Войводиново – гореща точка. Протестът не секва! А сега накъде?

Очаква се днес в селото да шестват и военнослужещи
Обновена: 11 яну 2019 14:05 | 11 яну 2019 12:30, Джесика Вълчева
208

11453 гледания   |  Още видео

Конфликтът в ромската махала във Войводиново се задълбочава, а събарянето на къщи продължава. Днес се очаква освен жители, на протест да излязат и военнослужещи.

Причината за всичко това е случая с пребития в пловдивското село 33-годишен командос. Мъжът беше нападнат от двама роми, а това породи напрежение в селото, където бяха изпратени жандармеристи и полиция.

Започна събаряне на незаконните постройки на жителите на ромската махала по настояване на местните. Освен това, хората настояват и за тежки присъди за двамата братя, нападнали командоса.

Още по темата

Днес се очаква и военнослужещи да излязат на протест в подкрепа на своя колега. Междувременно пък ромски организации заявиха, че хората от етноса от цяла Европа са готови да защитят ромите от махалата във Войводиново.

"Световната ромска организация e готова да подкрепи ромите в България заради случилото се в пловдивското село. Не може един министър на отбраната да говори по начин, който създава напрежение сред отделни етнически групи в страната. Вдигна се твърде много шум заради един битов скандал", коментира пред Bulgaria ON AIR комисарят на ромите в България и вицепрезидент на Световната ромска организация Петко Тончев.

Председателят на БНС-НД Боян Расате пък отбеляза, че Красимир Каракачанов дълго време е сменял политическите полюси и затова е напълно безразличен към думите му.

"Какво казва той или негоподобните няма никакво значение. Факт е обаче, че в България се върви активно към гражданска война. Ако днес това се размине във Войводиново, един ден в някое друго населено място ще се стигне до етнически конфликт. Това е видно за всички", отсече той.

И допълни, че това се дължи на невъзможността на българите и ромите да живеят съвместно.


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този Расате лъже като етносинин. При бай Тоше не е имало проблеми с етносите, не че всичко беше наред, но нещата се регулираха, развиваха се, тогава имаша повече привилегии от сега, много от тях се изучиха и станаха известни, другите работеха, а който не работеше го съветваха нощем в районното народната милиция, че е по-изгодно да работи, до съд почти не се стигаше, съветите на народната милиция бяха убедителни.
95
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Расате като преби един човек, защо тогава не протестирахте срещу българската фашистка престъпност?
94
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"И допълни, че това се дължи на невъзможността на българите и ромите да живеят съвместно"

С това съм съгласен! Никога няма да могат да живеят заедно! На получовека му трябва желязна ръка а не диалог! Научно доказано е че те са генетично тъпи и с лимитиран мозък! Първобитни и не развили се от векове! Няма оправия с такава напаст! Държаха ги в страх при соца и бяха по ниски от тревата. *** политици обаче решиха да ги интегрират. 30 год след това, резултатите са на лице!
93
1
 
31
 
! Отговори
Турчин преди 3 месеца
Не знам накъде отива България. На работното място вече почти всички са ненормални, пияни или надрусани. Навън на улицата намръщеняци пълно. Всеки се яде с другия. Ако някой се подиграва с другите и го смятат за нормално. Избиването на комплекси е като епидемия.
Тези от маалата са просто някакъв ужас, пълно сред тях с гейове. Самата среда в една маала е ужасна. Само като мине човек през една от маалите и му става лошо, а тези живеят там...
Нормалните много отдавна започнаха да бягат.
92
3
 
14
 
! Отговори
ООБ преди 3 месеца
Да идват та да се почва ,то се видяло че трябва решаваме тоя проблем.
91
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако беше в щатите тези двамата щяха да са трупове. И на военният нямаше да му направят нищо, само щяха да го пратят на психолог за няколко сеанса за да свали преживеният стрес.
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"коментарите" на Василев ЯСНО ПОКАЗВАТ какво е "нивото" на тази медийна група
89
8
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Много ли са го били нашето момче???
А на немците също не им беше добре, бежанците бъркаха под бикините на немкините!!!
И те протестираха справедливо!!!
Протестирайте!!!
Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!
Агент Кимбърли Хаус!ЦРУ!!!
88
6
 
24
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
Какви между етнически конфликти. От кога българите са етност в държавата България? Българин е националнот-от нация,а не етнос. Трябва гордо да пазим принадлежността си, защото сме народ, а не племе. Бог да пази България
87
7
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Велики и всемогъщи са анголасконските корпорации и банки!
България е окупирана страна, българския народ е робски народ!
Агент Монти Невил!ЦРУ!!!
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Исках да ходя в армията --ама не ,бил съм крими и не може --ма поне не ме беше страх от ц...те ... сега вземат някави младежи дето един път не са се сбили и направили един золум с две думи на мама момченцето златно и разни дебели момиченца дъщери на бивши военни --живял съм срещу това поделение та ги знам.. на всякъде в света спец -частите са главорези не си поплюват и къде минат брада не расте ..тука трябвало да са светци.
85
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Орландовци

"До 65. В квартала живеем под постоянен страх"

Ми нали сте юнаци бе, лъвове такова, 1300 години, Аспарух такова, кирилица, компютъро такова, командоси правите забележки, защо живеете в страх?
84
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
щом един човешки живот е битов скандал, ромее дебел!, ако теб те обезобразят зад теб ще застане цялата рома от Индия до Пакистан. Вие не сте желани тук, вървете си
83
0
 
0
 
! Отговори
78 преди 3 месеца
Май не разбра защо съм го написал.
82
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Набили са го, защото се е репчил, затова са го набили.
81
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А банкянския плъх къде е!Сега сигурно доволно потрива ръце и налива гориво в огъня!
80
5
 
20
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Въпрос на време е да остареете и да станете немощни, ще гледате как ромите влизат и ви ограбват покъщнината, а накрая ще изядете и един бой, ако знаете много!!!
Агент Алвин Бонър!ЦРУ!!!
79
6
 
16
 
! Отговори
Турчин преди 3 месеца
Набили са го, защото човекът ги е смятал за хора и е внимавал с тях.
Ако му бяха други нагласите на военният.. Освен това и законите в България са такива,че не предпазват военни и полиция, което е абсурдно.
Забелязал съм, че българите се отнасят с внимание към тези от маалата и с презрение и открита омраза към българските турци (към тези от Турция са внимателни).
Едно отношение насадено още от времето на комунизма и Т. Ж.
За жалост явно няма да се върнат онези добри Българи от преди 9.09.1944 г.
78
21
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Командосът е бил пиян, шофирал е неадекватен, и е псувал ромите!!!
Изял е един справедлив бой!!!
Българският политически и бизнес елит да върне младите българи в България, след като направи крадливата приватизация и не може да се пребори конкурентно с мултинационалните корпорации,банки и монополи!!!
Агент Дарси Кейтър!ЦРУ!!!
77
0
 
1
 
! Отговори
Ердоган спи спокойно преди 3 месеца
Малко се сепваше в сън....