Събират багажа и на талази... Роми от Войводиново се изнасят

По документи там живеят 100 души, в действителност много повече
Обновена: 9 яну 2019 18:12 | 9 яну 2019 17:00, Екип на Bulgaria On Air
239

Ромите от махалата в село Войводиново, които са незаконно пребиваващи, започнаха да се изнасят преди домовете им да бъдат разрушени, съобщи Bulgaria ON AIR.

След проверка стана ясно, че по документи там живеят 100 души, а в действителност са много повече. Голяма част от хората предпочитат да напуснат къщите си сами, преди да бъдат изведени насилствено.

По думите на директора на пловдивската полиция Атанас Илков тази сутрин около 20 обитатели на ромската махала са започнали да си събират багажа и да го товарят на автомобили.

"Продължаваме засиленото полицейско присъствие във Войводиново. На 11 роми са връчени актове по Закона за гражданската регистрация и за личните документи", уточни Илков.

Комисия от община Марица е описала 15 опасни постройки, които в най-скоро време ще бъдат съборени.

Продължава работата на експертите, които са ангажирани с незаконното строителство в махалата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
3
 
! Отговори
Горан преди 5 години
То сега, всички да питаш - никой не е привърженик на комунизма! Само, че се оказа, че баш па по времето на тоя комунизъм имало било държава, имало и правила! Ти да видиш!
152
0
 
1
 
! Отговори
Пора преди 5 години
Не съм привърженик на комунизма но по времето на Тошо такива роми отиваха в белене и не се връщаха никога.....тогава бяха по-ниски от тревата......трябва да се вземат крайни мерки!
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, станахме си ромска държава. Това го предвижда още преди 30 години. Още бях млад. Да му мисли младото поколение. Аз долу горе живях добре, сред българи в нормална държава. Ще видим обаче накъде *.** вятъра.
150
0
 
3
 
! Отговори
До 170 преди 5 години
Много филми гледаш... резултат от плакати няма. Поредното доказателство е Жълтите Жилетки във Франция, викаха няколко дена и Макрон нищо, почнаха да се надугат яко с камъни и прътове и Макрончо се покри, отмени таксата са горивата.У нас е същото, само с плакати не става, безчинствата продължават и не само това, стават все повече и по дръзки. Ако продължава така след 5г няма да можеш да си покажеш носа навън.
149
3
 
1
 
! Отговори
До 171 преди 5 години
И най-лошият мир е по-добър от война. Да работим за мир, само така можем да направим живота по-добър, да грейне милата ни татковина.
148
0
 
1
 
! Отговори
До 164 преди 5 години
Провери резултатите по махалите и тогава говори - не е само една партия, не гледай кой министър или вице какво ти говори, виж резултатите от гласуването по махали...
147
3
 
0
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Искам правосъдие и законност, но не искам разделение по етнически признак. Да се успокоим и да оставим органите да си вършат работата. Иначе и аз имам въпроси, но органите ще изясняват ситуацията. Как са го измъкнали от колата, как един командос не се е справил с тези двамата, както попита един бивш командос...
146
0
 
6
 
! Отговори
Станчо преди 5 години
Много набожни станаха ромеите нещо . Иначе , когато крадът или вършат престъпления въобще не се сещат какво е писано в "книгата". :))) "Дииискриминацияяя, ааа бате недей уа" Хахахахахаха
145
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 5 години
Тия сега ще дойдат в София !
144
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откъде.си.наливат.вада.след.котса.незакони
143
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де,като този катун е незаконен като как става, че там е електрифицирано?Явно някой пак ни върти номера!
142
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В цяла България по всички села има нерегистрирани Роми, сетили се те сега по никое време , проверки трябва в цяла България
141
21
 
2
 
! Отговори
до 189 преди 5 години
Там е един от многото проблеми на БГ-тата , че за тях "там хоре няма нищо" затова и в самите тях няма нищо.затова и се радват шизофренично на изгонени от домовете си деца
140
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност то горе няма нищо, щот много пъти съм бил там баце. Май ти си за оплакване.
139
2
 
19
 
! Отговори
до 186 преди 5 години
"Господ вижда всичко , и не обича деца да бъдат гонени посред зима , и посред лято и въобше !"Ти откъде знайш? Да не сте пили кафе скоро и да си го питал. Може пък да се залива от смях горе, на такива като тебе.
138
1
 
0
 
! Отговори
до 185 преди 5 години
(от 186) : до 185 имах в пред вид
137
9
 
4
 
! Отговори
до 184 преди 5 години
както писах - недей толкова самонадеяно и не богохулствай . "катуна" на Господ не си в състояние да събориш . но той твоят със сигурностНа всеки в живота се случва да изпадне в отчаяно състояние и тогава "героя от приказките" става реален.Господ вижда всичко , и не обича деца да бъдат гонени посред зима , и посред лято и въобше !
136
0
 
2
 
! Отговори
до 184 преди 5 години
Ти пък порастни и спри да вярваш в герои от приказките.
135
7
 
2
 
! Отговори
до 183 преди 5 години
не богохулствай ... е една от божиите заповеди Самонадеяността и омразата няма да ти помогнат.Господ вижда и чете злобата ти.
134
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на Господа ти ще му бутнем катуна, ако е незаконен. А колкото до децата, да не са ги цвъкали , като немогат да им осигурят добър живот. Жал ми е точно толкова, колкото на ромчетата им е жал за българите...т.е. хич! Законите важат за всички. И колкото по-скоро това стане ясно на всички, ще се оправим. Между другото евала на властите за бързата реакция!!!