Обществено (не)доверие в институциите - чувстваме ли се сигурни?

Гарантира ли държавата качество на живот...
11 яну 2019 19:51,
17

Напрежението във Войводиново расте, а в страната ни постоянно се случват конфликти, които ни карат да се питаме - можем ли да се чувстваме сигурни и защитени от институциите.

Само преди два дни в Ботунец почина дете, след като се задави с пионка за игра.  Близките твърдят, че момчето е умряло след 45-минутно чакане на линейка в центъра на "Спешна помощ", където не е имало възможност да бъде спасен животът му.

Още по темата

Годишно изследване, направено през декември показва, че над 50% от българите не се чувстват спокойни за себе си и близките си. Може би, обаче, ако го направим сега, цифрите биха били много по-високи.

Срива ли всичко, което се случва, доверието ни в институциите и колко сигурни се чувстваме в собствената си страна, град, село - коментар в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR на Илия Кузманов – заместник-председател на Синдикалната формация на служителите на МВР и Радостина Якимова от Фондация "Общство и сигурност".

"Войводиново и всички събития от началото на годината показват, че очакванията на хората са институциите да защитават гражданите, да има превенция. Виждаме решение на проблема, едва след като има ескалация и той се е трупал с години", коментира Радостина Янакиева.

По думите и трябва да има гарантирано от държавата качество на живот и да има общо доверие към институциите.

"Да има спокойствието, че ти можеш да управляваш живота си и да знаеш какво те очаква в дългосрочен план", коментира още Янакиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Darzhavata, tova e bg narod suveren. Stapka po stapka ....i na kolichestvoto i na kachestvoto....bareti, komandosi, zhurnalisti, kmetove, zamkmetove, obstinski savetnici, bankeri, mlekari, shivachi, piloti, inspektori, pochitni lideri...edno po edno....for you....
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не.
9
5
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Я па тая Вълчева - от два частни случая направи тотални изводи за всичко в държавата ни-да й се начудиш и маеш ?! Нито едното,нито второто отразява положението у нас,а ней ните приказки са само насоки за за противопоставяне,злепоставяне и да се накарат хората да протестират навсякъде и за всичко ?! Ала-бала!
8
0
 
6
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
сорос, шах и мат! ти и персоналът ти сте персона нон грата за този свят! ние нямаме нужда от вас, но вие имате нужда от нас. така че: BYE-BYE!!!
7
0
 
6
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
когато *** конвенцията трябваше да бъде приета, всички сили на неолиберал-троцкистите с евроатлантическите "ценности" бяха хвърлени на амбразурата. в т.ч. бясна цензура, назвездичване на думи, медийна вълна, проповядваща безправието на н.в. данъкоплатеца... когато Законът трябва да бъде защитен, там и съдебната система на евроатлантическите ценности я няма!
6
0
 
9
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
"Народът не трябва да се бои от своето правителство. Правителството трябва да се бои от своя народ". "Писателите използват лъжи, за да кажат истината, а политиците, за да я прикрият.". институциите са яхнати от нпо - организации за които пропагандирането на "истанбулската" *** конвенция е в пъти по-важно, отколкото прокужданите от собствените им домове - българи.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е правилно да се обобщава мнението на хората относно институциите, само в една статия и само споменавайки се едни рoми във Войводиново и едно дете задавило се с пионка (да почива в мир, клетото). Но, така или иначе по стара българска традиция малко хора четат глупави статии, а още по-глупави хора направо коментират. В тоя сайт масово влизат *** за да тролят, само прочитайки заглавието и джавкайки се относно коментарите. Иначе институциите са яко корумпирани.....
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхуваме се от институциите, не знаем кога някой чиновник ще ни поиска рушвет, ще ни остави без винетки ще обърка някоя сметка или ще извади калпав закон срещу който трява да се борим като Жълтите жилетки срещу пакета Макарон.
3
1
 
7
 
! Отговори
панчо преди 5 години
да се загуби вярата и доверието в институциите не отнема много като време но да се възтанови отнема безкрайно дълго а това време дори няма признаци да започне скоро
2
2
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
с не реформирани институции държавата е като на изкуственно дишане,в момента герб държи властта единственно за да не я заемат БСП И ДПС държата се носи напред но не и на горе,може да се каже че е в кома подържана от европейски пари и гастербайтери на запад но съживяването ставането на крака и прохождането след комата се отлагат за далечно бъдеще
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Институции отдавна няма. Има частни фирми, под държавна опека, усвояващи обществени средства.