Един генерал срещу "циганския произвол"

11 януари, 18:00 часа пред църквата на Войводиново
Обновена: 9 яну 2019 14:30 | 9 яну 2019 14:30,
295
Един генерал срещу "циганския произвол"
Снимка: Facebook

"До всички парашутисти елате да се съберем на 11 януари 2019 г. в 18:00 часа пред църквата на село Войводиново да подкрепим нашия брат Вальо и семейството му. Да кажем не на циганския произвол. С българските знамена и синята барета"

Това призова във Facebook бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков.

Още по темата

Повод за организацията е побоя, станал на Богоявление, над командоса Валентин Димов. Военнослужещият се прибирал от Пловдив във Войводиново, където живее. Там двама роми препречели пътя на колата му, а след като натиснал клаксона да се отдръпнат, го напсували. Това го провокирало да спре, за да разговаря с тях. Избухнал скандал, който прераснал в побой над командоса.

Призивът на ген. Шивиков предизвика разнопосочни реакции - някои подкрепиха генерала, а други го упрекнаха.

"Генерале, всички заедно ще бъдем в петък във Войводиново. Чест ви прави позицията ви. Имате моето уважение", написа под поста му Дарина Гочева.

"Браво, генерале", "Браво! Подкрепям Ви Генерале!", "Браво! Все от някъде трябва да се започне! С удоволствие ще участвам в подкрепата!", гласяха някои от коментарите.

Малко по късно Шивиков отвърна на коментарите: "Аз призовах за колегите парашутисти първо, защото от 1982 година съм такъв; второ бях помолен от моите колеги да направя този призив от тяхно име, за да си нямат проблеми включително от Вашите колеги; трето всеки е добре дошъл и четвърто идеята на това мероприятие е да се покаже, че не може циганите да се чувстват недосегаеми и ненаказуеми и да правят каквото им скимне и последно легитимните държавни структури е крайно време да действат решително и по този начин да им вдъхнем кураж, че хората са с тях".

Бившият шеф на 61-ва Стрямска бригада беше изправен на съд за това, че е отслабил боеспособността на поделението, като е раздал черпаци и тави за кетъринг в Клисура, където чествали годишнина от Априлското въстание.

Беше обвинен, че карал войници да му ремонтират апартамента в София, както и че отглеждал кокошки, патки и петли в подразделение на бригадата. Така нанесъл щети на Сухопътните войски, които претендираха за близо 70 000 лева.

13-те обвинения срещу бившия командир на Карловската бригада ген. Димитър Шивиков паднаха до едно в Пловдивския военен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
0
 
! Отговори
От бореца преди 5 години
До 140 Така би трябвало да е.!,
126
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един човек да реши да променя канарските своеволия на роооомите и му вадят летливите ризи е явно ти който критикуваш си безгрешен и си БЪЛГАРИН.България за Българите.това е истината.рано или късно някой ще удари по масата.
125
6
 
11
 
! Отговори
Анти -герб -1 преди 5 години
Първо който не познава действителноста в БГ и как се става генерал в армията и още по лошо в МВР значи е пълен профан ...всичките началници в кавички който са сега при Олигофренията наречена -Герб са най големите некадърници по служби *** подлизурковци *** който не са застреляли и един терорист ..!!!!хората който заслужаваха да носят истинските лампази са на улицата ..и не им се дава шанс
124
9
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
излезнаха майките на деца със здравословни проблеми, и веднага майки на деца, внуци на активни борци се опитаха да спазарят повече пари за нпо и предефиниране на "национален представител", докато засегнатите пиха една вода. сега народното недоволство избухва с право и изведнъж отнекъде пъква "бай данчо баретата" да ръководи и да призовава. и хората верват и кликат кликове, най-древната професия яде бел хлеб и гледа рейтинги. читалищна работа.
123
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите и турците считат че са вече 140 години под българско гяурско робство.
122
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говоря за руския агент Чочоолу- нищо май не е направил в Столипиново,всичко се очертава да е било измама!
121
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе споменът е жив,ама това озаптяване се очертава да е било кьорфишек...
120
6
 
6
 
! Отговори
Генерал до Генерал преди 5 години
До Хайде стигаОпитваш се даже и да смяташ?Сигурно си завършил заедно с Фискултурника във Вършец?Май си от ГЕРБ: това обеснява всичко!А за говоренето: Той и гарвана се опитал да пее като славей, но ...... простичък бил, неук. Едва-едва завършил основно!
119
49
 
6
 
! Отговори
Разсъдлив преди 5 години
Този Генерал провокира етнически конфликт. Ще стане накрая белята и ще се превърнем във втора Югославия. Глупaво племе, пак го водят за носа. От два дни мучи за битов инцидент. Ако българи бяха набили устатия командос нямаше и да чуете за това. А сега лично Шкембе Войвода ходи там и си вдига рейтинга като нарича ромитене ц.... Тъжна българска картинка.
118
7
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен134не е важно ти кво виждаш, а сем и милицията как тълкуват думите на "анонимните" потребители.
117
15
 
5
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
павеле, тоя зелен чорап беше обвинен, че е продал вещи, предоставени от нато безплатно като хуманитарна помощ, освен всичко останало, което малко принизява парашутист-командос до пастор на евангелска църква в лом. и след като скоропостижно го пенсионираха, означава че голяма част от обвиненията не са били съвсем смукани из пръсти.
116
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
когато някой призовава за автономия, в една нормална държава, като испания, го съдят за държавна измяна и получава политическо убежище в русия..А кой призовава за автономия? Аз видях само някакъв опит за анализ на ситуацията.
115
23
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До .rotosв *** всички са или снайпери или командоси. без значение дали е носил кафета от турската сладкарница в пловдив, ракия на вересия от кръчмата в карлово, или е бъркал шкембета и е подписвал фактури в ирак, всички са командоси. чък норис нервно пуши в страни. и тоя зелен чорап, понеже му цакаха президентската кандидатура и требваше да изберат ал бънди по спешност, сега ще го гласят поне за евродепутат. щото партията своите не изоставя.
114
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 115 абе .....първото ти си нямаш представа колко са агресивни ***, второ на полоцията не е разрешена да използва сила,ако не е провкирана, трето - ромите за 2 минути се събират 20 човека и са склонни да хвърлят предмети, а полицаите са максимум 2-3. Как няма да имат страх полицаите. Нал помнят само преди няколко месеца 4-5 полицаи ходиха да бутат къща в незаконон гето 20-30 *** щяха да ги пребият вадиха столове да ги удрят.Ти гледал ли си "извънредни директиви"? със С.Дж.
113
8
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен125когато някой призовава за автономия, в една нормална държава, като испания, го съдят за държавна измяна и получава политическо убежище в русия.
112
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВпечатлениеТоя генерал не му се разбира като говори, ти искаш да му разбираш като пише...
111
16
 
4
 
! Отговори
Хайде стига преди 5 години
До Генерал до ГенералГенерал на 5 самолета, 3 от които не летят.Говори, сякаш има запек.
110
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато една немалка част от обществото не признава и не уважава официалната централна власт значи моментът за децентрализация или автономия е назрял
109
10
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
якета ли ше раздават, та свиква сбор?
108
3
 
27
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
Цветан Цветанов е завършил училището за бавноразвиващи се във Вършец. Това съобщи зрителка на телевизия СКАТ от Варна.Според нея, дипломата на зам.-шефа на ГЕРБ е от помощното училище Никола Йонков Вацпаров в градчето.През 1987 година Цветанов постъпва на работа в тогавашната Народна милиция, като щатен служител на Седмо главно управление на Държавна сигурност. Завършва Национална спортна академия през 1992 година със специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика.