Младите на протест: Опесъчиха и осолиха пред общината в Силистра

Младежи протестираха символично срещу заледените улици в града
12 яну 2019 16:25,
20

Снимка: BulFoto

Виж други галерии »
Млади силистренци, членове на неформалната група "Протест Силистра", решиха да "помогнат" на Общината като символично осолиха и опесъчиха градския център пред входа на администрацията, съобщава Bulfoto. 
Още по темата

Актът е поради недостатъчните, според младежите, мерки за справяне със заледяването по улиците. По този начин групата се надява да напомни на общинското ръководство, че има задължения към гражданите си, особено в зимните условия.

Организаторите на инициативата заявиха, че активно работят по решаването и на други проблеми от местен характер.

"Протест Силистра" подкрепя гражданското неподчинение на "жълтите жилетки" във Франция за реално влияние на народа във властта и за "пряка демокрация", споделиха младите силистренци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Идеята е взаимствана от нет-а, да. Солта и пясъка са избрани умишлено, защото в този регион не се използва друго. Защо? Защото не е София... Онези дето само си чешат пръстите по клавиатурите да замълчат. Или може да излязат другия път с нас, примерно.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като не са ни намерили работа посредничките нямат право да мърморят а да се радват в случая шест години ми се вади един и същ лист за работа тъи че вината сие изцяло тяхна последната посредничките с още една която мие комшиика умишлено ми предоставяше един и същи лист защо да даде отговор да *** надали за мен отговора е ясен квартални братя няма реализация защо да си гледа неините интереси а нормален човек с три висши на пътя що имало безработица питаите ги в бюрото Ловеч и защо не се дава
17
0
 
0
 
! Отговори
Muncho преди 5 години
Ama to goliam meeting....vsichkata ni rabota takava....bulgarska rabota
16
2
 
9
 
! Отговори
Един от вас преди 5 години
Всички, които виждаш на снимката бяхме пред парламента на всички протести досега, въпреки че Силистра се намира на 7 часа път с кола от София. И на нас ни пишеха протоколи, и на нас ни звъняха от службите с "пожелания" да бъдем по-послушни. Опитваме се да правим нещо без да очакваме от някой "браво". Идеята беше заимствана от гърците от клипа, да. Трябва ли да се срамувам? Солта разяжда, да. За следващият път ще знаем. Ако търсите недостатъци, то несъмнено ще откриете. С оправданията е същото.
15
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Не може да ти се предоставят данни на лица с които не желаеш да контактуваш всеки човек има право да съществува в противен случаи ако напипам този посредник на теч съответно на прокурор и в затвора
14
0
 
4
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 5 години
Интересно мие едно с какво право бюрата по труда дават теч на информация кои къде работи.Ако още веднъж го засека в бюрото в Ловеч ще изискам закон за защита на лични данни да влезе в сила и тая която е предоставила това като посредник да се чувства чее уволнена
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че собствениците на големи търговски площи плащат на отговорните за почистването и така хората се тъпчат в американските бакалии.
12
0
 
0
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Eeee...i sega kato zapochnat da se razprashavat plochkite ot solta ....koi shte plashta
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СИЛИСТРА ГРАДА НА МЕЧТИТЕ: Всички искат да излязат от него но малчица успяват!
10
5
 
7
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Да попитам протестиращите някой дали си премести колата от пътя на снегопочистващата техника за да може да работи
9
2
 
31
 
! Отговори
Жълтите жилетки преди 5 години
Аз съм ЗА да направим протест с камъни пред парламента, а не да блокираме пътищата в неделя с анцугче и да се гаврим с хората щото ням какво да прави и да ръсим със сол в събота, хайде отидете и протестирайте на работа ама не ви стиска нали прекланяте главица и това е!
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми те накрая в силистра ще останат само ромеи и мелицьонери.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете общината на сол и чак тогава посолете пред входа. Така протестират истинските жълти жилетки, а не като вас.
6
0
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Не така, солта върви с питка. По стар обичай. Като ще вършите работа, вършете я както трябва и докрай!
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има един забавен гръцки клип, които се върти във фейса, как няколко младежи вървят из заледената улица и ръсят със солници.Тези готованци са видели от тях и се опитват да са интересни.Напънете се и измислете нещо ваше а не наготово от нета!
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То у Силистра хора не останаха, те за осоляване протестират. Добре, че са студентките, които плащат наем за квартири на силистренци, че да крепят бюджета на малкото останали хора там. Един от обезлюдяващите се райони.Няма да се изненадам, ако тези от снимката са студенти.
3
7
 
17
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Вместо да дават пари са морска сол, просто да бяха изпердашили по 2 литра домашно вино и впоследствие да се изпикаят на плочките пред общината тия пубери.Ефектът за размразяването щеше да е един и същ, с тази разлика че виното в кръвта ще те държи жив( жизнерадостен) при тези температури.
2
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз виждам 5 души и 1 , който снима с камера. То у нас вече и млади не останаха, които да развалят рахата на тиквените мижитурки. Всичко живо избяга на запад
1
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откраднали са идеята от едни гърци.Иначе в Силистра няма това онова, зимата е страшна.