Румен Петков за Войводиново: Кметът носи отговорност!

"Акцията е в резултат на обществен натиск и недоволство"
Обновена: 10 яну 2019 11:58 | 10 яну 2019 11:45,
54

Обвиниха в дискриминация вицепремиера Красимир Каракачанов заради изказването му за ромите след побоя във Войводиново.

Още по темата

След като от ВМРО настояха за моментално събаряне на гетата и незаконните ромски постройки, се разрази спор защо въпросът с незаконните махали на ромите не е решен толкова години.

"Много е важно да се знае каква е политическата отговорност. Съдът трябва да бъде максимално строг, след като няма крайни осъдителни присъди срещу такъв тип арогантни и нагли цигани. Как ще обясним на населението, че законът в България е еднакъв за всички?", коментира в студиото на "България сутрин" председателят на АБВ Румен Петков.

Той отбеляза, че кметът на общината носи наказателна отговорност.

"Тази акция, за съжаление, е в резултат на обществения натиск и недоволството на хората. Случилото се е израз на агресия, непоносимост и неспособност на определени граждани да живеят в рамките на нормите, които правовата държава предполага", отбеляза още бившият вътрешен министър пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До До 19: Е, това което си писал, си го научил от бат' си Бойко. Той с това започна и с това ще завърши. Има ли някакъв проблем, според него все от БСП е създаден. А той с ГЕРБ управлява вече трети мандат. Докога ще се оправдава с предишните?Някой контролира ли кметовете дали си изпълняват задълженията? Едва като стане подобно престъпление, тогава да се сещат. че има незаконно строителство в ромската махала и че на един адрес са записани по десетина човека.
18
0
 
5
 
! Отговори
Нека ви преди 5 години
Всеки народ заслужава съдбата си.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То всички кметове са на тези постове, защото са обещали и са си затваряли очите за никнещите незаконни коптори, за шума, за каруците! С какъв документ за правоуправление са каруцарите? Колко от шофьорите роми са грамотни, за да вземат книжка? Колко осъдени бащи на деца от малолетни майки има?
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този или онзи искате да понесе наказателна отговорност. Като как за много по- големи престъпления от висшестоящи лица, никой не потърси наказателна отговорност? Техните отговорности са винаги НЕнаказателни. Наказанията за тях са "хвърли оставка" и беше преназначен на друга сладка длъжност. Където е пак висоотговорно лице, но НЕносещо наказателна отговорност.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болна държава
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бараките събарят, ама стотиците постройки, издигнати законно уж в Сф от строителни предприемачи, никой не закача. Въпросът е доколко са "законно" построени. И как са си набавили разрешителното.
13
7
 
11
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
Тоя само знае да плюе по другите. А бе, ***, ти като беше на власт направи ли нещо по въпроса? БСП и ДПС нито веднъж през своите мандати не посмяха да пипнат ромите, защото ги къткаха като електорат и даже ги насърчаваха да не си плащат ток, вода, данъци.
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Петков, когато беше МВР, какво на прави?
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бараките добре, след седмица там или другаде, пак ще ги има. А хотелите на плажовете? А палатите край язовири и в планините? А край Приморско магистратските палати в "защитена зона"?
10
3
 
39
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Как може българите да взимат кредити,за да строят и изплащат жилища,и да дават пари за скици и куп разрешителни,а за ромите да не важи,като имат лични карти за гласуване,имат ли и законен адрес с тези измислени постройки,пълна мъгла е около тях,а ние все трябва да търпим.
9
1
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Румката е добро момче,но C2H5OH му идва в повече...
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и като бутнат незаконните постройки в гетото, в "законните " ще останат само хрисимитеи? те колибите не са нападнали командоса, а ***, там да се търси ключа от бараката.
7
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събаряй!Да си купят парцели и по законен път да си построят къщи.Ако не им харесва - Индия или където другаде ги приемат.ПРЕДЛАГАМ да се потърси съдебна отговорност на длъжностните лица, предлагали на тези роми безплатни парцели! Докога за нарушаване на законите и за извършване на престъпления ще се дават награди?!ПРЕДЛАГАМ СЪЩО въпросните парцели да се дадат на млади, работещи и осигуряващи се семейства, ако и двамата съпрузи имат минимум средно образование.
6
2
 
35
 
! Отговори
мак преди 5 години
Всички управляващи ги ползват като гласоподаватели - неграмотни и лесни за купуване и манипулиране, затова нямат интерес да ги озаптят, освен това нямат пряк контакт с махалите, проблемите на хората живеещи в съседство с тези ... са им чужди. Да не забравяме и страха от нпо-та и обвинения в дискриминация. И тъй, оправия няма да има.
5
2
 
41
 
! Отговори
Джугашвили преди 5 години
Aми ако аз реша да си опъна един катун пред Народното събрание ще ми позволят ли?
4
47
 
5
 
! Отговори
гербовец преди 5 години
Нямаше нужда от събаряне на домовете на хората, те не са виновни че са от малцинствата. Но така става след неразчетени и необмислени изказвания на вицето, само се подклажда проблема, вместо да се снишим и да отмине. По-добре беше да се узаконят домовете на хората по давност и да се реши въпроса.
3
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо само във Войводино, навсякъде където има незаконни къщи всички кметове трябва да понесат отговорност.
2
11
 
5
 
! Отговори
Rumen P преди 5 години
Rumen da si gleda rabota i da ne zagovorni4i kato v ponedelnik na Sofia airport.Vidiah go,this man is looking for trouble.
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бутането нищо не решава..от едно място ще идат на друго по-гладни и по-агресивни...други мерки са нужни ама нали сме в ЕС-Хага-Страсбург....лоши дни чакат децата ни..