Във Войводиново канили ромите да си строят къщи. Те – не щат!

Общината отпуснала 18 парцела, но срещнала отказ
Обновена: 9 яну 2019 16:14 | 9 яну 2019 15:00, Веселина Йорданова
178
Във Войводиново канили ромите да си строят къщи. Те – не щат!
Снимка: Архив, Булфото

Общината във Войводиново е отпуснала 18 парцела и канила многократно ромите да си построят законни жилища. Срещнали обаче отказ и искания общината да им ги строи. Това разказа днес вицепремиерът Красимир Каракачанов, който вчера беше в селото, след като двама братя биха командос заради забележка.

Още по темата

"На по-малко от 2 декара живеят върху общински терен абсолютно незаконно 200 души – гето от всякакви подръчни материали, включително табелки от автобуси", каза още той.

След направена проверка от пожарната и енергодружеството са били категорични – 15 от постройките са опасни за обитаващите ги и те ще бъдат съборени вероятно още утре.

За другите следва процедура по констативни протоколи, връчване на заповед за събаряне, период на обжалване 14 дни и пристъпване към събаряне, обясни той.

По думите му ромският въпрос е "болен" от много време.

"Този модел 30 години не води до интеграцията на това население, точно обратното", каза министърът.

Той коментира, че е реагирал меко на случая, опитвайки се да се съобразява с това, че е част от правителството.

"Как да реагирам, когато двама младежи, вместо да ходят на училище и да работят, ходят да се бият", попита риторично Каракачанов и настоя, че не може да има привилегировани групи от населението и само права без задължения.

"Не може никой, без значение какъв цвят на кожата има, какво вероизповедание има или от какъв етнос е, да смята, че може да бие полицаи и военни", категоричен беше министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
27
 
! Отговори
Една българка преди 5 години
След като на нас ни искат докученти и плащаме такси за всако действие -да си построим каща, ограда, да си отсечем дърво в собствения двор или гора то ЗАКОНА да бъде закон за всички. Ако не има острови с банани незаселени и вместо да им се раздават общински земи, жилища и социни държавата Бългалия да им купи остров без закони и без българи които да им пречат!!!
32
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
18парцела(безплатни). Може ли някой да каже поне една община отпуснала парцел на българин? .Така се купуват гласове ако не знаеш.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма оправия в тази държава!!!Кой каквото иска,това да казва. Винаги рибата мирише от главата!!!
30
1
 
28
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Разбира се ,че ще искат общината да им построи къщите.Те знаят само да получават ,но не и да дават.Наглостта им подхранвана от БХК и други *** фондации им дава кураж,че те са недосегаеми.Няма как де се отрече и участието на българската държава,с нейната политика на протекционизъм на тези ***
29
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо се чудя как така имате проблеми с интеграцията им като и те и вие сте арийци.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тролчаци,така е ,ромите са най-важни,защото по изборите другите не гласуват и така ромския глас е много ценен.Ако излезе *** масово да гласува нещата има шанс да се променят.Да,ама още не ни е увряла главата.
27
1
 
19
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
"""""Този модел 30 години не води до интеграцията на това население, точно обратното","""Хайде стига ,това е невероятнОт казаното излиза,че на нашите пишман политици им трябват тридесет години а проумеят ,че модела не работи и сигурно още петдесет,за приемат някакво решение за неговата смяна.Е, браво
26
1
 
28
 
! Отговори
Кюстендилец преди 5 години
На мен не само че не ми дадоха земя,а ми бяха блокирали имота на дядо ми и 30 години живяхме в една съборетина от турско време. След това ни блъснаха и дадоха в една панелка две стаи и кухня.
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връщайте ги в Турция-откъдето са дошли!всяка жаба да си знае гьола!
24
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми е ясно как имат ток колибите,като са незаконни?!На мен ми сложиха електромер,чак след акт-16 (въвеждане в експоатация)...до тогава,имах времянка за строежа,но за предварителен договор с енергото за нея,ми трябваха един куп документи...нотариален акт,виза и разрешително за строеж,одобрени проекти и т.н.
23
3
 
20
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 5 години
Какво само ревете. Няма революция без кръв. Власт не се дава. Един отворко да направи сайт от измислен профил от WIFI обществена мрежа....Да се присъединяваме без връзка помежду си и изпълняваме задачи за защита на държавата .Защо само държавата да налага глоби .И ние ще налагаме -примерно-не изчистен тротоар-общината глобена и превежда парите за болници и др.благотворителност.
22
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сме длъжни да отглеждаме роми точка!
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пращайте ги при баба Меркел.Само им извадете сирийски и афгански паспорти.
20
1
 
31
 
! Отговори
Една българка преди 5 години
До кога всички ще работим зада отглеждаме престъпници. Трябва да се промени всичко - държавата да плаща добре до три деца. Ако някой иска повече значи е с достатъчни доходиА разликата от социните придобивки на професионалните майки и безработни да отиват за образование, медицина и наистина болните деца БгарияТова с гетата е нетърпимо, да не говорим, че посягат на живота ни, на длъжности лица, но пицаи и военни Това го няма нигъде по света !
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Електората на Амет ДогиДог,Кравадойъ и Люти Сметан!
18
1
 
16
 
! Отговори
ДПС и БХК преди 5 години
Мъже на годината!
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама пък и късмет са извадили ромите с българите !
16
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Fake news. Nema dokazatelstva.
15
1
 
36
 
! Отговори
мак преди 5 години
Откъде да вземат пари е само техен проблем, обикновено хората взимат кредити. Много ясно, че ще искат държавата да има дава, и тока да им плащаме, и водата. Глупаво е да отпускате парцели само на тях, но не и за не-ци...ни, така все повече се убеждават, че държавата им е длъжна да дава вечно и всичко.
14
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите имат права и никой не може да ги нарушава!Ромите и бежанците са най голямата ценност на новия световен ред!Гарантирано от всички държави със подкрепата и под инструктажа на ЕС, ООН, СБ, ОО, и стотици НПО-та.