Вечната битка: Софиянци vs. провинциалисти. Рунд – пореден!

250 00 души се е увеличило населението на София за 10 години
Обновена: 11 яну 2019 18:12 | 11 яну 2019 17:15,
85

Войната на кореняк софиянците с гостите на столицата – битка, която никога не може да бъде спечелена, но пък се води редовно на различни фронтове, най-често в Иитернет.

Лагерите се разделят на "Големия град" и "Провинцията", а двата отбора не пропускат възможност да оплюят врага.

Столичаните най-често атакуват по време на празници, когато София (защото са четвърто, пето, десето поколение столичани) опустява, след като провинцията си отиде обратно "на село".

С 250 00 души се е увеличило населението на София за 10 години, а официалната статистика показва, че само за една година хората, дошли в столицата, са 23 000. Данните са нa cлyжбa ГPAO ĸъм MPPБ и oтчитaт caмo гpaждaнитe, ĸoитo ca ce peгиcтpиpaли, чe живeят в cтoлицaтa. Haceлeниeтo нa гpaдa cъc cигypнocт e пoвeчe, тъй ĸaтo имa и тaĸивa, ĸoитo нe ca гo нaпpaвили.

Още по темата

Според водещата на "Фамилно" по Bulgaria ON AIR Деляна Маринова - Джуджи инфраструктурата на София не може да поеме всички хора, идващи в столицата, за да работят.

"На идване към телевизията си направих труда да гледам регистрационните табели на колите - имаше КН, Н, Х и всякакви други. Трафикът в София е безумен, хората от провинцията не са свикнали да карат в толкова натоварен трафик и затова стават и катастрофи", сигурна е тя.

Джуджи е на мнение, че хората, дошли в София, са много повече, отколкото се съобщава в официалните статистики.

Телевизионният водещ Павел Владимиров пък смята, че не всички хора от провинцията са "лош импорт" за София. Той мисли, че голяма част от тях обогатяват столицата и създават семейства.

"Да се правят генерални заключения не бива. В същото време има много софиянци, които пък отиват да работят в Пловдив. Има и хора, които си остават в собствените градове", категоричен е Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простака си е *** и със софийска регистрация. Споко пак не взимате пари - бягайте да миете чиний по европата защото само това можете и престанете да ми тровите града със старите си таратайки.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 0Българина е такъв по природа,може да те напсува,наплюе,обиди,да си изкара яда,но му минава и много рядко ще прояви истинско насилие,по принцип народа като цяло е кротък,иначе досега да са остреляли бандити,мошеници и крадци като едното нищо!
50
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нищо против провинциалистите ако се държаха по цивилизовано. Имам приятели от провинцията които се държат достойно. Но повечето са от тези които може да ги изкараш от селото, но селото неможе да го изкараш от тях. Точно те са проблема. Хвърлят от балконите каквото се сетят защото ги мързи да отидат с торбичката до кофата със смет. Паркират като първобитни. Карат така като че ли са сами на пътя. Е как да ги уважаваш такива. Пето поколение съм в София такова чудо не бях виждал.
49
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София стана отвратително място за живот, вследствие инвазията на провинциалистите.Безспорен факт. Лечение няма. Падението е неминуемо.
48
9
 
15
 
! Отговори
8866 преди 5 години
Софиянци се мислят за Виенчани, счупено им е огледалото, но фантазията бачка. Толкова са надути че когато едва напуснат оговнения си и отровен град, отказват да видят че 100% от топ10 градове вече са по добри по много параграфи от София. Не говоря за заплати и т.н разни неща последствия от това че е София. София не става за живеене вече. За това са виновни Софиянци и липсата им на настояване да се промени нещо. Не се оправдавайте с каквото и да е. Чак наскоро почнахте. Големи гадни неглежета
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кирил и МетодийИма и млЕко,хлЕб и много други диалектни думи и изрази в Софийско,но диалектите им не ни пречат,а простотията!Прав е този по-долу,че още от Бай Тошово време чокундурите от София са все с превилегии,а на каква основа се считат за по-добри от останалите не е много ясно.Всичките ни герои и забележителни личности са все от провинцията 99,99%.
46
4
 
17
 
! Отговори
българина преди 5 години
метрото в софия се построи с 80 процента от националната програма транспорт ! сиреч откраднаха от провинцията и така е с всички пари на държавата. нап кара всички големи да се пререгистрират в софия за да може данък печашба данък мсп инт.н да се плащат на столична голяма община! крайно време е столицата да се децентрализира тотално както е в холандия швейцария австрия германия.... иначе ще сменим с търново или ловеч!
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки срещу всеки. Разделяй и владей!Мразим се, но не е достатъчно. Трябва непременно да се изтрепем! Сладка моя капиталистическа изстрадана действителност!
44
1
 
13
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 5 години
Тест(ис) за кореняк шоп: кое е правилно-а)тази събота ще колим прасето; б) тази събота ще колиме прасето... хахахаха
43
6
 
19
 
! Отговори
Аз съм българче! преди 5 години
Те така наречените "софиянци" са глезльовците от татово време - в София да има всичко, ЦУМ, Кореком гоуем, "нащо си е наше" - другите да чакат за жителство, че да се не пречкат ами да си стоят на село...Всеки "софиянец" се имаше за аристократ с "положение"-тоест "връзки" - я по министерства, я по "Търговия на едро"-и наследниците им и те така.За София се изсипваше най-доброто, а за другите-ако остане.Неслучайно Тодор Колев иронизираше: "София, братче, е центъра на планетата...:))"
42
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе *** ьо,да не мислиш,че хората от красивите спокойни и чисти градове са умрели за сивата и неподредена София?Просто НЯМА РАБОТА в провинцията и хорат бягат в чужбина или София,а няма работа,защото всичко е концентрирано в София и средствата също вървят към София и се концентрират в София,дори ако търсиш лекар-специалист или по-специални изследвания пак трябва да пътуваш към София,по чиновнически и други проблеми отново хората са принудени да пътуват в София,за образование,за визи също и т.н
41
5
 
20
 
! Отговори
българина преди 5 години
софия доказано уби България, за 30 г софия натрастна а провинцията намаля с три милиона!!! следващата национална трагедия ще бъде части от България да се присъединят към всеки един от шестте съседни държави! във всяка една от тях пътищата по хубави а пенсиите и доходите по високи! софия да си остане град държава докато сърбия не ги прибере. решението е децентрализация ведна на администрация ,данъци и местни задължителни вотове.в германия 55 проц от всички данъци влизат в общината, а не 5 като
40
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мога да отговоря съвсем накратко - знаете ли къде се намира "Изпълнителна агенция Морска администрация"? - В София!!! Защото София се намирана морето ли? И очаквате да има някаква работа в провинцията!
39
3
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Ahahahahahaaaaaa......... 250000 seljani vo Sofija ... Bravo bravo..... zato ste najsiromasi vo EU I NAJKRADLIVI
38
6
 
14
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Хаха, рунд пореден... На джуджи да и прекарат една регистрационна табела като дебитна карта през цепката на дебелия гззссс и да спре да брои. Хората ходят в София, щото няма къде другаде да си свършат работа, щото има свръх концентрация на администрация там. Това е поради тотална липса на мисъл от управляващите ни от началото на прехода до сега. А и ако т.нар. провинциалисти утре си тръгнат, столичаните ще умрат от глад за няколко дни.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И т.н. "столичани" и "от "провинцията" са от пре... губещата страна.Щото българия се "управлява" като бананова република - всичко се концентрира на едно място - в софия. И администрация и министерства и служби - МВР, Митници, Морска администрация и бизнесите там, и медиите и културата, абе всичко.Е, какво очаквате да стане. За останалите, дето искат да се доредят до нормален живот има 2 пътя - или и те отиват там или емигрират. Избирайте.
36
1
 
14
 
! Отговори
СО преди 5 години
Букви на колата СО - Софиянец Отскоро или Селянин Отдавна?
35
2
 
17
 
! Отговори
Цялата преди 5 години
държавна администрация, парламента и разни дирекции и комисии трябва да се махнат от София. Така хем града ще стане по-хигиеничен, хем ще има добре платена работа за хората от провинцията.
34
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво само го дъвчете това София ,провинция ,всяка трета статия за великата София и нищожната провинция. Едни имена софийски- Враждебна, Овча купел ,Ливади ,ПоляниЗа чудо и приказ, но с гордост изречени.Смешници
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
The Жужи от кое софийско село е?