Във Войводиново канили ромите да си строят къщи. Те – не щат!

Общината отпуснала 18 парцела, но срещнала отказ
Обновена: 9 яну 2019 16:14 | 9 яну 2019 15:00, Веселина Йорданова
178
Във Войводиново канили ромите да си строят къщи. Те – не щат!
Снимка: Архив, Булфото

Общината във Войводиново е отпуснала 18 парцела и канила многократно ромите да си построят законни жилища. Срещнали обаче отказ и искания общината да им ги строи. Това разказа днес вицепремиерът Красимир Каракачанов, който вчера беше в селото, след като двама братя биха командос заради забележка.

Още по темата

"На по-малко от 2 декара живеят върху общински терен абсолютно незаконно 200 души – гето от всякакви подръчни материали, включително табелки от автобуси", каза още той.

След направена проверка от пожарната и енергодружеството са били категорични – 15 от постройките са опасни за обитаващите ги и те ще бъдат съборени вероятно още утре.

За другите следва процедура по констативни протоколи, връчване на заповед за събаряне, период на обжалване 14 дни и пристъпване към събаряне, обясни той.

По думите му ромският въпрос е "болен" от много време.

"Този модел 30 години не води до интеграцията на това население, точно обратното", каза министърът.

Той коментира, че е реагирал меко на случая, опитвайки се да се съобразява с това, че е част от правителството.

"Как да реагирам, когато двама младежи, вместо да ходят на училище и да работят, ходят да се бият", попита риторично Каракачанов и настоя, че не може да има привилегировани групи от населението и само права без задължения.

"Не може никой, без значение какъв цвят на кожата има, какво вероизповедание има или от какъв етнос е, да смята, че може да бие полицаи и военни", категоричен беше министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
112 хаха И из ще те последвам, пък и няма да сме само ние.До къде я докараха вече България тези които ги избираме и уж цъфтим през 30 годишната демокрация.
92
1
 
25
 
! Отговори
хаха преди 5 години
на следващите избори се пиша РОМ, слагам един кашон в центъра на София и ще настоявам общината да ми построй къща и да прехвърли имота. Хайде може и аз да си построя колиба.
91
1
 
15
 
! Отговори
ikar преди 5 години
До АнонименНе ви дават, защото не сте от правилния етнос!
90
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а на мен защо нито една община не ми дава парцел да си построя законна къща???данък ще и плащам, ВиК , Вода, дори снега си ще чистя пред оградата.
89
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиците нарочно държат ромите в гета, бедни и необразовани - така те струват милиарди, а на изборите гласовете им се купуват на пакети от тарторите. Разбира се - срещу обещания, че ще ги оставят да си развяват байрака. Политиците не искат интеграция, защото ще излязат от парламента. Не искат и инвестиции, защото ДС бизнесмените ще останат гладни.
88
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 102Има логика в призива ти.След 09.09.1944 г. властта е принудила цивилните българи да предадат оръжието си. рядко е имало къща без чифте, модерна пушка или пистолет.След като бяха реституирани недвижимите имоти, редно е сега онези семейства, които са предали огнестрелното си оръжие, да обезщетени съвременно такова. Днес ситуацията е много по-несигурна, отколкото е била в Царство България.
87
2
 
31
 
! Отговори
Кого питаха, преди 5 години
та предлагат на парцели от земята, за която дедите ни 1 300 години са воювали?Защо не ги предложат на млади, работещи български семейства с образование? Все пак, това село е на няколко километра от Пловдив и интересът към такова предложение няма да е малък. Но у нас се води необявена война срещу градивните граждани. Явно, някой си е направил сметката да ни принуди да напуснем държавата си. Да влеем знания и работна сила в западния свят, а тук да се заселят други, които бързо ще се справят с циг
86
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сопата вече трябваше да играе. Народната "смелост" в България е насочена само към разни политици, русофоби, русофили, САЩове, Русии.Народната страх обаче се чува само от зад клавиатурите и на практика бива бита, пребита, убита, ограбета и изнасилвана ежедневно от тези наши "неинтегрирани събратя".Достатъчно показателно е какви сме си.
85
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н министър, то хубаво се изказваш и твърдиш че така не може. Ама кога ще видим и да действаш?
84
4
 
27
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Защо да строят, държавата им е длъжна според някой НПО-та. Даже и климатици да им купуват и за базов доход от по 550 лв. на Ром искат от тези НПО-та. Българите кучета ги яли.
83
2
 
35
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Само така - да е ясно. Ако посегнат - държавата бута. Ако пребият - държавата арестува и бута наред незаконните къщи. Ако това стане практика - ще видите, че нещата ще се променят и самите обитатели на тия фавели ще спират своите.
82
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върнете законно оръжието от военните на народа ! Ние сами ще се опазим
81
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ти пи кам на военния министър, щом не може да вдигне най-близкото поделение по тревога, поне да по маршируват през махалата.
80
4
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Г-да, електорален ***, това е цената на Стабилитета на Бойко! Искате Стабилност, ама тя тая Стабилност не идва от филянкишията, тя си има цена, а цената е йебън и аркадан комплекс като през Турско. А защо, като...?;)))
79
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kakvo vi e vinoven premiera ili ministara....nali imate plateni obstinski policai, plateni obstinski savetnici, plateni kmetove, plateni darjavni arhitekti plateni darjavni finansisti, plateni darjavni patni injeneri, darjavni lovdjii, spasiteli, popove, hudojnici, muzikanti, bibliotekari, arhivari....kakvo rabotiat tea darjavni obstinski slugi?!
78
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички български граждани трябва да имат еднакви права.Не може *** да не плащат ток, да не плащат вода, да не плащат данък сгради, данък ползване,, здравни осигуровки , данък смет, и в същото време да имат жилища, болниците да ги обслужват, да имат питейна вода. Е, като не искат да плащат - да ходят на полето и да живеят чергарски живот. В ГРАДА ИМА ЗАКОНИV
77
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е международната общост да се намеси и да спре терора на българите над малцинствата в страната! Също така тези хора да се въоръжат и огранизират в отряди за самозащита срещу набезите на българите. Последните 130 години историята на българите е непрекъснат низ от репресии и малтретиране на етническите и религиозни малцинства в страната и е крайно време да се сложи край на диващината на българите.
76
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
92 - и като стана президент Обонго - съсипа САЩ с неговата здравна реформа. Добре че е Тръмп, та с неговата данъчна реформа се придивжиха напред САщ, бо БВП, спадна им безработицата до нечувани нива. А Обонго пречеше на бизнеса и хрантутеше май---те
75
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
властта защитава етноса!
74
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички герберастки *** са организирани да защитават ромите, които ни унищожават. Та да може шефовете им пак да спечелят изборите и да ни дерат поредната кожа.