Кметска свада: Карлово vs. Калофер, заради... паметник на Ботев

Румен Стоянов обвини Емил Кабаиванов в отклонени средства за ремонт
9 яну 2019 10:30,
13


Кметът на Карлово Емил Кабаиванов съди за клевета кмета на Калофер Румен Стоянов.

Според Стоянов 300 хил. лева за паметника на Христо Ботев в Калофер са отклонени от предназначението си от Община Карлово.

"Доказателството е това, което виждаме всички. Заставам зад думите си, няма от какво да се притеснявам", заяви кметът на Калофер Румен Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

"Всички гости са възмутени от това бездействие на общината, тъй като тези средства бяха напълно достатъчни да се направи един хубав и качествен ремонт. Ремонтът приключи 2016 г. Имаше ремонт, но не беше качествен. Водното огледало работи само няколко седмици, изтичаше много вода, постоянно допълвахме. Осветлението е в окаяно състояние и до ден днешен", защити тезата си градоначалникът.

Той все пак отбеляза, че няма опасност паметникът на Христо Ботев да се разруши. И отново настоя: "Тези средства потънаха в нечии джобове, но не и там където трябва".

Емил Кабаиванов също бе поканен в студиото на "България сутрин", но отказа участие в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Той винаги избягва дебатите. Защо не дойде да си говорим очи в очи?", коментира кметът на Калофер и подчерта, че не се бори за мястото на Кабаиванов, а просто си върши работата.

"Мога да управлявам 1000 пъти по-добре Община Карлово от г-н Кабаиванов. Ако калоферци решат, че моето място е там, ще се кандидатирам за Карлово", обяви Румен Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: паметниккметпариспор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Виктор преди 5 години
Тоя селянин много си е повярвал , но то е така " Дай на простака власт и му гледай сеира". Имахме Бат Сали в парламента ,защо да нямамаме глупав,неграмотен и *** кмет в общината дала най - големите умове, герои и патриоти на България. Пази боже Българио
9
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 5 години
Най - простия кмет който с съществува. По цял ден хрантути и напива пияниците на Калофер с общински пари, изразява се толкова просташки и селски че думи нямам. Това е един неграмотен и неук човечец. И между другото като черпеше работници с кафе и ракия докато извършват ремонта и пиеше с тях можеше да наблюдава и инспектира фирмата, но пиенето и яденето са по- важни. Само да попитам не е ли негова работа да следи как се върши работата и ако има нередности са докладва на съответната инстанция?
8
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Интересно защо никой не показва как племенника на кмета с приятеля си карат АТВ-та по монумента. логично е, че ако искаш да искараш ремонта некачествен винаги може да се намери кой да строши направеното и после да сочим с пръст.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕДЕСАР ЧОВЕК - ЖИВ ДЯВОЛ.
6
1
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Щом подозира, че е имало злоупотреба с тези пари, защо не е сигнализирал своевременно на прокуратурата, а се напъва в медиите?
5
3
 
3
 
! Отговори
РАША НАША преди 5 години
зависта и ревносто ще убие българинаточно по тоя начин българия е продадена на сащ и нато
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паметникът наистина се руши очевадно от времето...Вместо да се съюзят, да съберат средства и доброволен труд.....те се карат!?Простотия българска....
3
2
 
9
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
А бе как така... всички, кметове, министри, премиери, прокурори все едни такива оядени с едни такива чобански физиономии... въх тая Ентелегенция...
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мине се немине и кметът на Калофер вземе че се изцепи с нещо...
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възрожденци хора не е хубаво да се карат за обществени дела.