Един генерал срещу "циганския произвол"

11 януари, 18:00 часа пред църквата на Войводиново
Обновена: 9 яну 2019 14:30 | 9 яну 2019 14:30,
295
Един генерал срещу "циганския произвол"
Снимка: Facebook

"До всички парашутисти елате да се съберем на 11 януари 2019 г. в 18:00 часа пред църквата на село Войводиново да подкрепим нашия брат Вальо и семейството му. Да кажем не на циганския произвол. С българските знамена и синята барета"

Това призова във Facebook бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков.

Още по темата

Повод за организацията е побоя, станал на Богоявление, над командоса Валентин Димов. Военнослужещият се прибирал от Пловдив във Войводиново, където живее. Там двама роми препречели пътя на колата му, а след като натиснал клаксона да се отдръпнат, го напсували. Това го провокирало да спре, за да разговаря с тях. Избухнал скандал, който прераснал в побой над командоса.

Призивът на ген. Шивиков предизвика разнопосочни реакции - някои подкрепиха генерала, а други го упрекнаха.

"Генерале, всички заедно ще бъдем в петък във Войводиново. Чест ви прави позицията ви. Имате моето уважение", написа под поста му Дарина Гочева.

"Браво, генерале", "Браво! Подкрепям Ви Генерале!", "Браво! Все от някъде трябва да се започне! С удоволствие ще участвам в подкрепата!", гласяха някои от коментарите.

Малко по късно Шивиков отвърна на коментарите: "Аз призовах за колегите парашутисти първо, защото от 1982 година съм такъв; второ бях помолен от моите колеги да направя този призив от тяхно име, за да си нямат проблеми включително от Вашите колеги; трето всеки е добре дошъл и четвърто идеята на това мероприятие е да се покаже, че не може циганите да се чувстват недосегаеми и ненаказуеми и да правят каквото им скимне и последно легитимните държавни структури е крайно време да действат решително и по този начин да им вдъхнем кураж, че хората са с тях".

Бившият шеф на 61-ва Стрямска бригада беше изправен на съд за това, че е отслабил боеспособността на поделението, като е раздал черпаци и тави за кетъринг в Клисура, където чествали годишнина от Априлското въстание.

Беше обвинен, че карал войници да му ремонтират апартамента в София, както и че отглеждал кокошки, патки и петли в подразделение на бригадата. Така нанесъл щети на Сухопътните войски, които претендираха за близо 70 000 лева.

13-те обвинения срещу бившия командир на Карловската бригада ген. Димитър Шивиков паднаха до едно в Пловдивския военен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.