Вечната битка: Софиянци vs. провинциалисти. Рунд – пореден!

250 00 души се е увеличило населението на София за 10 години
Обновена: 11 яну 2019 18:12 | 11 яну 2019 17:15,
85

Войната на кореняк софиянците с гостите на столицата – битка, която никога не може да бъде спечелена, но пък се води редовно на различни фронтове, най-често в Иитернет.

Лагерите се разделят на "Големия град" и "Провинцията", а двата отбора не пропускат възможност да оплюят врага.

Столичаните най-често атакуват по време на празници, когато София (защото са четвърто, пето, десето поколение столичани) опустява, след като провинцията си отиде обратно "на село".

С 250 00 души се е увеличило населението на София за 10 години, а официалната статистика показва, че само за една година хората, дошли в столицата, са 23 000. Данните са нa cлyжбa ГPAO ĸъм MPPБ и oтчитaт caмo гpaждaнитe, ĸoитo ca ce peгиcтpиpaли, чe живeят в cтoлицaтa. Haceлeниeтo нa гpaдa cъc cигypнocт e пoвeчe, тъй ĸaтo имa и тaĸивa, ĸoитo нe ca гo нaпpaвили.

Още по темата

Според водещата на "Фамилно" по Bulgaria ON AIR Деляна Маринова - Джуджи инфраструктурата на София не може да поеме всички хора, идващи в столицата, за да работят.

"На идване към телевизията си направих труда да гледам регистрационните табели на колите - имаше КН, Н, Х и всякакви други. Трафикът в София е безумен, хората от провинцията не са свикнали да карат в толкова натоварен трафик и затова стават и катастрофи", сигурна е тя.

Джуджи е на мнение, че хората, дошли в София, са много повече, отколкото се съобщава в официалните статистики.

Телевизионният водещ Павел Владимиров пък смята, че не всички хора от провинцията са "лош импорт" за София. Той мисли, че голяма част от тях обогатяват столицата и създават семейства.

"Да се правят генерални заключения не бива. В същото време има много софиянци, които пък отиват да работят в Пловдив. Има и хора, които си остават в собствените градове", категоричен е Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
6
 
! Отговори
Gele преди 5 години
До Злобеногледай как са и другите градове - вече няма чист и добър град. Безраборното преселение на хората, няма как да предвиди инфраструктурата, както и строенето където ни падне между блоковете, само защото някой е имал нива там преди 120 години. Не мисля, че пришълците са виновни са София, много фактори са. Преди 30 години София така ли беше пълна със смок, погледнете каква е била гъстотата на населението преди 30 години и сега... няма нищо общо, но пришълеца не е виновен, вижте си управата
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принципно потомците на Сердика са Софиянци останалите са пришълци през вековете.А тези хора се броят на пръсти . не е равностойно да се говори за битка при съотношение 10 души към 1 милион души живущи в София в момента .
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такава битка,естествено всеки може да си измисля някаква символична битка да си запълва сводното време.Самия факт че София е с нарастващо населени с преселване, говори че има мотивация за това, ако има битка първото е да се махне мотивацията за това.София провинция не са в битка.Но има други региони които битката е реална. Но София е град които се развива благодарение на това, ако се започне такава битка София си обезличава съществуванието си като град.
69
4
 
10
 
! Отговори
"Софиянец" преди 5 години
Преди 3 години кореняк Софиянци бяха 86 човека на преклонна възраст.
68
8
 
11
 
! Отговори
Шоп от дървените преди 5 години
Коренното население на София са шопите. София, като столица през тридесетте години на двадесети век съсредоточи интелектуалният потенциал на нацията. По тази причина се смята, че в столицата живеят културни предимно хора. По времето на социализма, това бе променено, но образованието не позволи видимо да се разграничат обществените прослойки. Селяните са алчна, *** и необразована прослойка, която заля в последните години София. Селянин, не означава провинциалната! Селянин е МАНТАЛИТЕТ!!!
67
5
 
4
 
! Отговори
Злобен преди 5 години
ОЩЕ ШЕЙСЕТТЕ ГОДИНИ НА 20 ВЕК СОФИЯНЦИ КАЗВАХА ВНИМАНИЕ SOS, (СЕЛЯНИТЕ ОКОПИРАТ СОФИЯ) ТАКА И СТАНА. ЛОШОТО Е, ЧЕ НАХЛУХА ДОСТА, ДОСТА, ЕЛЕМЕНТАРНИ И МНОГО ПРОСТИ ХОРА. АМИ СОФИЯ ОТ ПРЕКРАСЕН И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЧИСТ ГРАД, СЕ ПРЕВЪРНА В ТВЪРДЕ МРЪСЕН. САМИТЕ ХОРА ОСТАНАЛИ СИ В ПРОВИНЦИЯТА КАЗВАХА: В СОФИЯ ОТИДЕ УТАЙКАТА. НЕ НАПРАЗНО НА ПРАЗНИЦИ ПО 250 300 ХИЛЯДИ КОЛИ НАПУСКАТ СТОЛИЦАТА ПО ЧЕТИРИМА В КОЛА СОФИЯНЦИ СИ ОТИВАТ ПО РОДНИТЕ МЕСТА. ТОВА СА РЕАЛНОСТИТЕ.
66
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 1878г. София е кално село с 12/дванадесет /хиляди дървени шопи. Откъде се взеха тези "аристократи в София,бе!?
65
6
 
14
 
! Отговори
Ами преди 5 години
спрете да казвате-провинцията,а останалата част от страната.Издавате комплекс.1878 гСофия е била 18 000
64
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Провинциалистите печелят войната с внушително превъзходство. София е напълно обкръжена и обезоръжена. Предайте се, шопи!
63
4
 
8
 
! Отговори
Джуджи преди 5 години
измислена водеща,шопкиня някаква.Кои правили катастрофите?Т Колев беше от Шумен,П Владимиров е от Габрово.Аи Криско.
62
0
 
29
 
! Отговори
българин преди 5 години
Хайде спрете вече с тази простотия! "Граждани" " Селяни" Много важно кой от къде е! Комунизма отмина! Макар и да е под друга форма сега!-:) Ми така де! Днес.Всеки има право.Да живее.Където си пожелае! Стига само.Да има.Финансовия ресурс за това! И малко ли Софиянци.Се връщат Или заминават.Да живеят в провинцията.След определена възраст? Я място няма вече за тях! Или търсят спокоен живот в провинцията! Та така!Живи и здрави само! Другото минава и заминава! -:)
61
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен53А кой ще ти слугува и ще те храни, защото нищо не произвеждат такива като теб, само чакат наготово и работят някакви измислени професии, от които само те имат полза.
60
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София приемаше хора от провинцията, за да им бъдат слуги, сага да му мислят.
59
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее източна румелия със столица пловдив време е да си върнем границите .стига сме хрантутили софийските нещастници
58
5
 
17
 
! Отговори
хаха преди 5 години
И чужденците с които сме идвали,бързат да се изнесат от София и не я харесват, предпочитат провинцията,провинциалните градове,морето или планината в страната!
57
6
 
20
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До АнонименСофия стана отвратително място за живот, вследствие инвазията на провинциалистите.Безспорен факт. Лечение няма. Падението е неминуемо.Даааа,бе,точно така!Нищо,че въпреки ,че Софиянци крадат средствата предназначени за страната не си оправят града с олющените и грозни сгради,кални,разбити улици и тротоари,натъпканите от презастрояване комплекси,мошениците под път и над път,липсата на паркинги,неустроен,хаотичен,шумен и мръсен град!И чужденците с които сме идвали,бързат да се изнес
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аз съм българче!Тодор Колев беше интелектуалец от особен сорт...иронията му беше тънка и уместна винаги. И по отношение на столичните парвенюта също. Което не значи, че всички софиянци са били такива-масата бяха работещи хора като събратята си от прованса...
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5 "родени на Жълтите павета" :) това по път за болницата ли или Явно си софиянец и щом имаш и приятели от провинцията значи всичко е нормално. И защо "Жълтите" е с главна буква...? Защото и те са от София ли? :) На кой му пука от къде си, хората са го казали по какво се посреща и по какво се изпраща :). А регистрацията трябва да е за всички, както е по закон, ама не се спазва от голяма част.
54
3
 
6
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Sofija vo 30 godini ............ bese...... Pariz na Balkanite.....
53
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простотията атакува масово столицата.