчуга.
129
0
 
9
 
! Отговори
до Народна Просвета преди 5 години
ти от къде черпиш информажия, от агенция ЕЖК ли, Шивика се оказа неудобен генерал и му намазаха ските, 13 обвинения паднали до едно, как така бе, поне едничко да имаше.....
128
5
 
5
 
! Отговори
Анти -герб -1 преди 5 години
какви патриоти какви каракачанки като видите кой -къде е служил преди 1989-ще разберете какви *** са ...та тези *** ....защо след Аню ангелов и онова джудже ненчев мисля че се казваше нещата съвсем изпростяха ...защо когото някакъв *** като Шивика щял да да организира бунт ...ХА ХА смял съм се ама яко който го познава тоя ще падне от смях ..запомнете ходи се там да се биеш с брадва нож или метална вила ..