Войводиново ври и кипи: Около 500 души протестират

Военнослужещи, ловци и още...
Обновена: 11 яну 2019 19:37 | 11 яну 2019 19:15, Петя Славова
301

Снимка: БТА

За пети ден обстановката във Войводиново е нажежена, след нападението на военнослужещ от двамата братя Пакетови. Различното днес е, че шествието е най-многобройно, тъй като се включиха и командоси в подкрепа на пребития военен.

Протестният митинг бе оглавен от бившия командир на 61-ва Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков. На него присъстват колегите на пребития командос, както и фенове на футболния "Ботев" (Пловдив), предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

В слово пред събралото се множество ген. Шивиков обяви, че ако законите не се спазват, в скоро време протестиращите може да се съберат пред Народното събрание.

На мирния протест присъстват и ловци, които изказаха своята съпричастност към пострадалия и се обявиха за спазване на законите в България. Те настояха, че у нас има гражданско общество.

А в началото на протестния митинг двама свещеници отслужиха молитва за България. Част от ромите от Войводиново остават да живеят в селото, но са определяни като примерни и ходещи на работа.

В същото време продължава събарянето на поредните постройки. За по-масивните тухлени постройки се изчаква 14-дневен срок, в който право да обжалват имат собствениците.

Стана ясно и, че роми готвят протест пред сградата на Министерския съвет на 14 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен119 Ужас!Ти доказваш тезата,че ромите живеят идвън закона и нямат намерение да го спазват.Помощите не са заработени пари и социалните имат право по закон,да извършват контрол,дали парите от тях отиват за децата им,по предназначение!Второ,според българските закони,сексът с малолетен е престъпление!Не само,че не спазвате закона,но и във форумите,открито заявяваше,че нямате такова намерение.Това означава,ме държавата трябва най-сетне,да премине към наказателни действи,спешно.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяла тълпа са били. .Защо са задържани тогава само двама? Хайде давайте по-обекгивно. Имало е тълпа, дори и бащата на биячите се е опитвал да спре боя.
35
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помощите им отиват за веселби,за стари коли,за пътувания в западните .За къде отиват помощите не е работа нито на теб нито на мен, така както никой не го интересува и ти за какво си харчиш парите. А това, че 15 годишна получава детски като в същото време майка и получава за нея не виждам с какво противоречи на закона. Има две майки и две деца. Полагат им се детски. Това е. Така е по закон. Като си против има начин- правиш партия, печелиш избори, променяш закона.
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е хубаво през зимата при минусови температури да се рушат жилища и деца да остават без покрив. Нека виновниците да си понесат наказанието но вината да се стоварва върху цяла общност е варварство.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До104,110 Уверявам те,че много роми получават помощи и не отговарят на условията.Защото условията са,да плащат децата си на училище,да не раждат малолетни,да плащат сметките си.Малолетна ромка получава помощи веднъж,за себе си и втори път,за своето дете?!Къде го има това?Помощите им отиват за веселби,за стари коли,за пътувания в западните страни,където крадат,просят и убиват.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пишлегарите" не са били двама. Цяла тълпа са били. Ромите няма да нападнат зрял мъж ако са само двама. Не им стиска.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако допуснем версията с алкохола пияният си носи отговорността за пиянството, а биячите си носят отговорността за побоя. Нали искаме закони важащи за всички. Дай сега защото са го пребили да му опростим нарушението на ЗДП. Ами утре и аз пиян ще блъсна детето ти и ще хвана двама да ме пребият и хоп-невинен съм. Не става така. Всеки трябва да си носи последствията от делата.
30
12
 
2
 
! Отговори
До104 преди 5 години
Милиардите лева помощи едва ли са стигнали до ромите. Повечето потъват в нечии джобове, но не ромски. Ако имаш в предвид социалните помощи, то те са право на всички български граждани отговарящи на критериите им за получаване. Уверявам те, че такива помощи българите получават в пъти повече от ромите.
29
3
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 5 години
Сега е моментът армията от бивши военни да удари крадците които законно крадат народа вече 30 години.
28
6
 
0
 
! Отговори
архимед преди 5 години
До до Ludoto Lencheма ти добре ли си ***. нима тая християнската религия е миролюбива или май трябва да ти опресня паметта . ако не вярваш на мен питай папата какви са ги вършили.друго това българите като сте дошли тук на балканския остров как сте се наместили. с хляб и сол ли са ви посрещнали или с цената на много кръв и убийства завоювахте тези земи. къде са децата на местното население - претопихте ли ги или просто ги избихте. още да питам ли?
27
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачана не само за оставка. За съд е за подстрекаване на етническа омраза. Цацаратурата трябва да се самосезира.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде блееха общинарите, когато тези гета изникваха??? Чии директиви изпъляват съдии и прокурори, когато забавят с години и остават без съд и присъда хиляди престъпници???Защо политиците се готвят старателно за избори вместо да изпълняват поетите ангажименти от предишните избори???
25
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе хората са си устроили що годе някакъв дом. Не обикалят бездомни с катуна. Отиди при него, помогни му, насочи го какви стъпки да предприеме за да си узакони бараката. Прояви някаква макар и куртоазна загриженост. Покажи му, че искаш да му помогнеш, но учените и той трябва да направи някаква крачка към по-добро. Покажи добронамереност. Със сопата не става. Сега къде мислите ще отидат тези прогонените? Изведнъж ще заживеят както вие искате ли? Ами няма да стане, ще става по-лошо.
24
2
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Нищо не "вря и кипя" във Войводиново. Там имаше тържествена заря, строй пред знамето, речи на командира на дивизиона, "ходом марш" и "към спалните, бегом марш". Бойко изпрати Шивика и той "опече протеста". Шивиков, каза, че не трябв ад асе разрушават къщите на римляните, защото и те са хора и да се прекъснат протестите от гражднаите,з а да си свършили институциите работата;))) Хитър ход - протакаш във времето и убиваш спонтанната стихия на гражданското вълнение. Това е вълнение, не протест.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно безхаберна българска политика. Само заради електорален рейтинг настройват близо един милион български граждани срещу държавата и останалите граждани. Лоши времена се очертават.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всяка новина за протестът в с. Войводиново има и багери да събарят къщи :). Хляб и зрелище! В други населени места няма ли такива постройки? Не казвам, че всичко трябва да стане на сред зима, но и през лятото да се въведе закона по махалите (и не само) ще е приемливо.Също ми е интересно откъде пари за багери, камиони... или не'*** проблеми - държавна пара!
21
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадливият генерал Шаяков ли води протеста. И тоя е командос, колкото и пребития...Защо не се публикува видеото от побоя да видим кой крив, кой прав. Взети ли са алкохолни и наркотични проби от командоса и ***. Защо 20 години търпяха незаконните постройки, а сега за 2 дена ги бутат през зимата на минус 15. Абе хубава работа ,ама българска...
20
12
 
3
 
! Отговори
до 84 преди 5 години
по тези земи са живели хора ()далеч по свестни) ппреди да се довлекат БГ-тата... и ще живеят , и след като природата приключи с БГ-тата
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се поддавайте на провокации и от двете страни,за да не стане някоя беля!
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хей фашундериВ момента такава е политиката насякъде,не е само в България,България само изпълнява, такава е модата и в Европа и в Америка и по света,в момента е така,не си изкарвай яда на българите!