Болните се увеличават: Грипна епидемия в Стара Загора

Учениците ще излязат във ваканция до края на седмицата
Обновена: 14 яну 2019 13:44 | 14 яну 2019 13:15, Красимир Ангелов
2
Болните се увеличават: Грипна епидемия в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

РЗИ-Стара Загора обяви грипна епидемия в областта, съобщиха от инспекцията.

Във връзка с регистрираната висока заболеваемост през последната седмица - 264,84 души на 10 000, както и от резултатите на изследваните проби на болни лица с остри респираторни заболявания, които показват наличие на циркулация на грипен щам А H3N2, РЗИ - Стара Загора обявява грипна епидемия за област Стара Загора, считано от 15 януари.

Засегнати са всички възрастови групи.

С оглед прекъсване на епидемичната верига и ограничаване на заболеваемостта,  РЗИ - Стара Загора ще предлoжи на РУО на МОН прекратяване на учебните занятия в област Стара Загора за периода от 16 до 18 януари.

Освен това се препоръчва на лечебните заведения за болнична помощ да преустановят свижданията, а медицинските центрове да преустановят работата на женските и детски консултации, да спрат имунизациите и да спрат профилактичната дейност.

Спазването на препоръките е въпрос на лична отговорност към себе си и към другите, тъй като най-добрата предпазна мярка е ограничаване на контактите с болни хора. Това е от особено значение за тези с хронични заболявания, бременни жени и деца, отчитат от РЗИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха, а в Силистренско какво чакат? Тук сме станали 340 на 10 000. Да се разхождаме по улиците и да прстим децата на училище и те да се заразят. Нямам думи. Възмутен съм.
1
6
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Чакат да умре някой за да обявят епидемия и да разпуснат училища и детски градини. Ама май по- лесно ще е после да се искат оставки.