Откриха тялото и на вторият затрупан от лавина в Банско

Той също не е имал късмета да оцелее от снежната маса
11 яну 2019 13:40,
44
Откриха тялото и на вторият затрупан от лавина в Банско
Снимка: pixabay

Лавина падна и уби двама скиори в Пирин. Трагичният инцидент е станал предиобед днес.

Първият загинал, за който съобщихме малко по-рано излязъл извън маркираните писти и трасета и навлязъл в улеите, които се спускат към долината на Бъндерица, наричани Тодорини улуци. Там е любимото място за спускане на екстремни скиори и инцидентите са чести.

Още по темата

Преди минути планинските служители са открили и втория младеж, затрупан от лавината, който също е починал, съобщиха от Bulgaria ON AIR.

В акцията са участвали две спасителни кучета, а в момента се прави организация за транспортиране на починалите.                                                                                                     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: скиснягбансколавина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
dabzy преди 5 години
хората са били сноубордисти, не скиори. rip.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Умник, на Боровец от 1930 -та има състезания по ски. Какви комунисти те гонят? Пампорово е създадено 1933-та! Комунистите тогава само мандри са обирали!
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Банско си има писти и си е курорт още от живково време. От 1966г. Развитието му е през 80-те. 85-та там се провежда балканиада. Три години подред състезания за европейската купа за мъже и жени при соца. Виж на гугъл мапс къде са пистите и къде се спускат тези. Между Тодорин връх и хижа Бъндерица. На пистите просто няма как да падне лавина. От 90-та ходя там. Преди Цеко. А той иначе няма нищо общо с комунистите. Да знаеш! А и домакинство за световна купа не се дава току така!
29
1
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 5 години
Всъщност на ски курортите правят изкуствени лавини с гранати. За извън пистите няма такива практики.
28
0
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
Личи си че не си стъпвал в планина - и на двете места има лавиноопасни склонове, а на Боровец дори загина един хижар преди няколко години...жалко че има толкова прoсти хора като теб, комyнист недъгaв!
27
8
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
До 32 АнонименЕй малоумно комунистическо недоносче, заври си главата там където слънце не огрява и мълчи! Лавини има навсякъде и не е това критерия по който да оценяваш курортите... и ДА, и на Боровец, и на Пампорово има лавиноопасни зони.
26
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да сте чули за лавини на Боровец и Пампорово??Не??Няма и да чуете защото НЯМА!!Каквото комунистите построиха не можете да го боядисате само!!!Ако Банско беше добро място за ски туризъм комунистите щяха да го развият, бе ***. Цеко и Ивайло ли се намериха по-умни от доказаната соц машина?!?Смешници.П. П. Ама били карали извън пистата...На Боровец и Пампорово не карат ли извън пистите??Банско просто НЕ СТАВА!!!
25
16
 
4
 
! Отговори
Стига глупости преди 5 години
Според мен даже и не трябва да се издирват тея хора дето не ги слушат главите и да харчи народна пара за безрасъдни хора.
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много жалко за загиналите хора, но тук и дума не може да става за качеството на пистите и за самия курорт. Който кара извън маркираните писти, трябва да поеме сам отговорност.
23
1
 
1
 
! Отговори
В Австрия преди 5 години
има състезание за извън пистово каране и за скокове за деца до 11 години на името на един много известен тях извънпистов карач, който е загинал от лавина. Бил е напълно подготвен и оборудван, дори е бил инструктор по извъпистово каране...Случват се такива неща. Хем там взимат всички мерки да намалят лавинната опасност. Като вали 1-2 дена повече сняг само слушаш цяла нощ как взривяват лавините в планината. Яко...
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ne zavijdaite. Umiraneto tam ne e zabraneno. Garantirano niama da vi otkradnat vatreshnite organi pone niakoi alchni doktori....a mojete da ste hrana za divite prichki i jivotinki....
21
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изумително е колко много "разбирачи" коментират инцидента без дори да са се качвали на ски/сноуборд! Жалко за момчетата, но още по-жалко е че повечето коментиращи са просто едни живи трупове, за които най-голямата радост е чуждото нещастие!!!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Hubavo mestence i hubav chist vazduh si izbrali za exit....
19
9
 
3
 
! Отговори
Сенчо преди 5 години
До Да бъдешМоже да не е с джип, може да е с каруца, лада нива, голф, мотор с кош или камион. Разлика няма! Друсат се всякакви ама и тия дето пият алкохол също не са за подценяване, като скиорите в планината, които си мислят, че са безсмъртни.
18
19
 
8
 
! Отговори
До не-каращите преди 5 години
Тези улеи си ги имаше и преди да направят допълнителните писти. По тях не се пускат не психари а хора, които искат да карат в мек сняг. Проблема, е че те са за хора с опит, такива, които не само могат да карат, но и знаят кога е лавиноопасно. А именно в такива случаи, се кара в гората.За съжаление там вече кара куцо и сакато, която е и причината за подобни инциденти.
17
9
 
25
 
! Отговори
Да бъдеш преди 5 години
или да не бъдеш. Дали да си отидеш млад и зелен като се кефиш на макс или да живееш "трудно но щастливо" до 104 години, като баба Радка. Ако си избрал екстремните преживявания трябва да знаеш, че всеки ден ти е подарен и просто си приятел със смъртта, но то дето се вика не е ли със всеки така ... станеш днес, слънчицето грее, качиш се на колелото а на пътя те сгази някой дрогиран с джип...
16
30
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16Умнико! Не разбра ли, че инцидента не е в ски зоната! Този сезон колко загинаха в Алпите? Да си чул да затварят курорт? Мерибел да не би да са го затворили след инцидента с Шумахер? Във Франция няма еколози? При това и той е карал извън пистата.
15
29
 
38
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Ти явно нямаш много мозък в кратуната. Какво общо има проектиране на курорт с лавинна опасност. Ти никога не си ходил там и не знаеш, но има предупредителни табели и всичко необходимо. Нашенецът просто винаги се мисли за по-умен от правилата и си плаща с живота.
14
8
 
41
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Веднага да се прекрати договора с Природата и с Планината!!Утре тази планина е на борсата и няма да приютява повече!!!
13
54
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малоумния курорт Банско е така проектиран че всяка година има умрели. На запад такъв курорт моментално биха го затворили и лифтовете да са ги демонтирали.