Войводиново ври и кипи: Около 500 души протестират

Военнослужещи, ловци и още...
Обновена: 11 яну 2019 19:37 | 11 яну 2019 19:15, Петя Славова
301

Снимка: БТА

За пети ден обстановката във Войводиново е нажежена, след нападението на военнослужещ от двамата братя Пакетови. Различното днес е, че шествието е най-многобройно, тъй като се включиха и командоси в подкрепа на пребития военен.

Протестният митинг бе оглавен от бившия командир на 61-ва Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков. На него присъстват колегите на пребития командос, както и фенове на футболния "Ботев" (Пловдив), предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

В слово пред събралото се множество ген. Шивиков обяви, че ако законите не се спазват, в скоро време протестиращите може да се съберат пред Народното събрание.

На мирния протест присъстват и ловци, които изказаха своята съпричастност към пострадалия и се обявиха за спазване на законите в България. Те настояха, че у нас има гражданско общество.

А в началото на протестния митинг двама свещеници отслужиха молитва за България. Част от ромите от Войводиново остават да живеят в селото, но са определяни като примерни и ходещи на работа.

В същото време продължава събарянето на поредните постройки. За по-масивните тухлени постройки се изчаква 14-дневен срок, в който право да обжалват имат собствениците.

Стана ясно и, че роми готвят протест пред сградата на Министерския съвет на 14 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
23
 
! Отговори
До 81 преди 5 години
Като не сме цивилизовани к'ъф го търсите в България ?Границите са отворени свят широк...
16
2
 
21
 
! Отговори
... преди 5 години
Там не трябва да е протест, а военна зона.
15
33
 
11
 
! Отговори
Ром преди 5 години
Когато преживеете и една стотна от това което преживяваме ние тогава ни плюйте. Пределно ясно е че сме нарочени за врагове на държавата и за всичко сме ви виновни. Не мразя българите, никой не мразя. Нека има разбиарателство и мир. Но няма да търпа някой да ме напада и да се гаври с мен заради произхода ми. Да ме бие, да бие семейството ми. Мир и любов на всички и лека нощ.
14
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Историческите факти са категорични, когато османците (сбирщайн от половин Ориента), са ни завладели,е започнало такова масово чокане на българки, че сме били "променени" за около 2-3 века.Факт!
13
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Възродителния процес си тръгнаха тези, които не чувстваха България за своя родина. Много обаче останаха и още си живеят тук, с тях проблеми нямаме. Между другото форумът страшно се развоня, лека нощ!
12
20
 
7
 
! Отговори
А? преди 5 години
Тези които се биете в гърдите, че сте българи помислете кое обичате повече България или Семейството си. Защото ако отговорът ви е България вие не сте добре.
11
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поредната БГ простотия - понеже не стават за нищо , избиват комплекси с расизъм .
10
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ гледа гоненето на деца посред зима и расистките изстъпления !
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще бъдат съборени незаконните постройки в София и Пловдив?
8
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aз не мисля, че има някой българин да не го е срам, че е българин.Няма как да не те е срам, че си един от такъв загубен народ.И най-много ги е срам, точно тези, дето най много се бият в гърдите и реват буууулгааааарррр, буууулгаааааррррр,колкото и да го крият.
7
4
 
19
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Чета коментарите тук. После гледам коментарите по други сайтове. Някои коментари са копи пейст. Написани са и се разпространяват с някаква цел.
6
2
 
7
 
! Отговори
До 55 преди 5 години
Бегай навън тогава и да те няма. Не си интересен на никого.
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Тъкмо пРезидента призова всички, по презумция - и армията, "протестите да не спират"- само че не срещу папуасите, а срещу правителството; явно хората не са вникнали достатъчно в дълбините на грипеновата мисъл.
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БХК е организатор на ромския протест, по други сайтове го пише. Но ние нямаме държавник като Орбан, който изгони "Отворено общество" на всемогъщия С.орос от Унгария и хич не се трогна от воплите на джендърите. А БХК са много по-слаба ракия от Отворено общество и лесно могат да бъдат озаптени. Но нашите управници и това не смеят!
3
22
 
5
 
! Отговори
архимед преди 5 години
давайте тези записи от побоя бе ***. нека всички да видят кой е нападателя и кой е отбраняващият се. или и това е класифицирана информация от национална сигурност. ще запалите гражданска война. Какво търсят там военни,командоси. Радев ,Борисов къде сте бе кютюци.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами турчеят се, защото се наливат пари за това от турския Дианет! За да може Ердоган да да намери удобния момент и да им дойде на помощ и край с България!
1
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
алоооо президента какво правят военни на митинга???? ще им бъде ли поета отговорност от някого