Във Войводиново: Връщане няма! Багерите действат

Хората са категорични, че ще продължат с протестите
10 яну 2019 10:15, Петя Славова
79

Продължава събарянето на незаконните постройки в пловдивското село Войводиново. Багери вече сринаха 5 къщи. Това стана след издадена заповед на кмета на община Марица Димитър Иванов.

Още по темата

Жителите на Войводиново искат законност и справедливост, както и всички незаконни ромски постройки да бъдат съборени. Напрежението във Войводиново започна след побоя над 33-годишен военнослужещ от двама младежи от ромската махала. Районният съд реши, че нападателите на Валентин Димов остават в ареста.

"Общественото мнение е едно - връщане назад няма! Ще бъдат съборени още 4 къщи, силно казано къщи. За съжаление, трябва първо да има някакъв инцидент, за да се стигне до премахване на незаконните постройки", заяви кметът на Войводиново Димитър Тосев пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни и защо къщите не са били съборени много по-рано, както и защо обитателите им са разполагали с електричество без да заплащат за него.

"Преди 20 години имаше една съвсем малка къщичка, която имаше електромер. Той е унаследен от следващите, които дойдоха. Като кръвоносна система е свързана цялата ромска махала. От един узаконен електромер се пускат всевъзможни кабели", коментира кметът на Войводиново.

След направена проверка от електроразпределителното дружество са казали, че абонатът ще бъде отразян, ако не е коректен, но в случая той си е плащал редовно тока.

Николай Христев от Войводиново посочи, че няма как командосът да си позволи да нападне ромите. По думите му Валентин Димов не е направил нищо, с което да се стигне до побоя.

Гражданите са категорични, че ще продължат с протестите, докато не се изринат всички незаконни постройки и се стигне до присъда, която отговаря на опит за убийство. Те настояват задържаните роми да получат максимална присъда.

"Лежал е безжизнен на земята и те са му скачали на главата", подчерта Николай.

А всички роми от Войводиново вече са напуснали селото, обяви кметът Тосев, но отбеляза, че проблемът ще се премести на друго място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб им обира гласовете, ВМРО - негативите!
10
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо общината им е предлагала безплатни терени за къщи?Защо те трябва да бъдат по-облагодетелствани от мен?Аз,който работя и си плащам всички сметки и данъци,нямам ли право на безплатен терен?Цялостната политика към този етнос е сбъркана,затова ни се качиха на главата.Най-после някой трябва да ги накара да спазват правилата и да се научат,че нямат привилегии,а само права и задължения!
9
1
 
2
 
! Отговори
А3 преди 5 години
Абсолютно правилно се така и държавността да работеше за България и българския народ. Австрия трева ще ше да сърба.
8
1
 
35
 
! Отговори
Иван преди 5 години
По-добре късно,отколкото никога. Трябва да се използва момента и такива акции да се направят в цялата страна и да се правят периодично. Тогава ще има някакъв ефект.
7
22
 
11
 
! Отговори
Ахмед преди 5 години
На българите като им снимаха незаконните палати преди години с хиликоптер .Какви стана.1. Крадени пари1.незакони строежи1.крадът ток цели комплекси с помощта на човек от енергото1.крадът вода.100 човека дерибействат цялата страна вие .Богатите не плащат ,защо да плащат шсиганите.Да плащат красивите и интелигентните и старите които все още имат някакъв морал.
6
4
 
34
 
! Отговори
До тоя от долу преди 5 години
Защото НИЕ плащаме за ток ,вода,осигуровки, данъци....... т.н. а вие искате само помощи .
5
7
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До Анонимендо 2 : Защото българите сме собственици на тая държава !!! ЗАТОВА !!!
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е незаконно да се събаря , в държавата цари пълна анархия . Докога ще я караме така всеки да прави каквото си иска ?
3
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не виждам този случай да е чак такъв проблем! Поставете си минусите и ще ви обясня защо!
2
42
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо само ромски? Вашите тераси, навеси, барбекюта, кухнички и бани да не би да са много законни?
1
3
 
21
 
! Отговори
АсанкУ преди 5 години
Какъв е смисълът, като след два месеца пак ще е същото.