Войводиново – гореща точка. Протестът не секва! А сега накъде?

Очаква се днес в селото да шестват и военнослужещи
Обновена: 11 яну 2019 14:05 | 11 яну 2019 12:30,
208

Конфликтът в ромската махала във Войводиново се задълбочава, а събарянето на къщи продължава. Днес се очаква освен жители, на протест да излязат и военнослужещи.

Причината за всичко това е случая с пребития в пловдивското село 33-годишен командос. Мъжът беше нападнат от двама роми, а това породи напрежение в селото, където бяха изпратени жандармеристи и полиция.

Започна събаряне на незаконните постройки на жителите на ромската махала по настояване на местните. Освен това, хората настояват и за тежки присъди за двамата братя, нападнали командоса.

Още по темата

Днес се очаква и военнослужещи да излязат на протест в подкрепа на своя колега. Междувременно пък ромски организации заявиха, че хората от етноса от цяла Европа са готови да защитят ромите от махалата във Войводиново.

"Световната ромска организация e готова да подкрепи ромите в България заради случилото се в пловдивското село. Не може един министър на отбраната да говори по начин, който създава напрежение сред отделни етнически групи в страната. Вдигна се твърде много шум заради един битов скандал", коментира пред Bulgaria ON AIR комисарят на ромите в България и вицепрезидент на Световната ромска организация Петко Тончев.

Председателят на БНС-НД Боян Расате пък отбеляза, че Красимир Каракачанов дълго време е сменял политическите полюси и затова е напълно безразличен към думите му.

"Какво казва той или негоподобните няма никакво значение. Факт е обаче, че в България се върви активно към гражданска война. Ако днес това се размине във Войводиново, един ден в някое друго населено място ще се стигне до етнически конфликт. Това е видно за всички", отсече той.

И допълни, че това се дължи на невъзможността на българите и ромите да живеят съвместно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къщата ми я разбиха и окрадоха знам ,че са *** виждал съм *** да излизат от други необитаеми къщи и да влачат каквото могат и винаги съм си викал еий до къде докараха народа... а не съм минирал двора някое лапе да се разхвърчи..то се иска и малко акъл, айде сега дивашки призиви шествия и аз могоа да се правя на голям расист и да гледам към евро-парламента па вие тука си крещете и след това...ако сте едни риби с бастуни ще ви ловят.
25
3
 
47
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Призовавам българите, турците, арменците, британците, руснаците и всички живеещи в България към тотална непоносимост към всякакъв род цигaния !Да направим заедно кошмар живота на тези, които не искат да живеят по нашите правила !Тези роми, които заживеят като нормалните нека останат. За останалите място няма в България !
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко пари милиони са отпуснати през годините за интеграция на ро.мите? Разследвано ли е къде са отишли парите? По предназначение ли са разходвани?Всички вият- С моите пари хранят ро.мите! А дали с нашите пари? Така ни се внушава. Хранят ги с пари от ЕС, за които се мълчи от години. Защо крият, че ро.мите се издържат с пари от ЕС, а не от нашите данъци?!
23
0
 
39
 
! Отговори
Джугашвили преди 5 години
Трябва да се разследват ромските организации.Колко пари присвоиха шефовете на тези организации за интеграция на ромите, а ефект нулев.Къде са резултатите, къде са парите?
22
2
 
17
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Шума го вдигна търбуха с цел да по събере малко гласове за изборите и да за мъгли случая с парите за паспорти.Преди години някакви понички биха едно момче,което почина,после се оказа,че то ги било и получило инфаркти. Случаи разни да спрем тази тема защото всички сме виновни.Ако имаше държавна власт,която мисли за народа,а не как да краде и бъде преизбран такива случаи щяха да са рядкост и от битов характер.
21
1
 
19
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Мирът е по-ценен от всяка война!За съжаление зам. премиер взе несъразмерни мерки, и битов проблем стана държавен!Сериозния анализ на причините за това положение би довел до сериозни и адекватни мерки. Но такова дългосрочно мислене в политици еднодневки няма! Дано народа е по-мъдър от тези които го насъскват и въвличат във война, защото именно те утре когато започне ще се скрият като мишоци и ще гледат сеир.
20
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека не забравяме ,че по този начин да обвиняваш всички е изключително лесно да мотивираш и останалите ц....ни в умраза към всички българи-- сега сте се събрали една тълпа ревете крещите плашите и хора и деца ,а после няма да има мир..мира трябва да се пази ,няма нужда от тази злоба--утре ще пострадат други невинни хора,първосигналните чувства не са добър съветник защото могат да се случат къде по-лоши неща от един скандал завършил със бои при които потърпевш е бил военен-- ето човека се оправя
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Eee goliama rabota stanal.....voivodinci se sbili malko....ami sofianci nali i te seki den malko se sbili ....tuk tam po diskotekite nostem chat pat denem ....bulgarite i te sa biat....volen sa bili........skachat daje na klichko i drugia s poiasa....amaaaa....
18
0
 
32
 
! Отговори
Некой си преди 5 години
Е що го пишете Петко Тончев, а не Петко Асенов, както си го знаем във Видинско? Само ходи по кметове и изнудва за пари и само иска, иска и иска и само пари, пари и некой друг проект между другото. Аман!!!
17
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ромският терор по селата, а убитите и изнасилени български баби, а ограбените къщи и дворове?! Световната ромска организация защо мълчи???? И дали това се знае от световната общественост или за да не клатим "стабилността" се крие от нашите власти?
16
1
 
59
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Taka e г-н брикет Тончев.Правилно сте забелязал.За това не бива да се вдига шум ако се гътнат на всичките 200 000 незаконните постройки на тая земя.Нали,не бива да има етническо напрежение, в едно просто спазване на закона? :)
15
1
 
44
 
! Отговори
сер преди 5 години
Във всички села и градове трябва да почнат да събарят наред гетата и незаконните къщи!!!
14
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Вдигна се твърде много шум заради един битов скандал", коментира пред Bulgaria ON AIR комисарят на ромите в България и вицепрезидент на Световната ромска организация Петко Тончев."Тоест ако го пребия тоя, няма да се вдигне много шум?
13
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конфликта се подстрекава и е добре дошъл за някой -- за Б-я това е зле. Да сбиване е имало --има и съд имало е камери ,който трябва да бъде съден--но и тези който подстрекават постоянно да се вдигнат всички българи срещу всички роми ,та протести на военни та чудо ,какво ще правят ще ходят на групи да ги гонят ли ,в резервати ли ще ги вкарват--по този път по който ги водят тези протестиращи няма да т.ги изкара на добро --държавата да се намеси и да разпръсне тези събрания в които има......елеме
12
1
 
28
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Тоя ,дебелия, и той при двете *** в кауша !!!
11
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им се отнемат българските лични карти и гражданство!!! Нека след това да отиват при защитниците си, където искат по света и ромските им НПО - та да поемат отговорността за тях!
10
2
 
42
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Изходът е един - всички роми с еднопосочни билети за Германия и Франция. Там Меркел и Макарон да им берат грижата. Западът ги размножи, а сега ние да страдаме от това.Няма да стане !
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е обикновен човек ,ще има проверки за осигуряване за данък ......А сега накъде ?? Нали закона е за всички
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аахаха, откъде го изкопахте тоя император на Свещената миризлива империя )))
7
2
 
40
 
! Отговори
Джугашвили преди 5 години
Ромите най-напред да се цивилизоват.После да търсят това и онова.