Във Войводиново канили ромите да си строят къщи. Те – не щат!

Общината отпуснала 18 парцела, но срещнала отказ
Обновена: 9 яну 2019 16:14 | 9 яну 2019 15:00, Веселина Йорданова
178
Във Войводиново канили ромите да си строят къщи. Те – не щат!
Снимка: Архив, Булфото

Общината във Войводиново е отпуснала 18 парцела и канила многократно ромите да си построят законни жилища. Срещнали обаче отказ и искания общината да им ги строи. Това разказа днес вицепремиерът Красимир Каракачанов, който вчера беше в селото, след като двама братя биха командос заради забележка.

Още по темата

"На по-малко от 2 декара живеят върху общински терен абсолютно незаконно 200 души – гето от всякакви подръчни материали, включително табелки от автобуси", каза още той.

След направена проверка от пожарната и енергодружеството са били категорични – 15 от постройките са опасни за обитаващите ги и те ще бъдат съборени вероятно още утре.

За другите следва процедура по констативни протоколи, връчване на заповед за събаряне, период на обжалване 14 дни и пристъпване към събаряне, обясни той.

По думите му ромският въпрос е "болен" от много време.

"Този модел 30 години не води до интеграцията на това население, точно обратното", каза министърът.

Той коментира, че е реагирал меко на случая, опитвайки се да се съобразява с това, че е част от правителството.

"Как да реагирам, когато двама младежи, вместо да ходят на училище и да работят, ходят да се бият", попита риторично Каракачанов и настоя, че не може да има привилегировани групи от населението и само права без задължения.

"Не може никой, без значение какъв цвят на кожата има, какво вероизповедание има или от какъв етнос е, да смята, че може да бие полицаи и военни", категоричен беше министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ediniat ot bratiata parketovi miaza na hristo botev, a drugiat brat miaza na sava rakovski.....mai sa im rodnini....
112
1
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
"Не може никой, без значение какъв цвят на кожата има, какво вероизповедание има или от какъв етнос е, да смята, че може да бие полицаи и военни", категоричен беше министърът."ТОВА МИНИСТЕРСКО ТВЪРДЕНИЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ВСИЧКИ НИЕ КОИТО НЕ СМЕ ПОЛИЦАИ И ВОЕННИ НЕ СМЕ ЗАЩИТЕНИ ОТ РОМСКИТЕПОБОИЩА.
111
1
 
0
 
! Отговори
-10 преди 5 години
До АнонименАбсолютно не си наясно с резерватите. Никой не е поставен там. Това е техният избор, който са извоювали, да си запазят собствена територия. Резерватът не е за да ги държат там, а при тях да не налазват "белите". А ти, ти колко си ценен за обществото?
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците най-демократичната страна ли са? Е! Защо са поставили тези дето не искат да спазват правилата в резервати? За да гарантират правата на останалите! Простои и ясно! Ако там не се подчиниш на полицейско разпореждане, дават ли шанс да се дуелираш с полицая или той е в правото си да те отстреля? Тук ни осъдиха заради Чакъра, щото бе много ценен за обществото.
109
2
 
6
 
! Отговори
Н20 преди 5 години
Като гледам тия двете хубавици на смимката ,се дещам зза другите.Направо да направяят едно гето,заградено от бодлива тел с ел.ток.Да имат елементарни условия за живот.Веднъж седмично да ги зареждат с храни и други потребности.И там да плуят.Това не се интегрира.Ромските лидери имат пари,да се погрижат за своите .Но да не ни занимават с тях.
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 140 май ти не ставаш за нищо как си преценил че Българите не си защитават семействата кой знае колко си озлобен на това че не ставаш за нищо и искаш и другите да са като теб да ама не !
107
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Негодници коя жена , ще ражда деца мъж който не може да се защити от роми..Какво потомство какви деца , имаше случаи убиха младежи деца , никой родител или роднина не отмъсти.. Народ който не може да се защити не заслужава да живее..
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги българина е бит , от 20г. българите нямат спечелена битка с ромите.. В най-скоро време ще загубим войната.. Битка след битка ромите печелят , а българите умират от страх.. Има няколко смъртни случая на българи и нито един убит ром, никакво отмъщение , сковани от страх..
105
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са загубили инстинкт за самосъхранение .. от Страх от съдебни процеси финансирани НПО -та на ЦРУ.. В такъв случай - нормален човек ще си каже по-добре в затвора отколкото в гроба и ще се бие като питбул.. А ефрейтора се е обяснявал като женичка и е отказал да се защити навреме .. Българите вече не са нормални хора , а *** , които са изгубили инстинкта за самосъхрание от страх от адвокатите на ЦРУ, става голяма шумотевица да набиеш ромс
104
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
96 гледай да не та и намерим да видиш ти издевателства... Бедна ти е фантазията
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унищожаване на противоконституционото Бхк...
102
1
 
2
 
! Отговори
Свилен преди 5 години
Българо-индийско-мазнинство е правилната етническо кореккрна терминология.
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е смешно и абсурдно двама 17-18г. роми да набият ефрейтор от специалните части..Били му направили мечка.. Не знам къв е този заблуден ефрейтор .. в момента който е направил забележка на ромите е трябвало да е готов за бой и никаква изненада и мечка не трябва да има .. мечка с якето му направили.. голям срам за армията , двама роми да набият ефрейтор от спец части.. Какво би направил Путин с ефрейтор от група Алфа. - ще му бие шута от армията..
100
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само полицаите и военните ли имат право да бият ?като при комунизма ?Господ вижда и чува дебелия министър .И ще го накаже !
99
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако евентоално ( добре тренираниякомандос) беше натупал двамата роми, аджаба ще ше ли да има арест за пишман командоса?
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре ще пиша до кмета на Войводиново, 500 квадрата, повече не ми трябват и вода, и ток и данъци, всичко ще си плащам, даже ще обещая писмено, че на никой няма да посягам.
97
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, спрете се вече, Рамбовци!Какво нападате българското момче?Ако не беше военен, досега нямаше да е жив сигурно!Да ви видя вас в бой с 20 озверели полу-човека!Чудели се били как е позволил?!Повечето не сте ходили в казарма даже, от 1 нож истински се напикавате сигурно...Да се оправя момчето бързо, а на ромите - къс и тежък живот пожелавам...
96
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Za6to se samnqva6 4e sa predizvikani?otgovori mi?i ne vqrvay na vsi4ko koeto mediyite i rodninite razpravqt.
95
2
 
24
 
! Отговори
??? преди 5 години
Дори да са предизвикани,в което се съмнявам,какво налага употребата на сила след като е припаднал и не оказва съпротива.Да не говорим,че са продължили да го ритат в главата и да скачат върху него.ТОВА Е ОПИТ ЗА УБИЙСТВО!!!
94
13
 
1
 
! Отговори
Big daddy преди 5 години
Hora stiga ste revali.kak nikoy ne si pomisli 4e tiq mom4eta sa bili predizvikani?az sam siguren 4e e taka.A pisman komandosa (ako vsi4ki balgarski komandosi sa takiva, jalka rabota) sega leji ,rodninite laqt.a toq karaka4anov (naro4no s malki bukvi,ne zaslujava) reve 4e po negoviqt mandat nikoy voenen ne moje da bade bit.abe eeeyy toq voenen koyto ti pazi6 se e vra6tal ot ivanovden piqn i civilen.nqkoy 6te go sankcionira li? Ne nali.ne ru6ete ka6tite na horata v zimno vreme.genocid e tva.