Войводиново – гореща точка. Протестът не секва! А сега накъде?

Очаква се днес в селото да шестват и военнослужещи
Обновена: 11 яну 2019 14:05 | 11 яну 2019 12:30,
208

Конфликтът в ромската махала във Войводиново се задълбочава, а събарянето на къщи продължава. Днес се очаква освен жители, на протест да излязат и военнослужещи.

Причината за всичко това е случая с пребития в пловдивското село 33-годишен командос. Мъжът беше нападнат от двама роми, а това породи напрежение в селото, където бяха изпратени жандармеристи и полиция.

Започна събаряне на незаконните постройки на жителите на ромската махала по настояване на местните. Освен това, хората настояват и за тежки присъди за двамата братя, нападнали командоса.

Още по темата

Днес се очаква и военнослужещи да излязат на протест в подкрепа на своя колега. Междувременно пък ромски организации заявиха, че хората от етноса от цяла Европа са готови да защитят ромите от махалата във Войводиново.

"Световната ромска организация e готова да подкрепи ромите в България заради случилото се в пловдивското село. Не може един министър на отбраната да говори по начин, който създава напрежение сред отделни етнически групи в страната. Вдигна се твърде много шум заради един битов скандал", коментира пред Bulgaria ON AIR комисарят на ромите в България и вицепрезидент на Световната ромска организация Петко Тончев.

Председателят на БНС-НД Боян Расате пък отбеляза, че Красимир Каракачанов дълго време е сменял политическите полюси и затова е напълно безразличен към думите му.

"Какво казва той или негоподобните няма никакво значение. Факт е обаче, че в България се върви активно към гражданска война. Ако днес това се размине във Войводиново, един ден в някое друго населено място ще се стигне до етнически конфликт. Това е видно за всички", отсече той.

И допълни, че това се дължи на невъзможността на българите и ромите да живеят съвместно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименКакво значи за нищо не стават? Всеки се е наел да върши някаква работа. Ти като ставаш замени тези които според теб не стават!
105
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя дори историята си не познава,а уж бил патриот,Дунавска България съществува от около 1400 години на Балканския полуостров,а не от 5000 години,***!няма да ни сменяш идендитета,фашист такъв!И без да работите със самите роми заедно,няма как да има благоденствие,тиганина ти казва правилно - "Защо не осъдите престъпниците и родителите на децата,които раждат деца!",с две думи полицаите,прокуратурата,съда не си вършат работата,затова има висока престъпност,а няма наказани!Колко крадеца осъ
104
0
 
20
 
! Отговори
Ихааа преди 5 години
Как се трие, идея си нямате :)
103
4
 
20
 
! Отговори
Свиреп преди 5 години
Гражданската война е неизбежна. Колкото по скоро - толкова по малко кръв ще има. Критичната точка е близо. Разбира се, че ще има "косвени жертви". Неизбежно е. Ще са пренебрежимо малко. Образовани и интегрирани *** не живеят в гетата. Вписани са сред българите.
102
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Наричаш български войник "селски Рамбо"? А ти, градски *** ли си?И дали ще ми счупят главата не е сигурно, защото няма да се обърна с гръб!Ти, като си отворен, защо не отидеш да служиш в армията? Български войници няма, има наемници, хора от най-ниския слой не обществото които за нищо друго не стават и се цанят за пари да убиват. А ти какво правиш и какво ще направиш не ме интересува и не е моя работа, прави каквото искаш.
101
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименНаричаш български войник "селски Рамбо"? А ти, градски *** ли си?И дали ще ми счупят главата не е сигурно, защото няма да се обърна с гръб!Ти, като си отворен, защо не отидеш да служиш в армията?
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Православен ромOpen borders...
99
6
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 5 години
Спират парите за Полша,Чехия ,Унгария Ромъния и България през 2020 гидина.А се очакват нови политически лица.Анете Казбургер на Германия Доминг Раб на Англия може Лю Пен Франция.А те не обичат Б.Б а за немците полужениети е безнадежно.И това е добър вариянт да запязят власта ГЕРП а БСП не са алтернатива те са бунището.
98
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКогато псуваш роми е битов скандал, когато ромите те набият прераства в етнически. Ако ти ги набиеш си остава битов. Това е разликата А той защо е псувал? Дали ако не беше псувал, щяха да го набият?
97
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Никой не иска гражданска война, но изнасилената и убита журналистка в Русе и тя ли се е правила на Рамбо?А в САЩ защо бият цветнокожите. Убитата журналистка е друг случай. А ти ако искаш, върви да се репчиш и на теб да ти счупят главата като на селcкия Рамбо.
96
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато псуваш роми е битов скандал, когато ромите те набият прераства в етнически. Ако ти ги набиеш си остава битов. Това е разликата
95
3
 
28
 
! Отговори
Православен ром преди 5 години
Не е ли редно вече да се отворят границите и който "Ром" се чувства повече Турчин или повече Индиец, да си заминава за родината, .Аз се чувствам българин
94
2
 
27
 
! Отговори
Сатира преди 5 години
Коментарите на Каракачанов бяха и даже казано прекалено меки...Не е ли редно вече да се отворят границите и който "Ром" се чувства повече Турчин или повече Индиец, да си заминава за родината, там са много толерантни и ще ги приемат със отворени ръце !
93
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 103Прав си само, че е провокация за извънредно положение.Причината е точно защото това е последния шанс на БСП да ограби България преди да приемем еврото, защото после отиват на бунището.И никакви пари няма да бъдат спрени другарю.Просто ще започне нов програмен период.
92
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако командоса ги беше пребил сега от БХК щяха да оквичат медиите !
91
3
 
23
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименНикой не иска гражданска война, но изнасилената и убита журналистка в Русе и тя ли се е правила на Рамбо? Може би и тогава беше битов инцидент? Или, когато напъне яйцето от зад тогава ще мислим?
90
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тива е привокация за извънренно положение.Защото през лятото 1евро като струва 5-6лева след края на валутния борт.Така властимащите ще могат да си запазят властта а част от България може да бъде отнета от Турция.След година спират парите от ЕС.
89
7
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ние българите сме по нисши от европейците и американците и им слугуваме и се съобразяваме и ги слушаме какво ни кажат изпълнаваме. Същото е и с ромите, и те са по нисши от нас и трябва да се съобразяват с нас и да ни слугуват.
88
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевВасилев, жал ми е за теб! Трябва да ти се помогне в някоя психиатрия!
87
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това че крадат и раждат на 12 години си има съд и закони. Ако не се прилагат, да се протестира пред полицията и съдилищата. Аз не искам сега гражданска война заради някакъв селcки Рамбо който се с репчел и си и получил заслуженото.