Войводиново – гореща точка. Протестът не секва! А сега накъде?

Очаква се днес в селото да шестват и военнослужещи
Обновена: 11 яну 2019 14:05 | 11 яну 2019 12:30,
208

Конфликтът в ромската махала във Войводиново се задълбочава, а събарянето на къщи продължава. Днес се очаква освен жители, на протест да излязат и военнослужещи.

Причината за всичко това е случая с пребития в пловдивското село 33-годишен командос. Мъжът беше нападнат от двама роми, а това породи напрежение в селото, където бяха изпратени жандармеристи и полиция.

Започна събаряне на незаконните постройки на жителите на ромската махала по настояване на местните. Освен това, хората настояват и за тежки присъди за двамата братя, нападнали командоса.

Още по темата

Днес се очаква и военнослужещи да излязат на протест в подкрепа на своя колега. Междувременно пък ромски организации заявиха, че хората от етноса от цяла Европа са готови да защитят ромите от махалата във Войводиново.

"Световната ромска организация e готова да подкрепи ромите в България заради случилото се в пловдивското село. Не може един министър на отбраната да говори по начин, който създава напрежение сред отделни етнически групи в страната. Вдигна се твърде много шум заради един битов скандал", коментира пред Bulgaria ON AIR комисарят на ромите в България и вицепрезидент на Световната ромска организация Петко Тончев.

Председателят на БНС-НД Боян Расате пък отбеляза, че Красимир Каракачанов дълго време е сменял политическите полюси и затова е напълно безразличен към думите му.

"Какво казва той или негоподобните няма никакво значение. Факт е обаче, че в България се върви активно към гражданска война. Ако днес това се размине във Войводиново, един ден в някое друго населено място ще се стигне до етнически конфликт. Това е видно за всички", отсече той.

И допълни, че това се дължи на невъзможността на българите и ромите да живеят съвместно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бе-се-***-то подмолно яхна военните!
145
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не се премахне Партийната система и се премине към Пряко управление,от страна на гражданите по места,с основна изборна единица Общината,нищо и никога няма да се реши и държавата и народът ще изчезнат!!!Всичко останало е следствие от господството в управлението на държавата,на този тумор,Партийната система!!!А ние може да си блеем по форумите,до "четвърто,пето и незнам кое си пришествие,все едно,че пърдим в безвъдушно пространство!
144
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калъчката- другото е прах в очите!
143
1
 
7
 
! Отговори
КАК НАКЪДЕ БЕ преди 5 години
У ВСЯКА МААЛА У ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ТУРИ ПАМЕТНИК НА ЧОЧООЛУ И ТАНК Т-55 и РАЙОННИТЕ КМЕТОВЕ ДА ИЗНЕСЪТ БЕСЕДИ НА ЕЛЕКТОРАТА ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ НЕСПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ ИЛИ НЕКАДЪРНИТЕ УПРАВНИЦИ ДА ОТИДАТ НА УРОЦИ ПРИ АРЛИН АНТОНОВ ; ТО Е ПРОСТА РАБОТА АМА НЕ Е ЗА ПРОСТИ ХОРА
142
0
 
6
 
! Отговори
До 156 преди 5 години
До РАША НАШАКолко роми има бити опт българи? Колко българи има бити от роми?Колко роми има убити от българи? Колко българи има убити от роми?
141
2
 
5
 
! Отговори
РАША НАША преди 5 години
край сухото гори и мокрото.защо когато бият роми не става такава врява и никои не обръща внимание но ако роми бият българин и всички българи се тичат за защита това се случва само по селата но не и градовете.ако решат от градовете да помагат на селата помислете си че гражданска воина е започнала и ще се признае за етническа.аз съм българин не ги защитавам.само си помислих какво ще стане в моята страна
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Расате е част от проблема! Той, както и другите политици и бизнесмени се възползват от ромите, а ги нападат публично.Не може да се поставя на изпитание етническият мир за сметка на някакъв си рейтинг и някакви си избори!Тези гламави и безотговорни хора искат вече кръв. Но кръвта, ще е нашата!
139
0
 
11
 
! Отговори
аааааааааааааааааааа преди 5 години
Не знам какво чака президент правителство министър председател-убита журналистка от ром убито момиче в Търново от ром В мойто село ром да вземе и беше убил бабата и я поставил в скрин покрита с дрехи.-през зимата 2 месеца я търсиха Гърмен Войводиново Но ние сме търпели 500 години ще търпим още 1000 -обаче лошото е че след 50 години българите ще се броят на пръсти
138
18
 
5
 
! Отговори
Цветан преди 5 години
Няма нито един коментар да посочва, че прогонването на семейства от домовете им и събарянето на къщи през зимата е варварство. Кой нареди това? Ако сме народ трябва да се противопоставим на това издевателство.
137
2
 
5
 
! Отговори
фес преди 5 години
До турчин лъжец!
136
1
 
13
 
! Отговори
читател преди 5 години
Случаи като този на пътя - десетки, ще припомня онзи когато 3-4 охранители с бухалки пребиха мъж пред жена му, или преди няколко дни, когато двама излизат от колата, в Дианабад, и се нахвърлят на 1 пешеходец, но той пък ги надупчил с ножчето си, едвам ги зашиха в болницата, или пък когато елитни студенти, също с ритници умъртвиха в Дървеница, пред дискотеката друг младеж. Проблемите с джипситата са ясни отдавна, но не виждам в случая нищо по-различно от другите. Някой помпа безредици.
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Debelite srestu slabite....vai, vai....petko ot liaskovec kak e , dobre li e, hubavo li mu e v allinclusiva na toplichko parno otoplenie i roomservice ?
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Hahaha....iskal programa za nezakonni stroeji .....ave shkembe, imam usestaneto, che malko boi sa vi metnali unoshite bledni ot guzel maalata.....
133
9
 
15
 
! Отговори
До Турчин преди 5 години
Накъдето и да отива, вас, чужденците не ви интересува. Стой си в анадола, гледай си фереджетата и джамиите, не желаем анадолостанци са но се месят и дават акъл.
132
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо трябваше да им сабарят къщите на всички роми. Престъпника трябва да се накаже а който не прави золуми да се поощри. Вместо това тенденциозно групово наказание по етнически принцип.
131
3
 
22
 
! Отговори
Васко Петров преди 5 години
До гг - Прав си! Нито Расате, нито който и да е друг може да разреши проблема! В настоящата ситуация проблемът може да се разреши само от шмайзера!
130
0
 
12
 
! Отговори
гг преди 5 години
Расате пък и които и да е не може да реши тези проблеми .Проблем от такъв калибър , се решава само на много високо ниво (Парламент)- следван много стриктно от всички институции надолу по-веригата. До този проблем се е стигнало :1-Институция няма . Няма и по-горна която да я контролира . Няма и по-по-горна която да контролира и нея : Заключение институциите в България функционират на много нисък процент КПД(коеф. на полезно действие)
129
0
 
22
 
! Отговори
ff преди 5 години
Не го знам тоя Расате какъв е , но много точно и ясно изтъкна проблемите . Проблема е много голям и ако държавата в лицето на Всички институции и Парламент не направят общ национален плам за справяне с този проблем , рано или късно , ще се стигне до Гражданска война . И това ще тежи на съвестта на всички 240 лилипута.Хора , Протест значи ИСКАМ - отиваме пред парламента и ИСКАМЕ 240 лилипута, да направят обща програма с много детайлни точи каде , кога и как , ще се случат нещата.
128
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес се очаква и военнослужещи да излязат на протест в подкрепа на своя колега.--------Малиии.... щом и спец отряда яде бой от 17 и 21 годишни ромчета, пита се кой от тях трябва да служи в този спец отряд???
127
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
правителството какво пак нищо смята да направи по въпроса