Тол таксите вадят автобусните превозвачи на протест

Бизнесът настоява и за борба с нелегалните превози
17 яну 2019 10:15,
17

Автобусни превозвачи заплашват с протест на 18 февруари, ако от лятото бъдат задължени да плащат тол такси по българските пътища. Настояват и за мерки срещу нелегалните превози. За прeдстоящия протест е уведомен и премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

"Един месец е достатъчно време да се предприемат мерки за решаване на проблемите. Настояваме за среща с г-н Борисов и работна група, която в спешни рамки да започне работа по решаване тези проблеми. Основният проблем е, че нерегламентираният превоз вече има застрашителни за бранша размери. Повече от 10 години няма адекватна реакция от страна на държавата. Искаме реално решаване на проблема с нерегламентирания превоз", обясни председателят на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта Магдалена Милтенова.

Пред Bulgaria ON AIR тя уточни, че превозвачите нямат претенции към споделеното пътуване. Негодуванието им е насочено към нерегламентирания превоз, който по думите на Милтенова тръгва 5 минути преди редовните линии, както и към вановете 8 +1 места.

"Тази практика е изключително порочна. Ние сме обречени на фалит", подчерта Милтенова.

Председателят на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта добави, че са изпратили становище за промени в частта от закона за задължителното оборудване на всички автобуси с колани.

"Трябва да решим този казус с автобусите, които фабрично не могат да бъдат оборудвани с колани", отбеляза Магдалена Милтенова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колегата по долу го каза 18лв за 1 човек, 30 местен автобус = 540лв в посока, отиване и връщане = 1000лвза гориво на 400км и 15/100 да харчи 150лв закръглено на горе.другите 400 не отиват за заплата на шофьора, нито толкова за наеми на автогарите нито за поддръжка на автобусите, те отиват в гушата на собственика.
15
0
 
13
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Да излезе да протестира оня Ваню превозвача, дет Зе Бугати за 5000000 ако излезе на протест с колата тогаз ща им повярвам
14
0
 
15
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
"Пред Bulgaria ON AIR тя уточни, че превозвачите нямат претенции към споделеното пътуване. Негодуванието им е насочено към нерегламентирания превоз, който по думите на Милтенова тръгва 5 минути преди редовните линии, както и към вановете 8 +1 места."..."Тази практика е изключително порочна. Ние сме обречени на фалит", подчерта Милтенова."Ама пък автобусните превозвачи правят същите номера на БДЖ. Техните автобуси минават през гарите малко преди да дойде влака.То пък един бизнес...
13
2
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Да го дyxaт превозвачите!Правилата са за всички. Допусне ли се изключение за един, ебaвa се мaмaта на цялата система.
12
1
 
9
 
! Отговори
Няма важини преди 5 години
щом хората ползват някаква услуга - то значи, че имат нужда от нея. Българския така наречен бизнес вече прекалява. Непрекъснато се прокарват лобиски закони, които създават невъзможни регулации, регистрации и всякакви пречки за работа на обикновения малък бизнес. Изискванията нямат ниаква диференциация. Дали ще строите селски *** или мол, дали ще транспортирате 500 пътника или 2-***, дали ще продавате 1 млн. литра гориво или 100 л., дали ще направите 10 хляба или 100 хил. изскванията са едни.
11
1
 
12
 
! Отговори
аз преди 5 години
До лойхиоСупер! Нека протестират! Цял месец - ако може. И повече - но това са вече недостижими мечти! Така хората ще спрат да ги ползват и ще си ползват железниците! Може пък това да отвори очите на политиците, че железниците са по-важни!
10
1
 
4
 
! Отговори
БДЖ преди 5 години
веднага да се явят като бизнес и да протестират против бизнеса с автобусите. Автобусите им подбиват цените и вече никой не се вози в студените, мръсни и неудобни влакове. Целио български народ трябва законово да се задължи да пътува САМО С ВЛАК. Щото БДЖ са данъкоплатци и бизнес.
9
2
 
17
 
! Отговори
лойхио преди 5 години
пе4елят баснословно!! как ина4е на единият превозва4 шефа му си взе кола за 5000000!! а в автобусите му седалките му са като на градски твърди!просто наяма да пе4елят на дубъл!!!какъв протест???? изпоразбиха пътищата заедно с товарните автомобили!!
8
2
 
17
 
! Отговори
Днес преди 5 години
Ако им махнат тол таксите изначава, че държавата ги субсидира. Незнам каква е логиката да се субсидира толкова печеливш бизнес. Спомням си на времето как вдигаха цените на билетите щом се качи дизела тогава беше по 2.7 и говореха че за да са на печалба трябва да вдихнат цените. Сега когато дизела е около 2 лева цените на билетите са си същите няма сваляне на цената. Смятайте всички ба какви оечалби работят. Но пак искат да минат метър.
7
1
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Не знам каква е печалбата на автобусните превозвачи но мисля,че не е малка. Пенсионер съм и често пътувам с колата си до София 2оокм. отиване и връщане гориво50лв.Ако пътувам савтобус билета в една посока е 18лв, двамата с женами отоване и връщане билетите са 72лв. плюс градски транспорт.А ако сме 3 или 4 човека с колата са 50лв. за мен автобусния превоз е скъп и печелят много те умишлено фалираха ЖПтранспорт защото той е по евтин.
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето това е нагледен пример какво значи Български пишман бизнесмен. Всичко е съгласен другите да правят, но опре ли до него да плаща реве като карпатска мечка. Щом като не можеш да плащаш тол-такса ще фалираш и друг ще работи. За кръчми и чалгаджийки имаш пари , а за пътищата кой да плаща.
5
2
 
30
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
А като затриваха БДЖ ,тези същите превозвачи ......НИЕ на кого да се оплачем,ще плащат ами как ,тези пътища да не са пез пари направени....
4
4
 
23
 
! Отговори
Тия преди 5 години
още малко ще искат да кажат кой мога да возя в автомобила си и кой не! И как ще стане тая работа?
3
3
 
23
 
! Отговори
Някойси преди 5 години
Е га ти смотаното племе, някой нещо си не му отърва и веднага скача. Аааа,, аз от утре ще протестирам, защото ме сърби отзад и искам някой управляващ да ме почеше.
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви ще да са тези автобуси, които "фабрично не могат да се оборудват с колани"? От втората световна война може би? И какво мрънкат за тол таксите? Като отидат в Европа пак ли протестират?
1
3
 
24
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 5 години
В Кюстендил цял един ромски квартал от 10 000 души се обслужва от нелегални таксита с водачи от квартала ! Загубите за Общината са огромни ,но 20 години никой не може да ги спре ! НИКОЙ !!!