Драконовски мерки за сигурност в Пловдив

Причината - откриването на Европейската столица на културата
Обновена: 10 яну 2019 22:30 | 10 яну 2019 22:20, Красимир Ангелов
32

В Пловдив тече с пълна сила подготовката за европейска столица на културата. Жителите на града, които живеят в непосредствена близост до епицентъра на събитията, ще могат спокойно да наблюдават спектакъла от терасите си. Това увериха от полицията в града.

Жителите бяха притеснени от заповед на общината, с която се забранява стоенето на прозорците в близост до събитието.

30-метровата кула, която представлява сцена на 6 нива, вече се издига в сърцето на Пловдив. На нея в събота ще се качат 1500 участници.

Трескаво се подготвят изложби в различни части на града. Единствената в света пътуваща колекция на оригинални фрагменти от Берлинската стена вече се настани на Главната улица.

25-те оригинални бетонни блока са притежание на френски колекционер и са оценени на 1 200 000 лева. От МВР обясниха, че нямат данни за подготвяни евентуални терористични атаки, а на всички възлови кръстовища ще има мобилни екипи, които ще следят за безопасността на присъстващите.

От общината призовават всички, които ще да дойдат на мястото, да го направя поне час преди старта на събитието, което започва в 19 часа. 23 ще бъдат контролно-пропускателните пунктове, а полицаи ще проверяват всички, които искат да се включат.

В центъра на Пловдив няма да бъдат допускани автомобили след 12 часа на обяд в събота. Ще има три буферни паркинга, на които паркирането ще бъде безплатно.

Още вижте в следващото видео

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
София няма възможностите на Пловдив , за борбата за европейска столица на културата.Но София ни е столица и си има много позитивни неща, твоите данъци отиват за развитие на град София приоритетно, така че самия ти харчиш пари за развитието на София,София е града в който се развива индустрията на България първоначално и приоритетно, което е много важно за развитието на България.София задържа жителите си и ги увеличава което не може да се каже за другите градове ,където младите са по чужбина.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз лично мисля да се разходя до Пловдив, въпреки че ми е ясно че ще е голяма лудница, да се надяваме да се намери място за паркиране някъде.Една добра причина да се разходя до град Пловдив.Досега когато се организират събития в Пловдив добре се справят с организацията надявам се и сега да е така. А и голяма чест за нас е да имаме европейска столица на културата.Добре е че имаме неща с които можем да се гордеем.
24
0
 
5
 
! Отговори
оценка 4.50 преди 5 години
Карам такси и като минавам с хора покрай кулата всеки казва ,че е по-красива отколкото е очаквал. Тези дето я построиха си разбират от работата . Но на редовия пловдивчанин му се скъсаха нервите ,че ще има хора ще има ,досега такова нещо не са правили и ще е интересно ,но навсякъде наоколо е разкопано ,неуспяха да направят нещата както би трябвало--със мерките за сигурност естествено искат нещо да демонстрират и 100% ще са в повече-- и повече ще притеснват хората отколкото ще създават ред...
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
софия в момента е наи голямото село на балканите там се говори на различен селски диалект сиво студено ако не разбирате от култура елате поне да се стоплите в този южен топъл древен град
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туристите кютюци не уважават града ни, но пък за сметка на това всеки ден се изторпосват с влакове,автобуси и със счупените си таралястници за бачкане, не знаят какво е това булевард и карат все едно каруци с коне на село където си пожелаят, каква ви култура като нас ни няма, а селски неграмотни туристи бол ,заприличахме на София. Елате да видите юли и август колко си ни е добре, тихо и спокойно,чисто и красиво. Хайде като ги знаем другите градове на какво приличат, майко мила. Поне нашите ***малко сме ги интегрирали,а ми вашите където ви колят и сексът по-светло .То с тях оправия няма то
21
3
 
9
 
! Отговори
Циник до 22 преди 5 години
Ха ха, Пловдив и култура?Само това ли измислиха Тиквите?---------Тъnaк , ако вместо да друсаш кючек из чалгаджийниците , и да хвърляш салфетки - беше учил - щеше да знаеш, че Пловдив има над 5000 годишна история! Набор на пирамидите , Троя и Микена... *** ти ( ако изобщо си българин ) плюеш на собствената си култура и история!
20
1
 
5
 
! Отговори
У Плоудивъ преди 5 години
Столицата на карикатурата забрани дроновете да знаити.Всеки дрон ще бъде свален със ракета земя въздух или от военен самолет с ракета .Мерките за сигурност са че не е сигурно дали ще има хора освен организаторите иохраната на центъра .Ще го дават ли по телевизията да не се разхождам покрай откачени .
19
1
 
6
 
! Отговори
Карикатурата преди 5 години
Така снощи минах през главната ми то култура брадче да видиш...Едни камъни от берлинската стена до тях други камъни от римската и трети камъниот разкопаната главна .Около всичко това ми са разхождат някви с автомати със пръсти върху спусъците им.Еми и аз съм носил автомат ама със ръка на спусъка не съм го носил като на война .И на всичкото отгоре няква светлинна кула ни в клин ни в ръкав измислена глупост за пари оти сме милионери в Пловдив да плащаме и тока и монтажа и демонтажа .Култура.
18
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха, Пловдив и култура? Само това ли измислиха Тиквите?
17
3
 
3
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 7Странно ти е защото толкова ти е мозъкО.Полицайте няма да пазят петте либерални Г.ея а хилядите обикновени хора посещаващи събитията.
16
4
 
13
 
! Отговори
IXXI преди 5 години
Позволихте да построят Вавилонска Кула в Пловдив, завинаги ще бъдете наказани от Всевишния за това, че се продадохте на Антихриста!
15
4
 
16
 
! Отговори
От: Шекер Махала преди 5 години
Не Пловдив,а Столюпиново е Европеската столица на 2019.Там трябва да се налеят парите,не в Община Пловдив.
14
9
 
14
 
! Отговори
дядо рачо преди 5 години
Много омраза бе хора..по спокойно, случва се нещо хубаво, а продължаваме да мразим..Пловдив, София, Варна..какво значение има, нали се рекламира цяла България. А до кулата..ефектна е, не тя е провала, а ремонтите, които не се довършиха и грозят целия район около самата главна.
13
21
 
17
 
! Отговори
Морето преди 5 години
Пльовдив е едно населено место от комплексари.
12
10
 
16
 
! Отговори
Баро преди 5 години
Квартал на Столипиново "столица" на нещо си ,е това е парадокс!!!
11
19
 
19
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Столичаните в повече айде на по селата и по тихичко . Пловдив в бил, е и ще бъде винаги столицата на България!
10
8
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Най-добрите неща на света изискват "драконовски мерки за сигурност" ;-)
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минах от там и не видях бетонни блокове за спиране на камион -- може би ще поставят ? Разбирам че ще има хора с пушкала ,ама камиона ако е засилен спиране няма ....
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни е страх свикнали сме от джигити на пътя премазващи ни с коли-бомби по безкрайните асфалтени вечни ловни полета.
7
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама дървените тикви наречени за краткост шопи газ пикаят от злоба и завист, бе гледайте си там кривите плочки по улиците, дето мязат на взети от селска баня, задръстените улици и мръсния въздух. Столица пък вони на пушек от циг**и коптор!!!!