?230 глоба от Холандия за наш шофьор: Държал GSM?

В решението на съда не пишело да е говорил по телефона
Обновена: 22 яну 2019 07:43 | 22 яну 2019 07:20,
36
?230 глоба от Холандия за наш шофьор: Държал GSM?
Снимка: Pixabay

Държане в ръка на мобилен телефон по време на шофиране струва на мъж от Разградско 230 евро, след като го хванали в това нарушение в Холандия преди година, пише "Труд".

Санкцията е за нарушение на разпоредбите за движение по пътищата. Тя е изпратена в България и Разградският окръжен съд я призна в отсъствието на нарушителя, който не бил намерен на адреса си у нас и бил представляван от служебен адвокат. Глобата от 449,84 лева се изпраща на НАП за изпълнение.

В решението не е записано да е говорено по телефона и вероятно само държането на апарата в ръка е достатъчно основание за налагане на глоба, коментират магистрати.

У нас законът не позволява говоренето по телефон при шофиране. Санкцията е 50 лв. и отнемане на 6 контролни точки, припомниха  катаджии. Засечените с телефон до ухото обикновено твърдели, че не са говорили по него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това нищо не е .Аз съм свидетел за това че гризе наденица по време на шофиране да бъде глобен и отнемане на 1 точка
27
0
 
2
 
! Отговори
Mesten преди 5 години
койкто мисли , че са глупости да дойде да пробва ;) даже и колата ще ти конфискуват ако не можеш да платиш кеш ако те хванат на място ;)
26
6
 
1
 
! Отговори
Боян преди 5 години
Вие като ги пишете тези скалъпени статии, поне малко вярвате ли си?
25
1
 
3
 
! Отговори
В Холандия преди 5 години
До SkunkaАбе не е точно както го изкарваш. Че е уредена, уредена е. Но и гета си има, и бежанци си има.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До опетков Да ,от камера е хванат ,защото тук ,ако те спре катаджия за нарушение и си чужденец ,трябва на место да платиш ,ако си холандец или с холандски паспорт и живееш в холандия ,изпращат ти глобата на адреса
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В РБългария е наказуемо ползването на телефон, подчертавам - ползването /включва говорене, снимане, сърфиране в Интернет и т. н. / без устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете... Така че, правете си сметка... И по Европа сигурно е така или нещо подобно. Запомнете - използването...Не е задължително да говорите...
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само така дорде ганчу съ научи на ред и дисциплина.
21
0
 
5
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До Eхо Опитай да обжалваш в Холандия за пътно нарушение. Обикновено глобата се утроява. Същото е и ако не платиш в срок. Интересно ми е дали е хванат от камера или от полицай, защото там е забранено да снимат нарушителя в лице.
20
13
 
1
 
! Отговори
Eхо преди 5 години
Попърпевшият да обжалва на втора инстанция - глобата трябва да падне. Съдът трябва да изясни дали това е нарушение по нашето законодателство и да установи говорено ли е по телефона. Ако само го е държал - това не е нарушение.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, щом е извън България може!Ако беше тук щеше и бой с полицията да има, че искат да му вземат 50лв ей така, за глупости.
18
5
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Мен ме глобиха 50 евро в Германия за това, че си държах телефона в ръка без да говоря и без да пиша. Щом си го извадил си възнамерявал да го ползваш, отсякоха тримата катаджии които ме бяха обградили с автомати. Не посмях да ги попитам ако си държах оная работа колко щеше да е глобата.
17
2
 
16
 
! Отговори
Тончо преди 5 години
Ха-ха това не ти е ***, където правиш каквото си искаш. Там е демокрацията.
16
1
 
9
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
HORATA TAM SI IMAT ZAKONI I NAI VAZNOTO-SPAZVAT GI!
15
3
 
14
 
! Отговори
Skunka преди 5 години
Не случайно Холандия е най-уредената страна в Европа. Който е ходил, знае. За разлика от останалите бели държави, там няма гета, няма бежанци. Има гражданско самосъзнание.
14
1
 
18
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
До там се е обезмислил живота на "територия-БГ" че всичко незаконно е станало законно и естествено законното незаконно!
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е разграден двор, в който всеки си прави що си знае, а контролните органи само лапат.Поне в Европа показват как се прави - за нарушение - санкция. Затова сме първи по процент катастрофи, защото и хората са калпави, и управляващите - кел.яви.
12
9
 
3
 
! Отговори
boby преди 5 години
До АнонименГлупости на търкалета
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По закон двете ръце трябва да са хванали волана, като се разрешава едната да отсъства за "до три секунди" при смяна на предавки.
10
8
 
14
 
! Отговори
МилиционерскаВатенка преди 5 години
Така е при гнилите капиталисти, с техния упаднал строй. Вкарват в затвора само при мисълта да притежаваш едновременно кола и мобилен телефон.
9
2
 
13
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Изказахте ги Холандците! Освен да се вдигнем с мотиките и да отидем да ги бием а? Племенния ген си избива отвреме на време, забавно е.