Отново мръсен въздух в София и още 8 града

Започват проверки на КАТ и Столичен инспекторат
20 яну 2019 13:00,
50
Отново мръсен въздух в София и още 8 града
Снимка: pixabay

Превишена концентрация на фини прахови частици тази сутрин бяха регистрирани в 9 града. Данните са на Индекса за чистотата на атмосферата на Европейската комисия, съобщава Нова тв.

Най-значителни стойности над среднодневните норми са отчели уредите в София, Благоевград и Смолян. В Благоевград замърсяването е 3 пъти над нормата, а в София и Смолян – 2 пъти.

Още по темата


Заради мръсния въздух в столицата от днес започват извънредни проверки на КАТ и Столичния инспекторат.

От Столичната община призовават гражданите да използват градския транспорт и да ограничат употребата на лични автомобили, които са с по-нисък стандарт от Евро 5.

Призовават се и хората, използващи твърдо гориво за битово отопление да преминат, при възможност, към алтернативно отопление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
4
 
! Отговори
Мен преди 5 години
А автомобилите на газ,метан отнася ли се, да спрат дизелите като в Германия.
41
0
 
2
 
! Отговори
ДИЩАЙ, СОФИЯ, ДИШАЙ преди 5 години
ТРЯБЛВА ДА СЕ НАЛОЖИ ДАНЪК ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ФИНИ ПРАХОВИ ЧАСТИЦИ
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През деня беше по-чист въздуха с изключение на въздуха до гетата, но сега вечерта, почти навсякъде е замърсено над нормата с ФПЧ. Само около Цариградско шосе, вкл. Орлов мост няма наднормено замърсяване, а най-замърсено е до квартал Факултета - около 4 пъти над нормата.
39
1
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
НИКОЙ НЕ МОЙ ДА МИ КАЗВА КВО ДА ПИША ;) Не допускам това ;) РОБ НА НИКОГО НЕ СТАВАМ . Пиша това което мисля и никви партийни централи не мой да ми заповядват ;) Голяма част от казаното важат и за други градове .Но в София е най голям проблема.Или се променете или ще загазите ;) Света е много конкурентен и няма да чака вас ;)
38
2
 
5
 
! Отговори
До V преди 5 години
Пиши си за твоето село! Замърсеният въздух в София не е от строителството, както си мислите на село, макар че и то има значение. Замърсеният въздух в София днес е само около кварталите населени с твоите съселяни, които горят гуми и какво ли не още.
37
1
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
Статията е за мръсния въздух в София . А тия дето сте ги допуснали да строят там .Не съм ги допуснал аз .И не е само там .А въобще цялото строителство в София ;) Не е трябвало да го допускате .И никой не ви е виновен ;) В крайна сметка такава е статията .Затова и пиша това ;) А именно че никой не трябва да се оплаква че друг му е *** у гащите ;) Промени статията или приеми критиката .Аз друго не мой да сторя ;)
36
2
 
3
 
! Отговори
До V преди 5 години
Защо не си коментираш твоеето село, а се пънеш да коментираш за София, като очевидно нищи не разбираш от живота в София?! Твоите съселяни дето населиха Филиповци, Христо Ботев и още няколко маали, най-много замърсяват в София и днес е замърсено над нормите само там, където са съселяните ти.
35
3
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
А кой е виновен за мръсния въздух на шопия ??? Варналии ли ??? Пак стана - ,,КОЙ МИ *** У ГАЩИТЕ ,, Всеки трябва да носи отговорност за делата си ;) И това не се отнася само за този проблем ;) Все пак това е и закачка с тия които усраха България ;) Шопите да не се сърдят .Щото това си е техния въздух и няма как друг да е виновен .Като при банкянския шоп .Дет се други са му виновни ;)))
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОпесъченият асфалт не са ПФЧ. Цяла София смърди на изгоряло, дали е от завода за *** или заради неспособността не милиционерите и общината да озаптят горенето на ***.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом общината "призовава", значи няма законово основание да спира.Ами тогава нека да призове общинските служители, на които е работодател, да не се качват на лични автомобили.Щото явно не ги бива да направят транспорта без пари. Или май не могат да си приберат комисионните.....
32
1
 
2
 
! Отговори
до V преди 5 години
Сопите се топлят от своята злоба. Мразят всички и това ги топли.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опесъчения асфалт ще го дишаме до следващата Коледа.
30
4
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
Дървения шоп е това ,,НЕЩО,, което се топли на дърва ,а после реве че му е мръсен въздуха :))) От там идва и ,,дървен шоп,, :))) ДА ДАДЕМ НЕЗАВИСИМОСТ НА ШОПИЯ !!! :)))
29
2
 
4
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Аз горя пдч плоскости ,шишета и картони ....имам климатици но да работя за тока ...ша *** извинявате.Който иска чист въздух и има пари ,да си го пречиства в къщи.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е, че вместо да направи нещо за чистотата на въздуха в София, Фандъкова дълго време лъжеше, че автомобилите са големият замърсител, а тези дни дела на колите е под половин процент в общото замърсяване. Това със зеленият билет е пълна дивотия и с нищо не може да намали замърсяването в София. Мерки трябва да се вземат, все пак в София живеят около 600-800 хиляди човека, от общо около 4 милиона в България. Останалите дето фи броят, че живеят в София, са в чужбина и няма да се върнат.
27
2
 
2
 
! Отговори
до шматка преди 5 години
В Европа има случаи на натравяне с въглероден оксид при непълно изгаряне на газ. Германци ползват основно LNG, но и LPG. LNG е метан и етан, а LPG е пропан и бутан. Така че е so-so.
26
0
 
11
 
! Отговори
Спас преди 5 години
"Призовават се и хората, използващи твърдо гориво за битово отопление да преминат, при възможност, към алтернативно отопление" Спонсорирайте ни всички и може да не горим каквото имаме, защото нямаме нищо. Топлофикация си вдигна цени, токът поскъпна, как да мина на нещо толкова скъпо? Та тия неща са лукс.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дишам в Бавария перфектен въздух на 10 км от центъра на голям град. Отоплението е на газ и колите са с работещи катализатори. Тук таме пуши някой тулоп с камината, но не е като в Захарната при нашите.
24
3
 
8
 
! Отговори
до шматка преди 5 години
Вместо да крадем 30 години, можеше да изградим нужната инфраструктура за екологичен ток. От газ зъбите падат и се трупа въглероден окис.
23
1
 
5
 
! Отговори
Нено екоминистъра преди 5 години
Ха-ха! Дишай те си мръсния въздух. С правителството и екоминистерстото такава стратегия сме ви спретнали, че ще го дишате още 20 години! Тези които оживеят ще го дишат 20 години. Другите по-малко!