Във Войводиново канили ромите да си строят къщи. Те – не щат!

Общината отпуснала 18 парцела, но срещнала отказ
Обновена: 9 яну 2019 16:14 | 9 яну 2019 15:00, Веселина Йорданова
178
Във Войводиново канили ромите да си строят къщи. Те – не щат!
Снимка: Архив, Булфото

Общината във Войводиново е отпуснала 18 парцела и канила многократно ромите да си построят законни жилища. Срещнали обаче отказ и искания общината да им ги строи. Това разказа днес вицепремиерът Красимир Каракачанов, който вчера беше в селото, след като двама братя биха командос заради забележка.

Още по темата

"На по-малко от 2 декара живеят върху общински терен абсолютно незаконно 200 души – гето от всякакви подръчни материали, включително табелки от автобуси", каза още той.

След направена проверка от пожарната и енергодружеството са били категорични – 15 от постройките са опасни за обитаващите ги и те ще бъдат съборени вероятно още утре.

За другите следва процедура по констативни протоколи, връчване на заповед за събаряне, период на обжалване 14 дни и пристъпване към събаряне, обясни той.

По думите му ромският въпрос е "болен" от много време.

"Този модел 30 години не води до интеграцията на това население, точно обратното", каза министърът.

Той коментира, че е реагирал меко на случая, опитвайки се да се съобразява с това, че е част от правителството.

"Как да реагирам, когато двама младежи, вместо да ходят на училище и да работят, ходят да се бият", попита риторично Каракачанов и настоя, че не може да има привилегировани групи от населението и само права без задължения.

"Не може никой, без значение какъв цвят на кожата има, какво вероизповедание има или от какъв етнос е, да смята, че може да бие полицаи и военни", категоричен беше министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
25
 
! Отговори
Бах! преди 5 години
Искали общината и да им построи къщи!? А може ли и за мен един общински парцел, сам ще строя, не ща помощ от общината. Защо съм дискриминиран и при положение, че плащам данъци не получавам общински парцел на версия?
52
1
 
22
 
! Отговори
hmmm преди 5 години
И аз искам безплатен парцел в населеното място, в което живея ама никой не идва да ме моли...защо? Може би защото плащам данъци!
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като оберат младите роми мъже в казарма и младите ромки няма да може да раждат. Но ГЕРБ търсят купени ромски гласове за изборите,а българите напускат страната.
50
1
 
15
 
! Отговори
456 преди 5 години
Стерилизация след раждане на второ дете на паразитното малцинство. ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО?! Все пак не са свещените индийски крави и маймуни, стига с тази безкрайна злоупотреба с понятието "нарушаване на човешки права"!!!
49
1
 
31
 
! Отговори
ДИСКРИМИНАЦИЯ преди 5 години
Това е дикриминация спрямо мен и всички останали съвестни данъкоплатци - защо на мен общината не ми даде безвъзмездно парцел, за да си построя къща? А?
48
2
 
7
 
! Отговори
дан коло преди 5 години
Българските роми - най-яките роми.тва полицаи..олее..бойй..тва военни...олее..бойй...тва комадоси...хахаха..бой бой ...но така е.. то си го пише ама кой да чете - съединението прави С...игинина...
47
1
 
9
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"Поограмоти се поне малко преди да пишеш глупости. Ромите са от индоарийски произход и това не се оспорва от никой сериозен изследовател."Папагал, Индоарийски произход няма, това е старото название на Индоевропейската ЕЗИКОВА група, което не е ЕТНОС а езикова група, точно като славянската езикова група.Ариите не са били индуси, но са си занесли културата и езика в Индия, затова се намират индуси от по високите касти с "арийски ген", най ниските касти нямат никаква етническа принадлежност
46
1
 
33
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Това не е държавата на българите вече, това е васална територия чието население е насилствено унищожено. С данъци, със сметки от различни чужди монополи. Българина трябва да работи като роб 30+ години за да си позволи панелка, на *** им се отпускат държавни парцели да си строят. Децата на българите се взимат понеже родителите им нямат пари, а на *** им дават пари за да ги гледат в мизерия и да растат престъпници.Всички политици от прехода насам са за бесилото, ВСИЧКИ!!!!!!
45
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите са наши арийски братя
44
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са долните касти на Индия, които са заварени от арийците .Поограмоти се поне малко преди да пишеш глупости. Ромите са от индоарийски произход и това не се оспорва от никой сериозен изследовател.
43
3
 
4
 
! Отговори
хан траян преди 5 години
така е било и така ще е занпред. само рипате тука и сте много смели, но като трябва да излезнете и да изметете некви скапани политици, некви кокошарници и некФи ССийгани в тех, сте мижитурки и се криете у дома и пак сядате на компо да пишете колко сте смели да изринете цялата ***.Чак ме страхувате така като пишете колко сте зли.
42
3
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Кой ви е виновен ?!Скачахте срещеу бай Тошо,щото било лошо.Ромите скачаха ли с Вас ?Те изчакаха и дойде тяхното време.
41
1
 
27
 
! Отговори
Мълчание преди 5 години
Значи ако спазващ законите гражданин иска да си построи по законен начин къща, не му дават! А Маугли си прави колиби абсолютно незаконно и не му пречат! А Бойко си мълчи...10 години вече.
40
1
 
21
 
! Отговори
Мълчание преди 5 години
Значи ако спазващ законите гражданин иска да си построи по законен начин къща, не му дават! А Маугли си прави колиби абсолютно незаконно и не му пречат! А Бойко си мълчи...10 години вече.
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Историятаа най-вече обича да "бере" тва бостани, тухли, помощи
38
2
 
13
 
! Отговори
БХК и ДПС преди 5 години
Хайде сега една приказка в учебниците за добрите 15 турски Рома,които пребили командос с три глави!
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема са ГЕРБ и ОП и трябва да се махат и забранят. Нито българи, нито роми нито турци живеят добре при това управление а само шепа политици и фирмаджии. Трябват нови партии защо не и комунистически, нови патриотични, земеделски които да сдобряват хората и да имат държавна работа и да не се мразят.
36
1
 
19
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Кмета на прокурор!
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете им социалните помощи и ще видите как ще почнат, да работят.Няма да правят дузина детца. Отначалото така са научени и белите идват и тепърва ще идват....
34
1
 
25
 
! Отговори
Историята преди 5 години
Мюмюн не обича да строи,да гради!Мюмюн обича да съсипва и разрушава!