Във Войводиново канили ромите да си строят къщи. Те – не щат!

Общината отпуснала 18 парцела, но срещнала отказ
Обновена: 9 яну 2019 16:14 | 9 яну 2019 15:00, Веселина Йорданова
178
Във Войводиново канили ромите да си строят къщи. Те – не щат!
Снимка: Архив, Булфото

Общината във Войводиново е отпуснала 18 парцела и канила многократно ромите да си построят законни жилища. Срещнали обаче отказ и искания общината да им ги строи. Това разказа днес вицепремиерът Красимир Каракачанов, който вчера беше в селото, след като двама братя биха командос заради забележка.

Още по темата

"На по-малко от 2 декара живеят върху общински терен абсолютно незаконно 200 души – гето от всякакви подръчни материали, включително табелки от автобуси", каза още той.

След направена проверка от пожарната и енергодружеството са били категорични – 15 от постройките са опасни за обитаващите ги и те ще бъдат съборени вероятно още утре.

За другите следва процедура по констативни протоколи, връчване на заповед за събаряне, период на обжалване 14 дни и пристъпване към събаряне, обясни той.

По думите му ромският въпрос е "болен" от много време.

"Този модел 30 години не води до интеграцията на това население, точно обратното", каза министърът.

Той коментира, че е реагирал меко на случая, опитвайки се да се съобразява с това, че е част от правителството.

"Как да реагирам, когато двама младежи, вместо да ходят на училище и да работят, ходят да се бият", попита риторично Каракачанов и настоя, че не може да има привилегировани групи от населението и само права без задължения.

"Не може никой, без значение какъв цвят на кожата има, какво вероизповедание има или от какъв етнос е, да смята, че може да бие полицаи и военни", категоричен беше министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Кракачанов , той и ***въпрос в щатите беше "болен" много време ама Обама стана президент
72
4
 
29
 
! Отговори
Една българка преди 5 години
По медиите вчесто да се извинят и да ни благодарят че срещу няколко дни имитация на труд ги издържаме - обвиняват Каракачанов, че насаждал/бодбуждал омраза Подбудата дойде от поредното им престъпление. До кога -наглостта им няма край! Сега ще се нагледаме и наслушаме от известни и неизвестни п лидери.
71
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казарма 5 г. е решението за мъже ромите. Ще се научат да четат и да бачкат. Младите ромки няма да може да раждат ненужни деца.
70
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България вече е Джипсария.
69
2
 
6
 
! Отговори
Ром преди 5 години
Работа на строеж и съм примеререн.
68
25
 
8
 
! Отговори
Край преди 5 години
Като си изгоним ромите кой ще ни реди паважа, кой ще ни слага асфалта, кой ще ни дига ***, кой ще ни бере черешите, кой ще ни пасе овците/кравите и магаретата, кой ще ни ги дои, кой ще ни бачка черната работа?Вие от форума ли? Вярно е че много за друго не стават но са им дали дипломи за "вишо", живеят в законния панел на деда си и са им разрешили да си купят "кола" от автоморгата на Италия. Тия вече работа не барат.За това уважавайте боята и колкото можете ги карайте да работят.
67
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре е багерите да дойдат
66
1
 
28
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
И да триете и да не триете, истината е само една- *** нищо не е дал на обществото. Той е ползвател, без никакви задължения. Отделете им една територия, сложете ги вътре и им гледайте сеира. До 1 г. ще са емигрирали всички. Единствената ми асоциация за тия креатури е кър.ле.жи. Ако няма от къде да смуче, се самоунищава или мигрира на по-благотатна почва.
65
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големото браво на тези които са канили некакви роми да строят къщи във Войводиново, че и безплатни парцели да им дават, че после и тока да им закачат и климатици да им купат, а па ние да им плащаме за да ни убиват, бият, изнасилват, грабят. Що за нарад сме. Никога до сега в историята на народите ром няма приобщен.
64
2
 
40
 
! Отговори
Има основания за иск преди 5 години
Аз предлагам дружно да заведем един колективен иск за дискриминация от страна на държавата. Може да се събере подписка за внасяне на иск във фейса (нали така е модерно) и като установим с нея бройката дискриминирани да изпраскаме иска. Защо на мен не ми е предоставен безплатно общински парцел? Това вече е дискриминация спрямо мен на база произход и образование и каквото още искате
63
2
 
15
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ромите не са бреме - те са ресурс. Българите сме виновни че не можем да го впрегнем в градивен труд. Идете в Турция и ще видите подобно население по манталитет как работи. Всичко се постига със съответните стимули и санкции.В ЕС на държавите им е разрешено само да стимулират - така не става нищо.Българите търпим ромската престъпност защото така си плащаме за магистралите и метрото и други евосоциални помощи. Избора е суверенна държава или парички - до тук избираме второто. От глупост и мързел.
62
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи те пребиха момчето и сега за награда им дават да си строят къщи? Ами, българи, заслужавате си съдбата! По-застрелян народ просто не се е раждал на земята.То не случайно всичко нормално вече се изнесе и продължава.И накрая ще останат само Борисов, Цветанов и ромите. Кой от кого ще краде тогава, те да му мислят.
61
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като за да си построиш къща се изискват такси документи до акт 16, ако не те събарят. Ако искаш да си отсечеш дърво в собсвения двор или гора отново се спазва някакъв ред. Не може те да стоят зад думичката етност и да са кърлежите в обществото ни. Нека ЗАКОНА за е закон за всички. Ако не са съгласни вместо да им радават общински земи и да им се раздават безразборно пари и др помощи да ич купят необитаем остров да си създодат беззаконова държава и да се бия помежду си
60
4
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Не дращете тук !Оплачете се на човека - ГЕРБ - Бащицата.
59
5
 
8
 
! Отговори
gui преди 5 години
този етнос са го изгонили от прародината им Индия понеже са лош материал, а тук понеже Боко Тикварски командва още по-лош материал ги отглежда.Хлава Боко!!!
58
2
 
15
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Наближават избори и познайте какво ще се случи.Държавата ще отпусне още пари за интеграция на тези маргинали.За тях интеграцията нещо,за което всички са чували,но никога не са го виждали.Ще дойде някаква депеша от брюксел,че те са в неравностойно полежение и върху гърбът на българина ще легнат още тежести в неявен вид по тяхната издръжка,за да могат още по-пълноценно и още по-задълбочено да продължат да паразитстват.А убити възрастни и млади хора ще попаднат в графата съпътствуващ жертви на инт
57
2
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Що да не искат да им построят къщи ?!Те са си направили добре сметката.Готовата къща, ще я заложат в банкасрещу кредит.Не могат да плащат кредита ?Няма проблем - скоро нова къща им строят.Или в незаконни постройки.И в двата случая *** плаща.
56
2
 
28
 
! Отговори
Бясна майна преди 5 години
Махат ни гаражите в Пловдив, за които си плащаме данъка и общината ни е разрешила, а сега ги забранява. На тези им дават терени да строят. Ай с и к тир бе, дами и господа и аз искам парцел без пари. Тея един лев за нищо не са дали и им дават на всичкото отгоре. Това е повод за протест, ама наистина, до като има двоен аршин, ще сме окаяни *** които си плащат данъците, за да могат да дават на други, парцели за строежи безплатно. Никви данъци вече.
55
2
 
2
 
! Отговори
до 70 преди 5 години
Аз бях в казармата и за сведение когато един млад ром е в години за казарма вече има поне 2 ако не и повече деца... А някои използваха отпуската за да направят по още някое...
54
1
 
25
 
! Отговори
МЕН преди 5 години
ПЪК НИКОЯ ОБЩИНА НЕ МЕ Е КАНИЛА ДА СИ СТРОЯ КЪЩА НА ОБЩИНСКА ЗЕМЯ, СИГУЛНО НЕ СЪМ С ПРАВИЛНИЯ ЦВЯТ